ΕΛΛΑΔΑ

Τσακρής: Μακρόσυρτο το 4ο κύμα της πανδημίας - Θα έχουμε πρόβλημα και τα Χριστούγεννα στα νοσοκομεία

Τσακρής νοσοκομεία Χριστούγεννα 4ο κύμα
Ο Αθανάσιος Τσακρής μίλησε για το 4ο κύμα της πανδημίας.
ΙΝΤΙΜΕ/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/φωτογραφία αρχείου

Ο Αθανάσιος Τσακρής έκανε λόγο μακρόσυρτο τέταρτο κύμα της πανδημίας, ενώ έκρουσε «καμπανάκι» για την κατάσταση στα νοσοκομεία ακόμα και την περίοδο των Χριστουγέννων.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αθανάσιος Τσακρής, εκτίμησε πως θα είναι «Πολύ δύσκολος μήνας ο Δεκέμβριος», κάνοντας λόγο για «ένα μακρόσυρτο 4ο κύμα».

Ο κ. Τσακρής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κλήθηκε να απαντήσει γιατί το 4ο κύμα αυτό είναι βαρύ και θανατηφόρο, με τον καθηγητή να εξηγεί ότι «η Ευρώπη ξέχασε πως «το φθινόπωρο είναι εποχή του κορονοϊού, όπως και πέρυσι».

Στη συνέχεια, ο ίδιος σημείωσε ότι «και τα Χριστούγεννα θα έχουμε πρόβλημα στα νοσοκομεία, δεδομένου ότι θα προστίθενται σοβαρά περιστατικά», ενώ πρόσθεσε ότι «Υπήρξε μια αύξηση πολύ απότομη και στη συνέχεια θα υπάρξει κάθοδος, λογικά πριν τα Χριστούγεννα».

«Όλο τον Δεκέμβριο θα έχουμε αυτή την πίεση», κατά τον κ. Τσακρή και «μετά λογικά θα έχουμε κάμψη αλλά έχουμε και το χειμώνα μπροστά μας». Όπως ανέφερε ο καθηγητής θα πρέπει να προχωρήσει γρήγορα η τρίτη δόση, ενώ παρέπεμψε στο παράδειγμα του Ισραήλ.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας τόνισε ότι «Δεν φταίει το εμβόλιο, όσο περνάνε οι μήνες περνάει η δραστικότητα», ενώ εκτίμησε ότι θα μπούμε σε ένα 5ο επιδημικό κύμα μέσα στο χειμώνα και θα νοσήσουν οι εμβολιασμένοι που δεν έχουν πια ανοσία, όπως συνέβη στο Ισραήλ.

«Ελπίζουμε ότι ο ιός θα γίνει επιδημικός κάποια στιγμή και θα είναι λιγότερα τα περιστατικά», είπε. «Η τρίτη δόση κάνει καλύτερη ανοσία σε σχέση με την δεύτερη, ενώ διαρκεί περισσότερο σε σύγκριση με τη δεύτερη», κατέληξε ο κ. Τσακρής.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη ο Νίκος Αντωνιάδης ο δικηγόρος που πρωτοστάτησε κατά των εμβολιασμών

Η απόφαση Μητσοτάκη για πανδημία, εμβολιασμό ηλικιωμένων, σχολεία και Lockdown

Κορονοϊός: Αυτές είναι οι οδηγίες για ασθενείς που δεν χρήζουν νοσηλείας