ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός στην Κρήτη: Η στιγμή που 6,3 Ρίχτερ «χτυπάνε» το νησί (vids)

Σεισμός στην Κρήτη: Η στιγμή που 6,3 Ρίχτερ «χτυπάνε» το νησί (vids)
Cretapost.gr

Σεισμός στην Κρήτη: Τρόμο και πανικό έφεραν ξανά στην Κρήτη τα 6,3 Ρίχτερ που «χτύπησαν» το μεσημέρι της Τρίτης το νησί.

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες η Κρήτη ήρθε αντιμέτωπη με έναν ακόμα μεγάλο σεισμό, αυτή τη φορά 6,3 Ρίχτερ, ο οποίος προκάλεσε πανικό και τρόμο στους κατοίκους όλου του νησιού.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο από το Ηράκλειο, το οποίο δοκιμάστηκε πριν λίγες ημέρες από 5,8 Ρίχτερ, με τους κατοίκους να πετάγονται έντρομοι στο δρόμο.

Την ίδια ώρα, κανένα πρόβλημα δεν έχει αναφερθεί στους αρμόδιους φορείς του Ρεθύμνου, με την πολιτική προστασία και τα συνεργαζόμενα σώματα να βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή, υπήρξε άμεση επικοινωνία με τις διευθύνσεις εκπαίδευσης του νομού «…και όπως μας αναφέρθηκε δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Θα ήθελαν όμως να πω στους συμπολίτες μου ότι οφείλουν να παρακολουθούν τις οδηγίες από πλευράς της πολιτικής προστασίας σχετικά με μέτρα προστασίας από τους σεισμούς, τα οποία αφορούν όλη την Κρήτη». Η κυρία Λιονή, ανέφερε πως έχουν γίνει πολλές επισκέψεις σε σχολικές μονάδες και μαζί με τους εκπαιδευτικούς οι μαθητές έχουν παρακολουθήσει μαθήματα αντισεισμικής προστασίας και τα σχετικά με την προσωπική τους ασφάλεια. «Είναι σημαντικό οι πολίτες από μόνοι τους να ελέγξουν τα σπίτια τους, τα μπαλκόνια και τις πυλωτές, ώστε να διαπιστώσουν τυχόν ρωγμές ή άλλα θέματα και προβλήματα που θα έπρεπε να αναφέρουν στις υπηρεσίες».

Σύμφωνα με την αυτόματη ενημέρωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός σημειώθηκε σε θαλάσσιο χώρο στα 23 χιλιόμετρα ανατολικά της Ζάκρου, ενώ το εστιακό βάθος εντοπίστηκε στα 8,2 χιλιόμετρα. Με βάση τις μετρήσεις του Ευρωμεσογειακού, η δόνηση ήταν 6,3 Ρίχτερ, με επίκεντρο στα 51 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σητείας και με εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

Κατέρρευσε ναός στον Ξερόκαμπο Σητείας

Την κατάρρευση ενός μικρού ναού στον Ξερόκαμπο Σητείας, προκάλεσε η σεισμική δόνηση των 6,3 ρίχτερ. Ο ναός του Αγίου Νικολάου στη θέση Φαρμακοκέφαλο, όπου βρίσκεται και ο αρχαιολογικός χώρος της Ζήρου κατέρρευσε από τη δόνηση.

Ο σεισμός που έγινε έντονα αισθητός και είχε διάρκεια, προκάλεσε ζημιές σε καταστήματα του Ξηρόκαμπου, καθώς έπεσαν ράφια και προϊόντα, ενώ σύμφωνα με την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ζήρου Αλεξάνδρα Παπαθανασάκη, έχουν υπάρξει αναφορές για κατολισθήσεις βράχων σε διάφορα σημεία της περιοχής.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός ΤΩΡΑ 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχεται η κακοκαιρία Μπάλλος με καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

Χουλιάρας στο Newsbomb.gr για σεισμό στην Κρήτη: Διαφορετικός σεισμός από αυτόν στον Αρκαλοχώρι