ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Σαρωτικό πέρασμα από Ιθάκη, Κρήτη, Κέρκυρα και Εύβοια - Χάος στη Θεσσαλονίκη (pics&vid)

Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία «Μπάλλος» στη χώρα μας
Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία «Μπάλλος» στη χώρα μας
newsbomb.gr

Σφοδρό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μπάλλος» από πολλές περιοχές της χώρας 

Μεγάλα προβλήματα και ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία «Μπάλλος» η οποία συνεχίζει και σήμερα Παρασκευή την επέλαση της στη χώρα μας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Για κάποιες περιοχές της Ελλάδας το χθεσινό πέρασμα του «Μπάλλου» ήταν σφοδρό και συνοδεύτηκε από πλήθος προβλημάτων. Όπως για παράδειγμα στην Κρήτη όπου η κακοκαιρία ξέσπασε με έντονη βροχόπτωση, βροντές, κεραυνούς ακόμα και χαλάζι.

Σύμφωνα με το ekriti, υπήρξαν διαμαρτυρίες για διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ενώ οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους από τα ορμητικά νερά, τόσο στα αστικά κέντρα όσο και σε χωριά.

Περίπου στις 4.00 τα ξημερώματα τα έντονα καιρικά φαινόμενα έκαναν την εμφάνισή τους πάνω από το Ηράκλειο με αστραπές και κεραυνούς.

Πολλοί ήταν εκείνοι που ανησύχησαν για τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα ωστόσο δεν χρειάστηκε να παρέμβει τελικά η Πυροσβεστική.

Πάντως, οι πολύ ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν κοπές δέντρων σε πολλά σημεία του Ηρακλείου όπως Κοκκίνη, Καλέσα, Γούρνες, στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου στον Μασταμπά και αλλού με τα συνεργεία της Πυροσβεστικής να τρέχουν και να μη φτάνουν.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Άγριο σφυροκόπημα στην Εύβοια

Άγριο ήταν το πέρασμα του «Μπάλλου» και από την πολύπαθη Εύβοια καθώς από το βράδυ της Πέμπτης ξεκίνησαν οι έντονες βροχοπτώσεις προκαλώντας προβλήματα κυρίως στο νότιο τμήμα του νησιού, με υπερχείλιση ποταμού στα Νέα Στύρα και διακοπή της κυκλοφορίας από τους Τσακαίους προς τα Νέα Στύρα.

Ο επαρχιακός δρόμος στο παραλιακό μέτωπο προς την παραλία Λιμνιώνα, κυριολεκτικά «κόπηκε στα δύο» από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Άγριο ξέσπασμα της κακοκαιρίας στην πολύπαθη Εύβοια
Άγριο ξέσπασμα της κακοκαιρίας στην πολύπαθη Εύβοιαnewsbomb.gr

Παράλληλα, δεκάδες σπίτια πλημμύρισαν στον οικισμό Μεσοχωριών, με τους πολίτες να απομακρύνονται από τα σημεία και να σπεύδουν σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό 69χρονου βοσκού στα Μεσοχώρια Ευβοίας.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χείμαρροι
Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χείμαρροιnewsbomb.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr βρέθηκαν κομμάτια του αυτοκινήτου του στη Νότια Εύβοια. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν η πόρτα και άλλα κομμάτια του αυτοκινήτου ανάμεσα στην περιοχή Τσακαίοι και Μεσοχώρια.

Ο άνδρας κάλεσε για βοήθεια λόγω των καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στην περιοχή, ενώ για τον εντοπισμό του βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση, με 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ενώ συμμετέχει και η «Ομάδας Διάσωσης Ευβοίας – S.A.R 312» από το Αλιβέρι με δύο αυτοκίνητα.

Ο 69χρονος την τελευταία φορά που έδωσε σημάδια ζωής ήταν στις 16:30 το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν ο ίδιος κάλεσε την Πυροσβεστική καθώς εγκλωβίστηκε μέσα στο όχημά του λόγω ορμητικών νερών που υπάρχουν στην περιοχή από την κακοκαιρία Μπάλλος.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Σάρωσε την Κέρκυρα

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας και από την Κέρκυρα.

Πινακίδες και φράχτες ισοπεδώθηκαν, ενώ αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.

Όπως μεταδίδει το aerasnews, οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να ανεβούν στις ταράτσες τους, για να μην τους πάρει το ρέμα, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση Super Puma για να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο δήμαρχος νότιας Κέρκυρας, Κώστας Λέσσης, περιγράφοντας την κατάσταση.

«Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά. Εκτός από Μοραΐτικα και Μεσογγή, όπου οι καταστροφές είναι μεγάλες, δώσαμε μάχη για να μη θρηνήσουμε θύματα. Οι πολίτες ήταν στις ταράτσες τους και έγιναν απεγκλωβισμοί με Super Puma. Σήμερα θα γίνει αποτίμηση της κατάστασης. Οι κάτοικοι με έπαιρναν τηλέφωνο κλαίγοντας γιατί έχουν καταστραφεί τελείως. Τα συνεργεία του δήμου θα ξεκινήσουν να επιχειρούν για να αποκαταστήσουμε την πρόσβαση σε κατοικίες και επιχειρήσεις. Σήμερα τα σχολεία και οι υπηρεσίες στην Κέρκυρα είναι κλειστές», περιέγραψε ο κ. Λέσσης.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Διαλύθηκε η Ιθάκη

Μία ακόμη περιοχή στην οποία σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία είναι και η Ιθάκη.

Ο δήμαρχος Ιθάκης, Διονύσης Στανίτσας, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» περιγράφοντας την τραγική κατάσταση.

«Η κακοκαιρία διέλυσε την Ιθάκη. Καταγράψαμε το μεγαλύτερο ποσοστό βροχόπτωσης σε όλη την Ελλάδα. Σπάσαμε τα μουράγια στην παραλία για να φύγει το νερό στη θάλασσα. Τώρα δε βρέχει. Συνεργεία έχουν βγει στους δρόμους για να καθαρίσουν ό,τι μπορούν. Οι πυροσβέστες, λιμενικοί, αστυνομικοί, εθελοντές, έκαναν ό,τι καλύτερα μπορούσαν. Έχουμε ρεύμα και τηλέφωνα. Αλλά οι ζημιές είναι πολύ μεγαλύτερες από τις ζημιές που είχαμε πάθει με τον Ιανό» περιέγραψε ο κ. Στανίτσας.

«Κατέβηκε όλο το βουνό, ερχόταν νερό από όλες τις μεριές. Υπάρχει λάσπη παντού. Αν δεν είχαμε σπάσει τα πεζοδρόμια και τα μουράγια θα είχαμε χάσει κόσμο. Δεν έχουμε αέρα. Εχτές επικοινώνησα με τον κ. Πέτσα και ζήτησα να κηρυχθεί η Ιθάκη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αυτή τη στιγμή έχει ηρεμίσει η κατάσταση» πρόσθεσε.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Χάος στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Την ίδια ώρα μεγάλα προβλήματα καταγράφονται από το πρωί στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει κυκλοφοριακή συμφόρηση σε κεντρικούς άξονες όπως της Εγνατίας, της Αγίου Δημητρίου, της Τσιμισκή και των Λεωφόρων Νίκης και Βασιλίσσης Όλγας..

Όπως μεταδίδει το GRTimes, κλειστή είναι αυτήν την ώρα και η οδός Εθνικής Αντιστάσεως στην Καλαμαριά, εξαιτίας λεωφορείου που «κατάπιε» η γη νωρίς το πρωί, μετά από υποχώρηση του εδάφους.

Άνοιξε η Γη
Άνοιξε η ΓηGRTimes

Συγκεκριμένα, στην έξοδο από τον Περιφερειακό, ο δρόμος έως τη συμβολή του με την οδό Αιγαίου, παραμένει αποκλεισμένος με τις αρχές να μην επιτρέπουν στους οδηγούς να στρίψουν δεξιά και με κατεύθυνση προς δυτικά.

Έκλεισε ο δρόμος λόγω λακούβας
Έκλεισε ο δρόμος λόγω λακούβαςGRTimes

Την ίδια ώρα, στην Περιφερειακή Οδό στο ρεύμα προς ανατολικά στο ύψος λίγο πριν από το τούνελ έχει ακινητοποιηθεί όχημα στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να οξύνεται το πρόβλημα.

Χάος στους δρόμους της Θεσσαλονίκης
Χάος στους δρόμους της ΘεσσαλονίκηςGRTimes

Επίσης, σύγκρουση δύο οχημάτων σημειώθηκε στο ρεύμα προς δυτικά, στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αναφερθεί τραυματισμός.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG: Η κακοκαιρία «Μπάλλος» σαρώνει τη χώρα για δεύτερη ημέρα

Χρηστίδης στο Newsbomb.gr: Κατεβαίνω υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής

Πώς έγινε το φρικτό τροχαίο στην Πύργου-Πατρών που έκοψε το νήμα της ζωής σε μία 26χρονη έγκυο

Ραγίζει καρδιές ο Πάρης Σκαρτσολιάς: «Τα όργανά του έσβηναν ένα ένα, έφυγε στον ύπνο του»