ΕΛΛΑΔΑ

Τη Δευτέρα η τροπολογία για τα κέντρα λαθρομεταναστών

Τη Δευτέρα η τροπολογία για τα κέντρα λαθρομεταναστών

Τη δημιουργία τριών κέντρων κράτησης μεταναστών ανά περιφέρεια θα προβλέπει η τροπολογία που καταθέτει τη Δευτέρα στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Όπως δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης στο Mega, το ζήτημα των μεταναστών είναι εξαιρετικά κρίσιμο και κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να μην το χρησιμοποιήσουν για προεκλογικούς λόγους.

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι οι παράνομοι θα φύγουν σταδιακά από την Ελλάδα, ενώ άφησε αιχμές για τη στάση περιφερειαρχών, που αρνούνται τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας, προειδοποιώντας ότι εάν το ζήτημα δεν αντιμετωπιστεί από όλους μαζί, θα υποστούμε τις συνέπειες.

Να σημειωθεί ότι στις 12 το μεσημέρι, ο κ. Χρυσοχοΐδης αλλά και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη τύπου, με θέμα τα ζητήματα που προκύπτουν στη δημόσια υγεία από την υπόθεση της λαθρομετανάστευσης στην Αθήνα.

Παράλληλα, η ΓΑΔΑ ανακοίνωσε ότι από τις 28 μέχρι τις 31 Μαρτίου, κατά τις επιχειρήσεις «σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας προσήχθησαν 1.918 αλλοδαποί, από τους οποίους συνελήφθησαν συνολικά 420 άτομα. Από αυτά, 186 άτομα συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα (ναρκωτικά, κλοπές, ληστείες, καταδικαστικές αποφάσεις κ.α.) και 234 άτομα για διοικητική απέλαση, καθόσον δεν είχαν έγγραφα παραμονής στη χώρα. Επιπλέον συντάχθηκαν 63 εκθέσεις αρχής σε βάρος ισάριθμων αλλοδαπών γυναικών για παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων ατόμων.