ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: «Ύφεση» σε όλη τη χώρα, έως 1.200 στην Αττική η εκτίμηση Θωμαΐδη

κρούσματα ύφεση Αττική Θωμαΐδης
Βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας στη χώρα.
ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κρούσματα σήμερα: Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης, προχώρησε σε εκτίμηση αναφορικά με τις νέες λοιμώξεις στην Αττική τις επόμενες ημέρες.

Σε πορεία ύφεσης βαίνει η πανδημία του κορονοϊού τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικολογίας του ΕΚΠΑ, Ηρακλής Τσαγκάρης, καθώς όπως είπε παραμένουμε μεν σε ένα υψηλό σημείο με πίεση στο σύστημα Υγείας και το επόμενο δεκαπενθήμερο, αλλά οι δείκτες παρουσιάζουν καθήλωση των αυξητικών τάσεων.

Ο κ. Τσαγκάρης απέδωσε την εξέλιξη αυτή στα μέτρα που ελήφθησαν αλλά και στον εμβολιασμό με την τρίτη δόση του εμβολίου. Σε ότι αφορά την μετάλλαξη Όμικρον ανέφερε ότι προς το παρόν η διείσδυση της στη χώρα μας είναι σχετικά μικρή ποσοτικά αν και η κυριαρχία της είναι αναμενόμενη. Μέχρι σήμερα η κλινική εικόνα που παρουσιάζει είναι χαμηλότερη σε νοσηρότητα από την Δέλτα και τις άλλες μεταλλάξεις. Ο κ. Τσαγκάρης εκτίμησε ότι θα ξεπεράσουμε τις 20.000 θανάτους μέχρι το τέλος του χρόνου.

Η εκτίμηση του Νίκου Θωμαΐδη για την Αττική

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης, ανέφερε ότι από τις αναλύσεις των λυμάτων επιβεβαιώνεται η «ύφεση» που παρουσιάζεται και αυτή την εβδομάδα ωστόσο το ιικό φορτίο στην Αττική παραμένει σε υψηλό επίπεδο που συνεπάγεται αρκετά υψηλό αριθμό κρουσμάτων και αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 900 και 1200 κρουσμάτων αναλόγως και με τα τεστ που γίνονται.

Ωστόσο, όπως είπε, καμία εικόνα μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνει προσδοκίες για συνέχιση της ύφεσης τον Ιανουάριο και αναμένεται επόμενο κύμα τον Φεβρουάριο -Μάρτιο που όμως εκτιμάται ότι θα είναι ηπιότερο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ηλεκτρονική απογραφή... τέλος από σήμερα - Τι θα γίνει με τις κυρώσεις και με όσους δεν απογράφηκαν

Κορονοϊός: Πότε θα γίνει η τέταρτη δόση του εμβολίου – Η εκτίμηση της Ματίνας Παγώνη

Η Φάρμα: «Έσπασε» ο Ψωμιάδης – «Δεν φανταζόμουν ότι στα τελευταία χρόνια της ζωής μου...» (vid)