ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Ο 40χρονος είχε δικογραφίες σε βάρος του για απειλές και βία σε βάρος συντρόφων του

Ρόδος δολοφονία δράστης
Ρόδος: Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον 40χρονο δράστη της δολοφονίας της 31χρονης εκπαιδευτικού

Ρόδος: Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον 40χρονο δράστη της δολοφονίας της 31χρονης εκπαιδευτικού

Επιθετική συμπεριφορά είχε επιδείξει και στο παρελθόν ο 40χρονος που την Τετάρτη πυροβόλησε και σκότωσε την 31χρονη πρώην σύντροφό του στη Ρόδο πριν τελικά να αυτοκτονήσει και ο ίδιος.

Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα dimokratiki.gr σε βάρος του 40χρονου είχαν σχηματιστεί δικογραφίες και είχαν διεξαχθεί έρευνες από την αστυνομία για απειλές, βία και εξύβριση σε βάρος συντρόφων του.

Εκβίαζε πρώην σύντροφό του

Συγκεκριμένα μόλις πρόσφατα ολοκληρώθηκε προκαταρκτική εξέταση που παραγγέλθηκε από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου για εκβίαση και πρόσκληση σωματικών βλαβών από τον 40χρονο σε 40χρονη σύντροφο του. Η 40χρονη επί 4μήνο υποψιαζόταν ότι είχε τοποθετήσει κρυφή κάμερα και παρακολουθούσε την κάθε της κίνηση.

Παρόμοια προβλήματα είχε προκαλέσει ο 40χρονος και σε βάρος της πρώην σύζυγού του με την οποία είχε συνάψει πολιτικό γάμο. Συγκεκριμένα η πρώην σύζυγός του είχε προσφύγει στα αστικά και ποινικά δικαστήρια, ούσα, σε διάσταση μαζί του, με αίτημα την έκδοση απόφασης με την οποία θα του απαγορευτεί να προσβάλλει την προσωπικότητά της, καθώς και να μην πλησιάζει την ίδια, την κατοικία και τον τόπο εργασίας της, στα 500 μέτρα.

Η ίδια είχε ζητήσει να παύσει να την παρακολουθεί και να εμποδίζει την ελεύθερη κίνησή της, να παύσει να παραβιάζει το άσυλο της κατοικίας της και το απόρρητο της ιδιωτικής της ζωής και τέλος να απέχει από κάθε παράνομη πράξη εις βάρος της ψυχικής και σωματικής της υγείας, ώστε να προληφθεί η καθημερινά απειλούμενη σωματική της ακεραιότητα.

Απειλούσε, έβριζε, χτυπούσε την πρώην σύζυγό του

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία ο πολιτικός γάμος είχε τελεστεί το 2011 και ο έγγαμος βίος τους παρουσίασε από την αρχή πολλά προβλήματα, αποκλειστικά εξαιτίας της συμπεριφοράς του 40χρονου, καθώς σε κάθε διαφωνία τους, έσπαγε ό,τι έβρισκε μπροστά του, μιλούσε απαξιωτικά για εκείνη και την οικογένειά της, την εξύβριζε και την χτυπούσε, προσπαθούσε να την μειώσει ως άνθρωπο και γυναίκα και δεν συνείσφερε καθόλου στις οικογενειακές ανάγκες.

Στη δικογραφία περιγράφονταν, μάλιστα, και περιστατικά βίας και απειλών εις βάρος της που ακολούθησαν, με την ίδια να υποστηρίζει ότι ο 40χρονος την εκβίασε. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε μια περίσταση ο 40χρονος την απήγαγε με την απειλή όπλου και την έβαλε να οδηγεί το αυτοκίνητό της, ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο πίσω κάθισμα με την κάννη του όπλου να την σημαδεύει.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό αναφέρεται, επίσης, ότι ο 40χρονος την υποχρέωσε να κοιμηθούν σε ξενοδοχείο, ενώ μετά από μήνυσή της και ενώ είχε τελειώσει το αυτόφωρο, σκαρφάλωσε τον μαντρότοιχο της οικίας της, και επιχείρησε να την πλησιάσει, αλλά εκδιώχθηκε από ιδιωτικό αστυνομικό και τον σκύλο του, τους οποίους είχε προσλάβει ο πατέρας της, για την ασφάλειά της.

