ΕΛΛΑΔΑ

Κοτανίδου: «Τα πράγματα είναι ζορισμένα σε κάποιες περιοχές - Το πρόβλημα είναι οι μη εμβολιασμένοι»

Κοτανίδου: «Τα πράγματα είναι ζορισμένα σε κάποιες περιοχές - Το πρόβλημα είναι οι μη εμβολιασμένοι»
INTIME

Σύμφωνα με τη Καθηγήτρια Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας, ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου, το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι οι μη εμβολιασμένοι

Όπως εξήγησε η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας, του ΕΚΠΑ τα πράγματα είναι ζορισμένα σε κάποιες περιοχές εδώ και αρκετό καιρό καθώς υπάρχει κόσμος που αρνείται να χρησιμοποιήσει το μόνο όπλο που έχουμε και αυτό είναι το εμβόλιο.

Στο γεγονός αυτό, οφείλεται κατά την κυρία Κοτανίδου η αύξηση στα εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ. «Αυτό που έχουμε ως πρόβλημα είναι οι μη εμβολιασμένοι και είναι αυτοί που μπαίνουν στα νοσοκομεία. Μειονότητα είναι οι εμβολιασμένοι που νοσηλεύονται», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Σκαι.

Παράλληλα η καθηγήτρια επισήμανε ότι όσο αυξάνεται το ποσοστό εμβολιασμένων τόσο θα μειώνονται οι θάνατοι και οι ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο ενός lockdown, η κ. Κοτανίδου απάντησε ότι οποιοδήποτε κλείσιμο δεν θα αποδώσει περισσότερο από τα προηγούμενα, προσθέτοντας ότι είναι θέμα της κυβέρνησης τα μέτρα.

Χαρακτήρισε ακόμη δύσκολη την απόφαση να πάρουμε επιπλέον μέτρα για τους μη εμβολιασμένους, ενώ για τις φετινές γιορτές ανέφερε ότι θα κάνουμε Χριστούγεννα όπως πέρσι με προσοχή και με τους γνωστούς μας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε η χήρα του Μανώλη Καντάρη, του άνδρα που δολοφόνησαν το 2011 για μια κάμερα

Η ΕΕ σταματάει τα ταξίδια από τις χώρες της νότιας Αφρικής μετά τη μετάλλαξη της Μποτσουάνα

«Σφάχτηκαν» Πάνια - Τσαλίκης: «Είναι περίεργο να μου κάνεις συνέντευξη και να μην έχεις ενημερωθεί»