ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: «Βοήθα Χριστέ μου το αγγελούδι» - Το συγκινητικό κείμενο του γιατρού που φρόντισε τον 6χρονο

Πάτρα αγώνας καρτ γιατρός
Ο γιατρός Βαγγέλης Δημητρόπουλος γράφει «Φώτη προσεύχομαι για σένα» και περιγράφει σε ένα συγκινητικό κείμενο πως έδωσε τις πρώτες βοήθειες στον 6χρονο που τραυματίστηκε σοβαρά σε ατύχημα σε αγώνα καρτ στην Πάτρα
tempo24.gr

Ο γιατρός Βαγγέλης Δημητρόπουλος γράφει «Φώτη προσεύχομαι για σένα» και περιγράφει σε ένα συγκινητικό κείμενο πώς έδωσε τις πρώτες βοήθειες στον 6χρονο που τραυματίστηκε σοβαρά σε ατύχημα, σε αγώνα καρτ στην Πάτρα

Ο γιατρός Βαγγέλης Δημητρόπουλος είναι ένας από τους ήρωες των τελευταίων ωρών καθώς ήταν ο πρώτος που μαζί με τη συνάδελφό του από τη διοργανώτρια αρχή έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στον 6χρονο που τραυματίστηκε σοβαρά όταν ένα από τα καρτ που συμμετείχαν στον αγώνα μέσα στους δρόμους της Πάτρας έφυγε από την πορεία του μετά από σύγκρουση με άλλο όχημα.

Σημειώνεται ότι ο 6χρονος νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στη μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων και εφήβων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας με τους γιατρούς να μιλούν για κρίσιμο 48ωρο.

Σε ανάρτησή του στο Facebook o κ. Δημητρόπουλος περιγράφει καρέ-καρέ όλα όσα συνέβησαν το πρωί της Κυριακής αφού είχε ολοκληρώσει την εφημερία του καθώς είναι διευθυντής Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής στο γενικό νοσοκομείο Αμαλιάδας.

«Θαυμάζεις 4 καρτ να μπαίνουν με τις μπάντες, και ξάφνου, ακούς το γ@@@μενο μπαμ, σιμά σου, τα κάγκελα δίπλα σου, να ανοίγουν, τα προστατευτικά πλαστικά να σπάνε...Μέσα από τους καπνούς, την σκόνη ,που βγαίνουν, ξεχνάς την κούραση, το ξενύχτι, και σκέφτεσαι ότι είσαι γιατρός.... Βλέπεις ένα παλικαράκι, στα χέρια κάποιων, μπροστά σου λιπόθυμο, το κεφαλάκι γερμένο πίσω, να το τρέχουν να φωνάζουν βοήθεια το παιδί το παιδί βοήθεια....» ξεκινά την περιγραφή του για το ατύχημα.

«Δύο τρεις Ερυθροσταυρίτες, πάνω από το ξαπλωμένο στο μάρμαρο της Πλ. Γεωργίου, κορμάκι του μικρού Φώτη... Γονάτισα.. Οξυγόνο παιδιά.... Οξυγόνο γρήγορα.. Κολάρο στον αυχένα τώρα...Βάζω την παλάμη μου στο στήθος του. Η καρδούλα του χτυπάει δυνατά γεμάτα, πιάνω το χεράκι του, το αφήνω, και πέφτει χωρίς τόνο... Κοιτάζω τις κόρες του, βυθισμένες....με το ένα χέρι την Αmbu, και το άλλο στο προσωπάκι, που δεν αντιδρά....» συνεχίζει ο γιατρός τη συγκλονιστική περιγραφή του.

«Να σου και η Βιβή (σ.σ. η γιατρός του αγώνα)...Βαγγέλη μου είσαι εδώ?? Βοηθά Βιβή... Είναι δύσκολα βοηθά να το διώξουμε άμεσααα...... Τις δίνω την ambu, με συντονισμένες κινήσεις, να βάλουμε το κορμάκι στο φορείο-σανίδα με ιμάντες ακινητοποίησης.. Γρήγορα στο ασθενοφόρο Βιβή.. Βαγγέλη μου φτιάξαμε το οξυγόνο, Δείχνει 98,το οξυμετρο... ψιθυρίζω βοηθά Χριστέ μου, το αγγελούδι. Το ασθενοφόρο πισωκολώνει.. Βιβή πας κοντά... Φεύγουν με σύνοδο την ελπίδα για ζωή.. Όλα έγιναν όπως πρέπει..» προσθέτει στην ανάρτησή του

«Φώτη προσεύχομαι για σένα να τα καταφέρεις.. Είσαι στα καλά χέρια του καθηγητή κ. Ηλιαδη. Καληνύχτα από έναν γιατρό του ΕΣΥ» καταλήγει ο γιατρός για τον 6χρονο.

Η ανάρτηση του γιατρού Βαγγέλη Δημητρόπουλου για τον 6χρονο

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μυτιλήνη: Μετέφερε 4,5 κιλά κοκαΐνης με «ξεκάρφωμα» τον 11χρονο γιο της και σφραγίδα «Dior»

Καιρός: Ισχυρή προειδοποίηση Μαρουσάκη – Έρχονται επικίνδυνες βροχές και καταιγίδες

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Γκάμπι Πετίτο: Βρέθηκε σορός που ταιριάζει με την 22χρονη