«Φοβόμασταν, είχαμε κακό προαίσθημα» λένε οι γονείς και η αδερφή της 31χρονης

Νωρίτερα για τη σχέση της κόρης τους με τον 40χρονο δράστη για τον οποίο περιέγραψαν ότι είχε εκρήξεις ζήλιας μίλησαν για πρώτη φορά λίγες ώρες μετά την άγρια δολοφονία του παιδιού τους οι γονείς της 31χρονης εκπαιδευτικού στη Ρόδο.

Όπως είπαν ο 40χρονος δράστης ζήλευε την κόρη τους, η οποία ήθελε να ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό της και ήθελε να αφιερωθεί στα παιδιά στα οποία έκανε μαθήματα.

«Της έλεγε δεν θα βγεις έξω, όταν θα βγαίνεις έξω, το κλειδί ήταν πάντα στην πόρτα για να ξέρει τι ώρα γυρίζει» περιέγραψαν οι γονείς της 31χρονης στο MEGA το πρωί της Πέμπτης. «Αυτός έκανε σκηνές ζηλοτυπίας» πρόσθεσαν για τον 40χρονο από τον οποίο η 31χρονη κόρη τους είχε χωρίσει πριν από λίγο διάστημα.

Σύμφωνα με τους ίδιους η 31χρονη είχε γνωρίσει τον 40χρονο τον περασμένο Δεκέμβριο και είχαν μείνει μαζί για περίπου δύο μήνες λόγω και του lockdown με την άτυχη γυναίκα, πάντως, να μην επιθυμεί να επισημοποιήσει τη σχέση λέγοντας στους γονείς της ότι δεν ήθελε να γνωριστούν οι δύο οικογένειες.

Στην ερώτηση αν περίμεναν τέτοια τραγική εξέλιξη για τη σχέση της κόρης τους ο πατέρας της 31χρονης απάντησε ότι «φοβόμουν λίγο αλλά δεν είχε πάει το μυαλό μας σε κάτι τέτοιο». «Είχε θέμα ο άνθρωπος. Ήρθε και μας βρήκε και μας είπε ότι εσείς δεν βοηθάτε» περιέγραψε, επίσης, ο πατέρας της άτυχης εκπαιδευτικού μιλώντας για μια ξαφνική επίσκεψη του 40χρονου στο πατρικό της κοπέλας.

Η αδερφή της 31χρονης πρόσθεσε, δε, ότι «μια ημέρα πριν το περιστατικό της είχα πει "Δώρα πρόσεχε γιατί δεν έχω καλό προαίσθημα"» με τη μητέρα της άτυχης κοπέλας να προσθέτει χαρακτηριστικά για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η κόρη της ότι «είχε αδυνατίσει, είχε λιώσει το παιδί μου».

Πώς έγινε το φονικό στη Ρόδο

Ο 40χρονος πυροβόλησε δύο φορές και σκότωσε την άτυχη εκπαιδευτικό την ώρα που εκείνη επιχειρούσε να βγει από το αυτοκίνητό της στην περιοχή του Ροδινιού με τους αστυνομικούς να εντοπίζουν δύο κάλυκες από την καραμπίνα με την οποία ο δράστης δολοφόνησε το θύμα του.

Από τις πρώτες μαρτυρίες, φαίνεται ότι ο πρώην φίλος της 31χρονης την περίμενε λίγα μέτρα μέσα σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο λίγα μέτρα μακριά από το σταθμευμένο δικό της και όταν η κοπέλα πλησίασε την εκτέλεσε εν ψυχρώ την ώρα που εκείνη προσπάθησε να μπει στο αυτοκίνητο.

Λίγα λεπτά αργότερα αστυνομία και ΕΚΑΒ έλαβαν κλήση για πυροβολισμό σε σπίτι κοντά στον συνοικισμό Θεοτόκος με τους αστυνομικούς και τους διασώστες να εντοπίζουν νεκρό έναν 40χρονο που είχε αυτοπυροβοληθεί και ο οποίος, όπως προέκυψε, ήταν ο δράστη της δολοφονίας που είχε σημειωθεί λίγο νωρίτερα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες δίπλα στη σορό του 40χρονου εντοπίστηκε και ένα σημείωμα στο οποίο φέρεται να είχε γράψει «δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εκείνη».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Ρόδος: «Φοβόμασταν, είχαμε κακό προαίσθημα» - Μιλούν οι γονείς και η αδερφή της 31χρονης

Ιωάννα Μαλέσκου: Ξέσπασε για το «κόψιμο» της εκπομπής της - Η απάντηση στην Καινούργιου

Κορονοϊός: Έκρηξη κρουσμάτων σε παιδιά - Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για τα σχολεία