ΥΓΕΙΑ

Τσακρής: Χορήγηση της τρίτης δόσης κατά του κορονοϊού και πριν τους έξι μήνες από την τελευταία δόση

Τσακρής εμβόλιο τρίτη δόση
Ο Αθανάσιος Τσακρής μίλησε για την χορήγηση της τρίτης δόσης.
INTIME/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο Αθανάσιος Τσακρής εκτίμησε ότι πρέπει να επισπευθεί η τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Τσακρής, μίλησε για την έξαρση της πανδημίας, ενώ τάχθηκε υπέρ της επίσπευσης της τρίτης δόσης.

Ο κ. Τσακρής, μιλώντας στον ΑΝΤ1, επισήμανε ότι «το εμβόλιο έναντι του κορονοϊού δεν λειτουργεί με την λογική του εμβολίου πχ. έναντι της ιλαράς ή της ερυθράς. Όπως έχει αποδείξει η πρόσφατη εμπειρία από το Ισραήλ, είναι σημαντική η χορήγηση της τρίτης δόσης για την προστασία των πολιτών. Τα άτομα μα που έχουν λάβει την τρίτη δόση, έχουν 5-10 φορές λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από αυτούς που έχουν κάνει μόνο δύο δόσεις και 25 φορές λιγότερες πιθανότητες από τους ανεμβολίαστους».

Και πρόσθεσε ότι «Καλύτερα είναι να γίνει η τρίτη δόση και πριν από τους έξι μήνες, διότι δεν είναι για όλους ίδιος ο βαθμός ανοσίας. Νομίζω και η Κυβέρνηση κινείται σε μια τέτοια κατεύθυνση, να ανοίξει η πλατφόρμα και να γίνεται η τρίτη δόση και περάσει εξάμηνο από την δεύτερη δόση».

Ακόμη, ο καθηγητής Μικροβιολογίας τόνισε «Χώρες με εντατικό πρόγραμμα εμβολιασμού σε μικρές ηλικίες είχαν μια σημαντική πρόοδο στην αντιμετώπιση της πανδημίας», ενώ υπογράμμισε ότι «πιστεύω ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στην διαχείριση της πανδημίας η χορήγηση εμβολίου σε παιδιά έως 12 ετών, το πιο σημαντικό όμως είναι να αντιληφθούμε όλοι πόσο σημαντικό είναι να γίνει η «αναμνηστική» δόση και κυρίως από εκείνους που έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson, ώστε να ενισχυθεί άμεσα η ανοσία τους».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Θεοφάνους: «Είδα τη μητέρα του Παντελίδη πάνω από το μνήμα να καταριέται εμένα και τα παιδιά μου»

Η Βίκυ Σταμάτη άλλαξε το επώνυμό της

Καιρός – Αρναούτογλου: Μεγάλο καιρικό σασπένς από τα μέσα Νοεμβρίου και μετά