Φωτιά Τήνος - Νύχτα αγωνίας: Καλύτερη η εικόνα στο μέτωπο πυρκαγιάς, καταφθάνουν ενισχύσεις

Newsbomb

Σε ύφεση η φωτιά στην Τήνο καθώς κόπασαν οι ισχυροί άνεμοι
Πηγή φωτογραφίας cyclades24.gr

Καλύτερη είναι η εικόνα από την φωτιά στην Τήνο, που συνεχίζει να καίει σε χαμηλή βλάστηση, χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές

Σε εξέλιξη, αλλά σε ύφεση, βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στην Τήνο, στον παραλιακό οικισμό Αγ. Γιάννη Πόρτο.

Σημειώνεται ότι, νωρίτερα, μέσω του 112 στάλθηκε μήνυμα, που ανέφερε ότι ο κόσμος πρέπει να είναι σε ετοιμότητα λόγω της μεγάλης φωτιάς, αν βρίσκεται στις περιοχές Αγία Βαρβάρα, Φέρο και Λυχνάφτια.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με στελέχη της Πυροσβεστικής τα οποία ανέφεραν πως πως δεν απειλούνται οικισμοί καθώς η φωτιά καίει σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση.

Η εικόνα από το πύρινο μέτωπο, είναι καλύτερη την τελευταία ώρα καθώς, έχουν κοπάσει οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή και οι οποίοι εμπόδιζαν το πυροσβεστικό έργο.

Στην περιοχή επιχειρούν 5 οχήματα με 10 άνδρες της Πυροσβεστικής, ενώ συνδράμουν υδροφόρες του Δήμου Τήνου, ιδιωτικά μηχανήματα έργου και αρκετοί εθελοντές.

Ενισχύσεις από Αθήνα, Άνδρο και Σύρο

Ενισχύσεις από Αθήνα, Άνδρο και Σύρο μεταβαίνουν στην Τήνο για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα ανάμεσα στους οικισμούς Λυχνάφτια και Αγίας Βαρβάρας.

Ταυτόχρονα, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη μεταβαίνει στο νησί κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού που θα διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Ειδικότερα για την πυρκαγιά στην Τήνο μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα από την Αττική συμπεριλαμβανομένης και μιας ομάδας πεζοπόρου τμήματος της Α΄ ΕΜΑΚ καθώς επίσης 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα από την Άνδρο και άλλοι 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα από την Σύρο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα που ισχύουν από τη Δευτέρα

Η Ιωάννα έδειξε για πρώτη φορά τα εγκαύματά της και τα ρούχα που φόραγε την ημέρα της επίθεσης

Οικογενειακό έγκλημα για την προίκα στο Κιλκίς - «Εκπληκτικό στη σύλληψη, πρωτοφανές στην αγριότητα»

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved