ΕΛΛΑΔΑ

Αιματηρή καταδίωξη Πέραμα - Αλέξης Κούγιας: Aυτόπτες μάρτυρες δικαιώνουν τους επτά αστυνομικούς

Αλέξης Κούγιας για την καταδίωξη στο Πέραμα
Για την υπερασπιστική γραμμή των επτά αστυνομικών μίλησε ο Αλέξης Κούγιας
Intime News

Ο Αλέξης Κούγιας γνωστοποίησε ότι θα λάβει το πρωί της Δευτέρας (25/10) τη δικογραφία για τα όσα συνέβησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ένας 20χρονος Ρομά μετά από άγρια καταδίωξη με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ

«Πριν λίγες ώρες τους επισκέφτηκα στη ΓΑΔΑ. Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για την Ελληνική Αστυνομία και την ελληνική κοινωνία», ανέφερε ο συνήγορος των επτά αστυνομικών που κρατούνται στη ΓΑΔΑ, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος τόνισε ότι θα προσπαθήσει με αξιοπρέπεια μέσω της νομικής οδού να τους υπερασπιστεί.

Ο Αλέξης Κούγιας γνωστοποίησε ότι θα λάβει αύριο το πρωί τη δικογραφία την οποία θα αναλύσει με τους συνεργάτες του. «Θα προσπαθήσω να βοηθήσω ανακριτή και εισαγγελέα για μια δίκαιη απόφαση», ανέφερε ο κ Κούγιας, ο οποίος συμπλήρωσε στη συνέχεια ότι, το πολυτιμότερο προστατευόμενο αγαθό είναι η ανθρώπινη ζωή, «η απώλεια της ανθρώπινης ζωής αφορά και τους αστυνομικούς».

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, ο οποίος μίλησε το βράδυ της Κυριακής (24/10) στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες που δικαιώνουν τους αστυνομικούς. «Ο 20χρονος έριξε πέντε μοτοσικλέτες και υπήρχε εξαντλημένη επάνοδος να τους ξαναχτυπήσει».

Προς υπεράσπιση των αστυνομικών ο κ. Κούγιας στη συνέχεια επικαλέστηκε την «αυτόματη συμπεριφορά» που επέδειξαν και οι επτά, λέγοντας ότι «δεν μπορεί και οι επτά να εκτίμησαν λάθος την κατάσταση και να άρχισαν να πυροβολούν», καθώς όπως συμπλήρωσε, είναι ιδιαίτερα έμπειροι και καλά εκπαιδευμένοι.

Τέλος, ο συνήγορος των αστυνομικών είπε ότι, είναι τεράστιο υπερασπιστικό επιχείρημα ότι όλοι οι αστυνομικοί ξεκίνησαν συγχρόνως να πυροβολούν κάτι που μαρτυρά ότι κάτι ακραίο συνέβη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο μακελάρης της Νέας Ερυθραίας: Το «πειραγμένο» προφίλ στο FB και το προφητικό βίντεο

Νέα κακοκαιρία από το βράδυ της Κυριακής - Σε ποιες περιοχές θα βρέχει όλη την εβδομάδα

Κι όμως, το έδειξαν: Αυτό είναι το ανάρμοστο πλάvο που οδήγησε στο οριστικό φινάλε του Bachelor