ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο Τρίκαλα: Πέθανε 28χρονη κοπέλα στη ΜΕΘ covid-19 του νοσοκομείου

Τραγωδία στο Τρίκαλα: Πέθανε 28χρονη κοπέλα στη ΜΕΘ covid-19 του νοσοκομείου
Η 28χρονη είχε υποκείμενα νοσήματα.
ΙΝΤΙΜΕ

Το χαμό ενός ακόμη νέου ανθρώπου θρηνούν τα Τρίκαλα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορoνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr τα ξημερώματα κατέληξε στη ΜΕΘ covid-19 του Νοσοκομείου Τρικάλων μια 28χρονη κοπέλα η οποία νοσηλεύονταν εκεί τις τελευταίες ημέρες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η υγεία της παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση τα τελευταία 24ωρα καθώς είχε και υποκείμενα νοσήματα.

Καμπανάκι από το CDC για τις εγκύους και τις θηλάζουσες - «Εμβολιασθείτε επειγόντως»

Έκκληση προς όλες τις έγκυες ή εκείνες που γέννησαν πρόσφατα να εμβολιαστούν κατά της λοίμωξης που προκαλεί ο κορονοϊός, απηύθυνε ο κορυφαίος υγειονομικός οργανισμός των ΗΠΑ.

Στην επείγουσα σύσταση που εξέδωσαν τα αμερικανικά, ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου & Προλήψεως Νοσημάτων (CDC), συνιστούν άμεσο εμβολιασμό και σε όσες θηλάζουν τα μωρά τους ή προγραμματίζουν μια εγκυμοσύνη.

Η COVID-19 συνιστά σοβαρή απειλή για τις εγκύους, λένε οι ειδικοί. Η εγκυμοσύνη καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα, αφήνοντας τις γυναίκες εκτεθειμένες στην COVID-19, εξηγούν.

«Το CDC συνιστά ανεπιφύλακτα τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 είτε πριν είτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, επειδή τα οφέλη του εμβολιασμού υπερτερούν των γνωστών ή πιθανών κινδύνων» ανέφερε ο οργανισμός στην επείγουσα ειδοποίηση.

«Μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου του 2021, περισσότερα από 125.000 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 είχαν αναφερθεί σε εγκύους, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 22.000 νοσηλευόμενων περιστατικών και 161 θανάτων».

Παρ'ολα αυτά λγότερες από μία στις τρεις (το 31% στις ΗΠΑ) κάνουν το εμβόλιο για τον κορoνοϊό, σύμφωνα με τα CDC. Το CDC αναφέρει ότι 22 έγκυες γυναίκες πέθαναν μόνο τον Αύγουστο- ο χειρότερος μήνας της πανδημίας μέχρι σήμερα.

«Τα δεδομένα από το δίκτυο επιτήρησης νοσηλείας που σχετίζεται με την COVID-19 (COVID-NET) το 2021 δείχνουν ότι περίπου το 97% των εγκύων που νοσηλεύονται (είτε για ασθένεια είτε για τοκετό) με επιβεβαιωμένη λοίμωξη SARS-CoV-2 δεν ήταν εμβολιασμένες» διευκρινίζουν οι ειδικοί.

Ο ιός είναι επικίνδυνος και για τα μωρά. Η COVID-19 στην εγκυμοσύνη μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο τοκετό. Ή τα βρέφη μπορεί να γεννηθούν τόσο άρρωστα, ώστε να χρειασθούν άμεση νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Φροντίδας Νεογνών. «Έχουν επίσης αναφερθεί και άλλες αρνητικές εκβάσεις, όπως θνησιγένεια», τονίζουν τα CDC.

Τα εμβόλια για την λοίμωξη που προκαλεί ο κορωνοϊός είναι ασφαλή στην εγκυμοσύνη, δήλωσε σε ενημέρωση του Λευκού Οίκου η διευθύντρια των CDC δρ Ροσέλ Βαλένσκι.

Επιπλέον, μέρος των αντισωμάτων που παράγει ο οργανισμός τους περνούν και στα νεογέννητα. Έτσι είναι και τα μωρά προστατευμένα από την COVID-19.

Η δρ Βαλένσκι συνέστησε, τέλος, στις εγκύους να μην αμελήσουν εφέτος να κάνουν και το αντιγριπικό εμβόλιο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Tραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή η ποδηλάτισσα που παρασύρθηκε από φορτηγό

Δανάη Μπάρκα: Το πρώτο μήνυμα μετά το «χοντρή παρουσιάστρια» του Τάσου Ξιαρχό (photo)

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά τη δίκη για το βιτριόλι (pics)

Τάσος Ξιαρχό: Η απόπειρα αυτοκτονίας, τα «πισω-μπρος» στο Instagram και η «αμνησία»