Οικονόμου στο Newsbomb: Η πορεία για το Πολυτεχνείο θα πραγματοποιηθεί με τα μέτρα που ισχύουν

Αμαλία Κάτζου

Απαντήσεις για την πορεία του Πολυτεχνείου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μετά από ερώτηση του Newsbomb.gr

H πορεία του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί φέτος «όπως όλες οι πορείες μέσα στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μετά από ερώτηση του Newsbomb.gr στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών της Δευτέρας.

Βασικός στόχος της ΕΛ.ΑΣ., όπως έγραψε νωρίτερα το Newsbomb.gr είναι η περιφρούρηση της μεγάλης πορείας από το Πολυτεχνείο προς την αμερικάνικη πρεσβεία, προκειμένου να μην σημειωθούν σοβαρά επεισόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την 17η Νοέμβρη στα μέτρα ασφαλείας θα συμμετέχουν συνολικά 4.000 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Στα Εξάρχεια θα βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, διμοιρίες των ΜΑΤ, ομάδα Δράση, ΟΠΚΕ, οι οποίες θα τοποθετηθούν περιμετρικά του Πολυτεχνείου για να επέμβουν σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη. Μάλιστα, θα υπάρχουν κλιμάκια αστυνομικών που θα προχωρούν σε προληπτικούς ελέγχους υπόπτων πριν την έναρξη της πορείας. Σε εγρήγορση θα βρίσκονται και οι υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με τη συλλογή πληροφοριών, όπως η Κρατική Ασφάλεια και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Παράλληλα ο Γιάννης Οικονόμου σε δεύτερη ερώτηση του Newsbomb.gr σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του ταξιδιού Μητσοτάκη στις ΗΠΑ σημείωσε ότι «δεν υπάρχει κάτι νεώτερο για τη συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει σήμερα στο Λονδίνο όπου θα έχει συναντήσεις με επενδυτές, με εκπροσώπους της Συνομοσπονδίας Βρετανών βιομηχάνων, θα μιλήσει στα εγκαίνια της έκθεσης Ancient Greeks - Science and Wisdom καθώς και σε εκδήλωση για τους Έλληνες της διασποράς. Αύριο, Τρίτη, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, στη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν θέματα διμερούς συνεργασίας με έμφαση προφανώς στην ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων και ιδίως στον τουρισμό ενόψει του 2022 ενώ θα θέσει επίσης το μείζον για όλους τους Έλληνες αλλά και για τον παγκόσμιο πολιτισμό θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, όπως σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ξαφνικά ο ηθοποιός Γιώργος Λώρης

Νέα μέτρα: Τι απαγορεύεται να πωλούν τα σούπερ μάρκετ από το Σαββατοκύριακο

Πέτρος Φιλιππίδης: Σκληρή απάντηση στον πρώην συνεργάτη και φίλο του, Γιώργο Λέφα

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved