ΕΛΛΑΔΑ

Γεωργιάδης για παρελάσεις: Δεν θα υπάρξει οριζόντια απόφαση - Απαγόρευση ζητούν οι ειδικοί

Γεωργιάδης για παρελάσεις: Δεν θα υπάρξει οριζόντια απόφαση - Απαγόρευση ζητούν οι ειδικοί
Φωτογραφία αρχείου

υπουργός ΑνάπτυξηςΆδωνις Γεωργιάδης, τόνισε πως, δεν θα υπάρξουν οριζόντιες αποφάσεις αναφορικά με τις παρελάσεις. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει γενική απόφαση σχετικά με τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου. Οι αποφάσεις θα ληφθούν ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της κάθε περιοχής.

«Η Θεσσαλονίκη μπαίνει στο "κόκκινο". Ό,τι αποφάσεις ληφθούν για τις παρελάσεις για τις περιοχές που είναι στο "κόκκινο", θα ισχύουν και στη Θεσσαλονίκη. Ό,τι αποφάσεις ληφθούν για τις περιοχές που είναι στο "πράσινο", θα ισχύσουν στο "πράσινο"», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γεωργιάδης απηύθυνε έκκληση στους Θεσσαλονικείς να εμβολιαστούν γρήγορα «γιατί θα θρηνήσουμε θύματα» λέγοντας ότι με 53% μέσο όρο εμβολιασμένων, πρόκειται για μια περιφέρεια με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού σε όλη την Επικράτεια αλλά και στην Ευρώπη.

Στο ερώτημα εάν η κυβέρνηση φέρει ευθύνες για το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού, ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε κατηγορηματικά ότι σίγουρα δεν ευθύνεται η κυβέρνηση, καθώς δεν υπήρχε κάτι άλλο που να μην έπραξε.

«Όχι» στις παρελάσεις

Ο κ. Παυλάκης μιλώντας στο ΣΚΑΙ, δήλωσε πως δεν πρέπει να τίθεται θέμα διεξαγωγής παρελάσεων ή εορταστικών εκδηλώσεων, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως αυτό που προέχει είναι να «σωθούν» τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά.

Όπως ανέφερε ο γιατρός, κρίνεται επίφοβη η επανάληψη του περσινού χειμώνα στην Βόρεια Ελλάδα και ο κίνδυνος να σημειωθεί, όπως είπε, ένα νέο «τσουνάμι» κρουσμάτων διότι η μισή κοινωνία δεν είναι εμβολιασμένη.

Για την επιβράδυνση στους εμβολιασμούς, επεσήμανε ότι έπρεπε να έχει επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε πολλές περισσότερες ομάδες και η κυβέρνηση άλλαζε στρατηγική, παίρνοντας παράδειγμα από άλλες χώρες όπως η Πορτογαλία.

Μάλιστα, ο γιατρός σήμανε συναγερμό για τους ηλικιωμένους και για τα άτομα που ανήκουν σε ευάλωτές ομάδες τονίζοντας πως δεν έχουμε δει ανάλογες με το εξωτερικό απώλειες σε αυτές τις ηλικίες. «Έχουν την ψευδαίσθηση ότι θα προστατευθούν από την κοινωνία.

Εμείς χρωστάμε στον χάρο που δεν έχουμε θρηνήσει περισσότερα θύματα». «Απαράδεκτη στάση ορισμένων ακόμα και των ειδικών που λένε βλέποντας και κάνοντας» ανέφερε για το ενδεχόμενο νέο κύμα έξαρσης του ιού στην χώρα. Ο κ. Παυλάκης προειδοποίησε ότι όταν το δούμε να συμβαίνει θα είναι πια αργά μέτρα και εμβόλια πρέπει να προγραμματίσουμε πριν την κάνουμε.

Ωστόσο έστειλε μήνυμα ελπίδας λέγοντας πως αξιοποιώντας τα εμβόλια και τηρώντας τα μέτρα «μπορούμε να περάσουμε έναν καλύτερο χειμώνα από αυτόν». Τέλος, υπογράμμισε πως με 2-3 χιλιάδες κρούσματα ημερησίως στη χώρα μας, είναι απαράδεκτο να επαναπαυόμαστε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη για βιτριόλι: Η αντίδραση της Ιωάννας όταν έμαθε ότι έφτασε στο δικαστήριο η δράστις

Δίκη για βιτριόλι: Έφτασε στο Μικτό Ορκωτό η Ιωάννα Παλιοσπύρου - Οι πρώτες εικόνες

Δίκη για βιτριόλι: Στο δικαστήριο η κατηγορούμενη για την επίθεση, Έφη Κακαράντζουλα -Η πρώτη εικόνα