Θεσσαλονίκη: Στα δικαστήρια οι δράστες της φονικής ληστείας στην Τούμπα (video)

Newsbomb

Θεσσαλονίκη: Το κατώφλι του 4ου τακτικού ανακριτή πέρασαν σήμερα οι δύο κατηγορούμενοι της φονικής ληστείας που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο, στην Τούμπα, και είχε ως συνέπεια την δολοφονία του 44χρονου υπαλλήλου από το ψιλικατζίδικο.

Υπενθυμίζεται πως ο 35χρονος φερόμενος ως συνεργός, κατηγορείται για συνέργεια στη ληστεία και για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, ενώ εις βάρος του 27χρονου, που φέρεται να είναι ο φυσικός αυτουργός, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, ληστεία, οπλοφορία και οπλοχρησία.

«Ο δράστης υποστηρίζει πως ήταν υπό την επήρεια ουσιών, σε καμία περίπτωση δεν ήθελε αυτό το αποτέλεσμα» είχε δηλώσει ο Αντώνης Μπιδέρης, δικηγόρος του 27χρονου, ενώ όσον αφορά τον 35χρονο, «ο κατηγορούμενος, όπως δήλωσε εμένα τον ίδιο, δεν έχει δει κάτι το οποίο να παρέπεμπε σε εγκληματική ενέργεια, που τείνει να εξελιχθεί σε ανθρωποκτονία. Επίσης, δεν είδε το όπλο αλλά ούτε άκουσε τον πυροβολισμό. Έχουμε έναν νεκρό και για αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί» είπε ο δικηγόρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος κατηγορούμενος είχε κάνει χρήση ναρκωτικών το τραγικό βράδυ του Σαββάτου, και ο δικηγόρος του υποστηρίζει πως δεν ήξερε τι έκανε. Ο φερόμενος ως δράστης μαζί με τον συνεργό του, γνώριζαν πως στο ψιλικατζίδικο υπήρχαν αρκετά χρήματα, αφού ο τελευταίος είχε φιλικές σχέσεις με το θύμα.

Ο κατηγορούμενος κατείχε το όπλο μαζί του για να εκφοβίσει το θύμα, ενώ του έκλεψε 350 ευρώ και ήθελε περισσότερα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, όταν το θύμα προέβαλε αντίσταση, έπιασε από τα χέρια τον 27χρονο, και εκείνη την στιγμή εκπυρσοκρότησε το όπλο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Γιατί είναι ημερομηνία «κλειδί» η 22α Νοεμβρίου

Κορονοϊός: «Κλειδώνουν» νέα μέτρα για σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο

Εύα Μπουντούρη: Αυτό ήταν το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved