ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας (pics - vid)

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας (photos)
Πηγή: newsbomb.gr/Ευδοκία Μύτιλη

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας - Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα - Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να βγουν στη λεωφόρο Αμαλίας όμως η αστυνομία προχώρησε σε ρίψη χημικών ενώ άνοιξε και η αύρα - Οι εκπαιδευτικοί διαδηλώνουν ενάντια στην αξιολόγηση και τον νέο συνδικαλιστικό νόμο

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Επεισόδια και χημικά στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Περίπου 1.500 άτομα ξεκίνησαν από τα Προπύλαια και μέσω της Σταδίου κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή.

Δείτε το βίντεο:

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ματ, με αλυσίδα δεν τους επέτρεψαν να βγουν και να κλείσουν την κυκλοφορία στην Αμαλίας.

243736119_845176196162124_8706942837648138242_n.jpg
Οι εκπαιδευτικοί διαδηλώνουν ενάντια στην αξιολόγηση και τον νέο συνδικαλιστικό νόμο. Οπως υποστηρίζουν, γίνεται απόπειρα τρομοκράτησης τους από την υπουργό Νίκη Κεραμέως και προαναγγέλλουν νέες κινητοποιήσεις μαζί με τους μαθητές, στις 11 Οκτωβρίου.Πηγή: newsbomb.gr/Ευδοκία Μύτιλη

Η αστυνομία προχώρησε σε ρίψη χημικών ενώ άνοιξε και η αύρα.

Δείτε το βίντεο:

Οι εκπαιδευτικοί διαδηλώνουν ενάντια στην αξιολόγηση και τον νέο συνδικαλιστικό νόμο. Όπως υποστηρίζουν, γίνεται απόπειρα τρομοκράτησης τους από την υπουργό Νίκη Κεραμέως και προαναγγέλλουν νέες κινητοποιήσεις μαζί με τους μαθητές, στις 11 Οκτωβρίου.

Δείτε εικόνα από τα επεισόδια από την live μετάδοση του Newsbomb.gr την ώρα που συνέβησαν:

Την Πέμπτη (30/9) η υπουργός κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή κατά των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών ζητώντας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η «απεργία-αποχή». Η αγωγή εκδικάστηκε την ίδια ημέρα, λόγω του επείγοντος στο πλαίσιο των θεσμοθετημένων προθεσμιών των σταδίων της αξιολόγησης.

Ως απάντηση στην αγωγή που είχε καταθέσει η υπουργός Παιδείας, οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες προκήρυξαν συλλαλητήριο το οποίο πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας αυτή την ώρα. Περίπου 1.500 άτομα, ανάμεσά τους και φοιτητικοί σύλλογοι, κατευθύνονται αυτή την ώρα προς τη Βουλή, με την οδό Σταδιίου να είναι κλειστή.

«Όχι στην αξιολόγηση που κατηγοριοποιεί σχολεία, μαθητές, εκπαιδευτικούς. Θέλουν πλέον το σχολείο από δωρεάν, να δοθεί σε ιδιώτες και να χωρίσει τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τα σχολεία σε Α’, σε Β’ και σε Γ’ κατηγορία. Γι' αυτό διαφωνούμε», ανέφερε στο Newsbomb.gr ο ειδικός Γραμματέας ΔΟΕ, Ζήσης Καπράνας.

«Οι εκπαιδευτικοί ούτε φοβόμαστε, ούτε έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Είμαστε αυτοί που κρατάμε τα σχολεία όρθια, είμαστε αυτοί που παλεύουμε για δημόσια δωρεάν παιδεία. Η κυβέρνηση για να κάμψει το ηθικό, για να κάμψει την απόφαση του 95% του κλάδου που απορρίπτει αυτό το σχέδιο, με μία κατάπτυστη προσφυγή στα δικαστήρια, προσπαθεί να ποινικοποιήσει τον αγώνα», είπε σε δηλώσεις του ο εκπαιδευτικός Σπύρος Μαρίνης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πώς έγινε το τροχαίο-σοκ στον Κηφισό: Το αυτοκίνητο... απογειώθηκε και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα

Ζωή Παπαδοπούλου: Δύσκολες ώρες για την τραγουδίστρια - Προχώρησε σε αναγκαστική διακοπή κύησης

Μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση: Φρεγάτες, Rafale και βάσεις