ΕΛΛΑΔΑ

Γιαννάκος στο Newsbomb.gr: «Εκτός ελέγχου η κατάσταση στα Νοσοκομεία - Διαλέγουμε ποιος θα ζήσει»

Γιαννάκος στο Newsbomb.gr: «Εκτός ελέγχου η κατάσταση στα Νοσοκομεία - Διαλέγουμε ποιος θα ζήσει»
Γιαννάκος στο Newsbomb.gr: «Εκτός ελέγχου η κατάσταση στα Νοσοκομεία - Διαλέγουμε ποιος θα ζήσει».

Κορονοϊός: Με δεδομένο ότι καθημερινά δεκάδες συμπολίτες μας χάνουν  τη ζωή τους και η βεβαιότητα πως οι επόμενες μέρες θα είναι ακόμα πιο δύσκολες όσον αφορά το δημόσιο σύστημα υγείας, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου - «Διαλέγουμε ποιος θα ζήσει» είπε ο  πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Για μία κατάσταση «εκτός ελέγχου» στα δημόσια νοσοκομεία, με δεκάδες ασθενείς να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος που μίλησε στο Newsbomb.gr.

Αποτυπώνοντας τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει πως: «δεκάδες διασωληνωμένα περιστατικά βρίσκονται καθημερινά εκτός ΜΕΘ με αποτέλεσμα πολλοί από τους ασθενείς να χάνουν ζωή τους».

«Περιμένουν μέρες να βρεθεί κλίνη ΜΕΘ. Αδειάζει ένα κρεβάτι και περιμένουν διασωληνωμένοι στη λίστα. Δεν υπάρχει ούτε ένα κρεβάτι ελεύθερο. Δεκάδες ασθενείς βρίσκονται σε ράντζα» είπε. «ΜΕΘ ούτε για δείγμα» τόνισε.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιαννάκος το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), κ. Μιχάλης Γιαννακος, είπε: «Στη Βόρεια Ελλάδα, η κατάσταση είναι ακόμα πιο απελπιστική καθώς δεν υπάρχει ούτε ένα κρεβάτι κενό».

«Αδειάζει κρεβάτι και γεμίζει αμέσως από νοσηλευόμενους ασθενείς που είναι στο όριο της διασωλήνωσης. Η θνητότητα εκτός ΜΕΘ υπερβαίνει το 70%» επισημαίνει ο κ. Γιαννάκος.

Οι εικόνες μέσα στα νοσοκομεία είναι αποκαρδιωτικές.

Οι ασθενείς πεθαίνουν στις εντατικές ή στα ράντζα και πλέον γιατροί και νοσηλευτές παίρνουν την πιο μεγάλη ευθύνη. Να αποφασίσουν ποιοι θα ζήσουν και ποιους θα αφήσουν να πεθάνουν. «Διαλέγουμε με βάση τα ηλικιακά κριτήρια ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει» τόνισε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Τι απαγορεύεται να πωλούν τα σούπερ μάρκετ από το Σαββατοκύριακο

Η υποχρεωτική τρίτη δόση, η λήξη του πιστοποιητικού και οι... καμπάνες που ηχούν στο Μαξίμου

Τρίκαλα: Ανατριχίλα στο πανελλήνιο με την υπόθεση ασέλγειας σε 4χρονη από τον αστυνομικό πατέρα της