ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Χτυπά Ζάκυνθο Πάτρα και Καλαμάτα - Κλειστά τα σχολεία σε πολλές περιοχές

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Χτυπά Ζάκυνθο Πάτρα και Καλαμάτα - Κλειστά τα σχολεία σε πολλές περιοχές
Intime

Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας στη χώρα - Έντονες βροχοπτώσεις σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά 

Συναγερμός έχει σημάνει σήμερα στον κρατικό μηχανισμό λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος» που ξεκίνησε την επέλασή της από το βράδυ της Τετάρτης.

Ήδη από το πρωί της Πέμπτης η κακοκαιρία ξεκίνησε να «χτυπά» και την Αττική αλλά και άλλες περιοχές της χώρας, όπως την Κεφαλονιά όπου σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις.

Λόγω της κακοκαιρίας, ο δήμαρχος Σάμης αποφάσισε να ανακοινώσει ότι «σήμερα, 14 Οκτωβρίου 2021, όλες οι σχολικές μονάδες προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα παραμείνουν κλειστές, λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων».

Παράλληλα λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την Κεφαλονιά και την Ζάκυνθο, από τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου Πόρου.

Η απόφαση του δημάρχου Αργοστολίου ήρθε λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που επικρατούν στα χωρικά όρια του δήμου.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Βρέχει καταρρακτωδώς σε Καλαμάτα και Πάτρα

Σφοδρή βροχόπτωση είναι σε εξέλιξη από τις 9.00 περίπου το πρωί και στην Καλαμάτα.

Όπως μεταδίδει το messinialive.gr, στην περιοχή σημειώνονται ισχυρές καταιγίδες που συνοδεύονται από χαλαζόπτωση και θυελλώδεις ανέμους.

Επιπλέον η κακοκαιρία έκανε αισθητή απο τις πρώτες πρωινές ώρες την παρουσία της στην Πάτρα με αστραπές και βροντές.

Όπως μεταδίδει το thebest.gr, άργησε να ξημερώσει στο κέντρο της πόλης και τα περίχωρα αφού η συννεφιά δεν άφησε το φως της ημέρας να κάνει την εμφάνισή του.

Στους βασικούς οδικούς άξονες της πόλης η κίνηση από πολύ νωρίς ήταν ιδιαίτερα αυξημένη με το μποτιλιάρισμα να επικρατεί στις περισσότερες περιοχές.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Κλειστά τα σχολεία στο Μεσολόγγι και στην Χαλκίδα

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία και στον Δήμο Μεσολογγίου, λόγω της κακοκαιρίας. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, «λόγω της κακοκαιρίας, που σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ αναμένεται να πλήξει και τον Δήμο Μεσολογγίου, με απόφαση του δημάρχου, Κώστα Λύρου, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα όλες οι σχολικές μονάδες, παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ του δήμου».

Σύμφωνα με τον δήμο, αυτή η απόφαση «λαμβάνεται προληπτικά και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, των γονέων και του εκπαιδευτικού προσωπικού».

Παράλληλα, αποφασίστηκε προσωρινή διακοπή λειτουργίας των σχολικών μονάδων και των Κ.Δ.Α.Π του Δήμου Χαλκιδέων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, αναστέλλεται η λειτουργία: α) των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων και Ειδικών Σχολείων του Δήμου Χαλκιδέων την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021. β) των Παιδικών Σταθμών, των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Χαλκιδέων την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021.

«Η αναστολή λειτουργίας κρίθηκε απαραίτητη καθώς, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους, που πιθανόν να επηρεάσουν την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χαλκιδέων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Σε επιφυλακή στην Πάτρα

Σε επιφυλακή για την κακοκαιρία βρίσκεται και ο Δήμος Πατρέων ο οποίος με ανακοίνωση του συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να:

• Βεβαιωθούν ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα.

• Βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές των σπιτιών λειτουργούν κανονικά.

• Περιοριστούν στις αναγκαίες μετακινήσεις.

• Αποφύγουν την εργασία και την παραμονή σε υπόγειους χώρους, αν αυτό δεν είναι απαραίτητο.

• Αν βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρήσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χείμαρρους ή ακτές, αποφύγετε να μείνετε σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία - Το σχέδιο για τον «Μπάλλο»: Μηνύματα «112», εκκενώσεις και κινητά επιχειρησιακά κέντρα

Νορβηγία: Ο 37χρονος τοξοβόλος σκότωσε 5 άτομα σε 34’ – Φέρεται να ήταν προσηλυτισμένος στο Ισλάμ

Θα «ξετινάζουν» τα τελωνεία όσους ταξιδεύουν με μεγάλα ποσά και χρυσό – Τι αλλάζει η ΑΑΔΕ