ΕΛΛΑΔΑ

Ληγμένο το καλύτερο ρυζόγαλο της πόλης

Ληγμένο το καλύτερο ρυζόγαλο της πόλης

του Παναγιώτη Σουρέλη

Πρόστιμα συνολικού ύψους 637.500 ευρώ επέβαλε ο ΕΦΕΤ για ληγμένα και ακατάλληλα προς κατανάλωση τρόφιμα, εις βάρος διαφόρων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εμπορίας και της διακίνησής τους ανά την Ελλάδα.

Σοκ προκαλεί η είδηση, ότι ανάμεσα στις επιχειρήσεις αυτές βρίσκεται και ένα από τα πιο γνωστά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας, που φημίζεται για το ρυζόγαλό του. Κλιμάκιο του ΕΦΕΤ εντόπισε τρόφιμα συνολικού βάρους περίπου 78 κιλών, με παρελθούσα ημερομηνία ανάλωσης, τα οποία ήταν μη ασφαλή - ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση. Τα τρόφιμα κατασχέθηκαν, ενώ στο ζαχαροπλαστείο επεβλήθη πρόστιμο 8.000 ευρώ.

Με το μεγαλύτερο πρόστιμο ύψους 35.000 ευρώ τιμωρήθηκε υπεραγορά τροφίμων στην Κομοτηνή για τρόφιμα μη ασφαλή – επιβλαβή για την υγεία τρόφιμα, παραπλάνηση του καταναλωτή και μη τήρηση των απαιτήσεων της νομοθεσίας. Στην «τσιμπίδα» του ΕΦΕΤ πιάστηκαν ακόμη δεκάδες σούπερ μάρκετ, εστιατόρια, ξενοδοχεία, τυροκομεία και καφετέριες σε όλη την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ κ.Γιάννης Μίχας δήλωσε στο newsbomb: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια προστασίας της δημοσίας υγείας σε αυτούς τους δύσκολα οικονομικά καιρούς, που διάφοροι επιχειρηματίες μειώνουν την ποιότητα των προϊόντων τους, στην προσπάθεια να μειώσουν το κόστος. Είναι τραγικό λάθος και λάθος δρόμος, διότι ο ΕΦΕΤ θα συνεχίσει με πάρα πολύ πιο αυστηρό τρόπο να επιβάλλει πρόστιμα και αν χρειαστεί να κλείσει επιχειρήσεις σε περίπτωση υποτροπής».