ΕΛΛΑΔΑ

Μεσσηνία: Οι κωδικοί των ναρκεμπόρων - «Σαλάτα», «βανίλια» και «κρέμα για το μωρό»

Μεσσηνία: Οι κωδικοί των ναρκεμπόρων - «Σαλάτα», «βανίλια» και «κρέμα για το μωρό»
Intime - Φωτογραφία αρχείου

Στη φάκα της ΕΛΑΣ πιάστηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν ναρκωτικά στη Μεσσηνία 

Στο ξεδόντιασμα εγκληματικού δικτύου αποτελούμενου από δύο εγκληματικές οργανώσεις που ειδικεύονταν στη διακίνηση ναρκωτικών και δρούσαν στη Μεσσηνία προχώρησαν οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε πως οι εν λόγω εγκληματικές οργανώσεις (η πρώτη είναι ανενεργή) διέθεταν ιεραρχική δομή με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, ενώ είχαν και κοινό αρχηγό έναν 32χρονο Αιγύπτιο ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, είχε απασχολήσει και στο παρελθόν -και πάλι- για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα είχε συλληφθεί για εμπορία ναρκωτικών σε ανήλικο και είχε περάσει έξι χρόνια στη φυλακή μέχρι τελικά να επιστρέψει και πάλι στην ενεργό δράση.

Όσον αφορά στις δράσεις των οργανώσεων, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε πως η πρώτη εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν κατά τους μήνες Ιούνιο έως και Νοέμβριο του 2020 και έκτοτε ήταν ανενεργή, ενώ αποτελούνταν από τον 32χρονο Αιγύπτιο, ο οποίος είχε ηγετικό ρόλο, τρεις Έλληνες ηλικίας 27, 32 και 37 ετών και τρεις αλλοδαπούς, δύο 24χρονους και έναν 38χρονο. Επίσης σε αυτήν υπάγονταν δύο ακόμη 26χρονοι οι οποίοι όμως δεν έχουν συλληφθεί.

Όσον αφορά στη δεύτερη εγκληματική οργάνωση, αυτή δραστηριοποιούταν από τον Ιούνιο του 2021 και αποτελούνταν από τον 32χρονο Αιγύπτιο, έναν 21χρονο Έλληνα και έναν 31χρονο αλλοδαπό, οι οποίοι και συνελήφθησαν, ενώ σε αυτήν υπάγονταν ακόμη δύο άνδρες ηλικίας 20 και 21 ετών, αντίστοιχα, οι οποίοι δεν έχουν συλληφθεί.

Οι κωδικές ονομασίες των ναρκωτικών

Ευφάνταστες είναι οι κωδικές ονομασίες που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του εγκληματικού δικτύου όταν αναφέρονταν στα ναρκωτικά προκειμένου να μην τους αντιληφθούν οι Αρχές.

Για την κάνναβη χρησιμοποιούσαν τις λέξεις «σαλάτα», «πράσινο» και «χορτάρι», ενώ όταν αναφέρονταν στην κοκαΐνη χρησιμοποιούσαν τις φράσεις «μισό κιλό τυρί», «ένα κιλό τυρί», «βανίλια», «σκόνη πλυντηρίου» και «κρέμα για το μωρό».

Οι σκύλοι φύλακες

Παράλληλα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, οι οργανώσεις είχαν επιστρατεύσει για την ασφάλειά τους και πολύ μεγαλόσωμους σκύλους τους οποίους χρησιμοποιούσαν σαν φύλακες στις «καβάτζες» τους, δηλαδή στους χώρους που φιλούσαν το... εμπόρευμα.

«Είχαν βάλει στους χώρους πολύ μεγάλα σκυλιά τύπου Ροντβάιλερ με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η προσέγγιση των σημείων. Μιλάμε για πολύ επιθετικά ζώα που γύριζαν γύρω γύρω από τους χώρους σαν security» ανέφεραν χαρακτηριστικά πηγές που έχουν γνώστη της υπόθεσης.

Οι επιχειρήσεις για τη σύλληψη των μελών του δικτύου έλαβαν χώρα τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου και πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, των Αστυνομικών Τμημάτων Γαργαλιάνων και Μεσσήνης και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας.

Στη φάκα της ΕΛ.ΑΣ. δίκτυο που διακινούσε ναρκωτικά στη Μεσσηνία
Στη φάκα της ΕΛ.ΑΣ. δίκτυο που διακινούσε ναρκωτικά στη Μεσσηνίαastynomia.gr

Κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- ποσότητα κάνναβης (φούντα), συνολικού βάρους -1.045,40- γραμμαρίων,

- ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους -21,4- γραμμαρίων,

- ποσότητα σκόνης που χρησιμοποιείται ως νοθευτική ουσία, συνολικού βάρους -562- γραμμαρίων,

-10- χιλιοστά του λίτρου έλαιο κάνναβης,

-3- ζυγαριές ακριβείας,

-1- πιστόλι κρότου, μετά γεμιστήρα και -2- φυσιγγιών κρότου,

-3- μαχαίρια,

-1- σουγιάς,

-1- κάμερα,

-8- κινητά τηλέφωνα,

-1- όχημα και

το χρηματικό ποσό των -3.170- ευρώ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

O Ρομπ Χάλφορντ των Judas Priest αποκάλυψε τη μάχη του με τον καρκίνο

Ανδρέας Μικρούτσικος: Διασωληνωμένος στην εντατική ο παρουσιαστής

Έκτακτο μέρισμα: Ποιοι θα λάβουν Χριστουγεννιάτικο μποναμά έως 900 ευρώ