ΕΛΛΑΔΑ

Η καταγγελία για το ορφανοτροφείο είχε γίνει πριν από 3 μήνες και δεν έγινε τίποτα

Η καταγγελία για το ορφανοτροφείο είχε γίνει πριν από 3 μήνες και δεν έγινε τίποτα
Νέα ερωτήματα προκαλεί η αποκάλυψη ότι η καταγγελία για το ορφανοτροφείο-κολαστήριο είχε γίνει πριν από 3 μήνες στο διοικητικό συμβούλιο
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Νέα ερωτήματα προκαλεί η αποκάλυψη της υφυπουργού Εργασίας, Δόμνας Μιχαηλίδου, ότι η καταγγελία για το ορφανοτροφείο-κολαστήριο είχε γίνει πριν από 3 μήνες στο διοικητικό συμβούλιο

Πληθαίνουν τα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις για όσα συνέβαιναν στο ορφανατροφείο-κολαστήριο το οποίο πλέον ερευνάται από τις αρχές για τη συμπεριφορά εργαζομένων σε αυτό απέναντι σε παιδιά ηλικίας 7- 11 ετών.

Όπως αποκάλυψε το πρωί της Παρασκευής η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία και έφερε στο φως την υπόθεση, η καταγγελία που έλαβε η ίδια και κατέθεσε στην εισαγγελία προκειμένου να ξεκινήσει επίσημα η έρευνα είχε γίνει τρεις μήνες νωρίτερα στο διοικητικό συμβούλιο του ορφανοτροφείου και δεν έγινε τίποτα!

«Η καταγγελία περιγράφει περιστατικά Αυγούστου-Σεπτεμβρίου. Η ίδια καταγγελία κατατέθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της δομής στο τέλος Σεπτεμβρίου, δηλαδή έχουν την καταγγελία για 3 μήνες και δεν έχει γίνει τίποτα» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Μιχαηλίδου στο ΟΡΕΝ.

Όπως εξήγησε, δε, οι κατονομαζόμενες στην καταγγελία εργαζόμενες του ορφανοτροφείου δεν εργάζονται πλέον στη δομή καθώς εδώ και δύο μήνες, οπότε και ψηφίστηκε το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, «όλοι όσοι εργάζονται σε δομές τέτοιες δεν μπορούν παρά να εργάζονται όχι μόνο με λευκό ποινικό μητρώο αλλά και να μην έχουν καταγγελθεί».

Όσο για τα πέντε παιδιά που κατονομάζονται στην καταγγελία έχουν απομακρυνθεί και βρίσκονται στο νοσοκομείο «Παίδων» όπου εξετάζονται σωματικά και ψυχιατρικά.

Περιγράφοντας την καταγγελία η κυρία Μιχαηλίδου είπε στον ΣΚΑΪ ότι υπήρχαν σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ των αγοριών από την ηλικία των 7 μέχρι των 11 ετών μπροστά σε εργαζομένους. «Η καταγγελία δεν διευκρινίζει αν οι εργαζόμενοι τους έβαζαν να τα κάνουν, αναφέρει όμως συγκεκριμένες σεξουαλικές σχέσεις και πράξεις μεταξύ πολύ μικρών αγοριών και δεν υπήρχε καμία αντίδραση ή παρέμβαση από τους εργαζόμενους» συμπλήρωσε η ίδια.

Επιπλέον, η κυρία Μιχαηλίδου τόνισε ότι με βάση την καταγγελία, γυναίκες που δουλεύουν στο ορφανοτροφείο ασκούσαν σωματική βία στα παιδιά μιλώντας για ένα δωμάτιο-αποθήκη που το χρησιμοποιούσαν σαν τιμωρητήριο και αποκαλύπτοντας ότι χορηγούσαν στα παιδιά μέχρι και ληγμένα φάρμακα.

Μιλώντας την Πέμπτη στο Newsbomb.gr η Δόμνα Μιχαηλίδου σημείωσε ότι «πρόκειται για επώνυμη καταγγελία που αφορά δομή η οποία ήταν ήδη προβληματική. Οι υπεύθυνοι είχαν αποκρύψει μάλιστα πως πολλά παιδιά ήταν θετικά στο κορονοϊό», ανέφερε η κυρία Μιχαηλίδου.

Μετά τις αποκαλύψεις η κυρία Μιχαηλίδου διέταξε το πάγωμα της χρηματοδότησης στην συγκεκριμένη δομή ενώ κατέθεσε αμέσως μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα, ζητώντας την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης. Όπως αποκάλυψε στο Newsbomb.gr «για την συγκεκριμένη δομή υπάρχει και καταγγελία για παράνομες υιοθεσίες, η οποία διερευνάται».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυτοψία Newsbomb.gr στο κλαμπ Lohan: Κανένας έλεγχος, διπλή είσοδος, συνωστισμός - Υγειονομική βόμβα

Νέα μέτρα: Αυτή είναι η ΚΥΑ για μάσκα, σούπερ μάρκετ και εκδηλώσεις

Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτά είναι τα συμπτώματα το πρώτο 48ωρο

Νίκος Οικονομόπουλος: Ο κορονοϊός με βρήκε δύσκολα – Η Θεία Κοινωνία είναι το φάρμακο των ανθρώπων