ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη - Σε λίγο οι επίσημες ανακοινώσεις

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη - Σε λίγο οι επίσημες ανακοινώσεις
INTIME

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία «Μπάλλος». Σε λίγο οι επίσημες ανακοινώσεις. Τι θα ισχύσει με την κυκλοφορία των οχημάτων στον Κηφισό και την παραλιακή, ποιες υπηρεσίες θα λειτουργήσουν. 

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, του Υφυπουργού Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη, του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις από τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, σχετικά με τις αποφάσεις για προληπτικά μέτρα προστασίας από την κακοκαιρία για το επόμενο εικοσιτετράωρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει εισήγηση για διακοπή της κυκλοφορίας στον Κηφισό από τη 1 το βράδυ έως τις 8 το πρωί. Το ίδιο ισχύει και για την παραλιακή λεωφόρο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Αρχές προσανατολίζονται στο να παραμείνουν κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες, εκτός από τις αναγκαίες για τη διαχείριση των καιρικών φαινομένων στην Αττική, ενώ ενθαρρύνεται η τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα.

Κλειστά σχολεία, βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί

Με εγκύκλιο την οποία υπογράφει η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, κλειστοί θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή 15/10/2021, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, όλοι οι βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί και όλα τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠΑμεΑ) και τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ), στις Περιφέρειες:

1) Αττικής,

2) Κεντρικής Μακεδονίας (Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής),

3) Στερεάς Ελλάδας (Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας),

4) Ιονίων Νήσων (Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας).

Υπενθυμίζεται, ότι όπως ανακοίνωσε ο κ. Στυλιανίδης κατά την επίσημη ενημέρωση το απόγευμα, αύριο θα είναι κλειστά τα σχολεία σε όλη την Αττική, στην Εύβοια και στη Χαλκιδική, για προληπτικούς λόγους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Μπάλλος» - Κέρκυρα: Επιχείρηση Super Puma για απεγκλωβισμούς - Καταφθάνουν δυνάμεις ΕΜΑΚ

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: «Βούλιαξε» όλη η Αττική – Πού εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα

LIVE BLOG: Η κακοκαιρία «Μπάλλος» σαρώνει την Ελλάδα - Πλημμυρισμένοι δρόμοι στην Αθήνα