ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

O Ρομπ Χάλφορντ των Judas Priest αποκάλυψε τη μάχη του με τον καρκίνο

Ρομπ Χάλφορντ των Judas Priest
Ο Ρομπ Χάλφορντ και οι Judas Priest θα επιστρέψουν στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2022
AP

Ο Ρομπ Χάλφορντ διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη και υποβλήθηκε σε προστατεκτομή στον περασμένο Ιούλιο.

O Ρομπ Χάλφορντ, frontman των Judas Priest αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο του προστάτη.

Μιλώντας στο Heavy Consequence Ο Χάλφορντ ανέφερε συγκεκριμένα: «Έδωσα τη μικρή μου μάχη με τον καρκίνο πριν ένα χρόνο, το ξεπέρασα και τώρα έχω απαλλαχθεί από αυτό, δόξα τω Θεώ. Συνέβη όταν ήμασταν σε lockdown. Τα πράγματα συμβαίνουν για κάποιο λόγο όσον αφορά τη χρονική ακολουθία των γεγονότων. Δεν έχω παρά μόνο ευγνωμοσύνη που βρίσκομαι σε αυτό το σημείο της ζωής μου, κάνοντας ακόμα αυτό που αγαπώ περισσότερο».

Ο θρύλος του metal αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες για τα συμπτώματα του καρκίνου του προστάτη σε μια πρόσφατη ανανεωμένη έκδοση των απομνημονευμάτων του με τίτλο Confess. Όπως επισημαίνει τα πρώτα συμπτώματα εμφανίστηκαν το 2017.

«Πώς ένιωσα; Ένιωσα έναν συνδυασμό τρόμου, σοκ και περίεργης ανακούφισης. Τουλάχιστον τώρα ξέρω!», εξομολογείται στο πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου. «"Θα πεθάνω;". Αυτό ήταν το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ, γιατί ήξερα άτομα που έχουν πεθάνει από καρκίνο του προστάτη. "Όχι δεν πρόκειται να πεθάνεις μου", είπε ο Δρ. Άλι».

Όπως εξηγεί η στάση του απέναντι στη μάχη που κλήθηκε να δώσει άλλαξε όταν είδε μια διαφήμιση του νοσοκομείου Παίδων στο Φοίνιξ. «Έδειχνε παιδιά με καρκίνο. Ήταν μωρά που κείτονταν στο κρεβάτι διασωληνωμένα να παλεύουν για τη ζωή τους. Δεν ήξεραν τι τους συμβαίνει… Αυτό με έκανε να ντρέπομαι για τον εαυτό μου. Ρομπ πώς τολμάς να είναι τόσο εγωιστής; Και από εκείνο το δευτερόλεπτο άλλαξε όλη μου στάση απέναντι στην ασθένεια», θυμάται.

Ο Χάλφορντ ξεκίνησε τη θεραπεία για τον καρκίνο τον περασμένο Ιούλιο. Υποβλήθηκε σε προστατεκτομή η οποία ήταν επιτυχής, σε αντίθεση με τις ακτινοθεραπείες που έκανε τον Απρίλιο και τον Μάιο. Ο 70χρονος δεν είπε σε κανέναν σχεδόν ότι είχε καρκίνο. «Ήταν μια δύσκολη χρονιά, δεν μπορώ να το αρνηθώ αυτό, αλλά χαίρομαι που το πέρασα», σημειώνει.

Θυμίζουμε ότι οι Judas Priest πρόκειται να επιστρέψουν στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2022 στο πλαίσιο του Release Athens.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανδρέας Μικρούτσικος: Διασωληνωμένος στην εντατική ο παρουσιαστής

Έκτακτο μέρισμα: Ποιοι θα λάβουν Χριστουγεννιάτικο μποναμά έως 900 ευρώ

Υπουργείο Υγείας: «Καλύπτουμε τα έξοδα για τη Μυρτώ σε εξειδικευμένη κλινική στη Γερμανία»