ΕΛΛΑΔΑ

Οργή για την ασεβή ανάρτηση Μόσιαλου και την απουσία συγγνώμης: «Γιατί παραμένει στη θέση του;»

Οργή για την ασεβή ανάρτηση Μόσιαλου και την απουσία συγγνώμης: «Γιατί παραμένει στη θέση του;»
Έντονος ο θυμός των πολιτών για την προκλητική ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου – Την αποπομπή του ζητούν αρκετοί με τοποθετήσεις στα social media
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Έντονος ο θυμός των πολιτών για την προκλητική ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου – Την αποπομπή του ζητούν αρκετοί με τοποθετήσεις στα social media

Δεν κοπάζει το κύμα οργής και θυμού για την προκλητική ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου δύο ημέρες πριν τα Χριστούγεννα για την οποία ο ίδιος παρά τον σάλο και τις αντιδράσεις δεν έχει νιώσει την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη, ούτε και φυσικά να την ανακαλέσει.

Αρκετοί είναι αυτοί, μάλιστα, που αναρωτιούνται με τις τοποθετήσεις τους στα social media «γιατί παραμένει ακόμα στη θέση του;» δεδομένου ότι ο Ηλίας Μόσιαλος είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας σε διεθνείς οργανισμούς και φόρα για τον κορονοϊό.

Αντιδράσεις έχουν εκφραστεί και στο εσωτερικό της κυβέρνησης με τον Άδωνι Γεωργιάδη να μιλάει για «προσβλητική» ανάρτηση και να τονίζει την απουσία της συγγνώμης από τον κ. Μόσιαλο προς τους εκατοντάδες χιλιάδες Χριστιανούς Ορθόδοξους που προσέβαλε με την ανάρτησή του και την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, να συμπληρώνει «είναι μια λυπηρή ανάρτηση που προσβάλλει τους πιστούς».

Πολύ πιο έντονη είναι η αντίδραση στους κόλπους της ιεραρχίας με μητροπολίτες να εκφράζονται ακόμα πιο σκληρά από το επίσημο ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου, χρησιμοποιώντας λέξεις όπως «κόμπλεξ», «ασεβέστατος» κ.α.

Ο ίδιος ο κ. Μόσιαλος στη μοναδική μέχρι σήμερα δημόσια τοποθέτησή του για το θέμα όχι μόνο δεν ένιωσε την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη αλλά προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από αστεία επιχειρήματα.

«Μόσιαλος,παράδειγμα ότι η γνώση και η παιδεία δεν συνδέονται απαραίτητα νο.6838292», «αν υβρίζεις τη Θεοτόκο είσαι προοδευτικός», «χαμηλότατο το επίπεδο εκείνων που λαμβάνουν επιτελικές θέσεις» είναι ορισμένα από τα οργισμένα σχόλια για τον Ηλία Μόσιαλο.

Γεωργιάδη για Μόσιαλο: Ήταν προσβλητική η ανάρτηση, δεν είχε το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη

Για προσβλητική ανάρτηση έκανε λόγο το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σχολίαζοντας, μάλιστα, ότι «αν ο ένας αρχίζει να χλευάζει τον άλλον για τα πιστεύω του, δεν βγάζουμε άκρη».

«Το ίδιο θα έλεγα αν έβγαλε τον Βούδα με μαγιό. Ο κ. Μόσιαλος ενώ ήθελε να βοηθήσει για την πανδημία, προσέβαλε τον πυρήνα της χριστιανικής θρησκείας» συμπλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης τασσόμενος κατά όλων όσοι σήκωσαν για την ανάρτηση «σημαία στο όνομα του φιλελευθερισμού».

Σε ανάρτησή του, δε, ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν ακόμα πιο σκληρός για τον Ηλία Μόσιαλο γράφοντας «κρίμα για την προσπάθεια που έχει καταβάλλει για την αντιμετώπιση της Πανδημίας,ότι ο κ.Μόσιαλος δεν βρήκε το θάρρος να ζητήσει Συγγνώμη για την προσβολή. Η Παρθένος Θεοτόκος είναι Θεμέλιο για την Πίστη μας, μπορεί να μήν πιστεύεις αλλά λάθος να χλευάζεις»

Μητροπολίτης Καλαβρύτων Ιερώνυμος κατά Μόσιαλου: Πολεμάει το Χριστό – Να βγάλει αλλού τα κόμπλεξ του

Την εντονότατη αντίδραση του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμου και μάλιστα με πιο σκληρή γλώσσα από αυτή που χρησιμοποίησε, στην ανακοίνωσή της, η Ιερά Σύνοδος, προκάλεσε η ανάρτηση του καθηγητή Ηλία Μόσιαλου.

«Είναι αγανακτισμένος ο λαός μας και οι ιερείς μας. Έχω κι εγώ ιερή αγανάκτηση. Ντροπή και αίσχος, τίποτε άλλο. Άλλη μια φορά βγάλαν τη μάσκα και έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο. Πολεμούν τον Χριστό και την Παναγία μας. Ντροπή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος της Δευτέρας».

Ο κ. Ιερώνυμος αν και σημείωσε ότι ποτέ δεν είναι των άκρων εντούτοις εμφανίστηκε οργισμένος με τον κ. Μόσιαλο: «Δεν μπορεί ο καθένας να βγαίνει και να υβρίζει αυτό που πιστεύω εγώ και ο λαός μας. Να εμπαίζουν τον Χριστό μας, την Παναγία μας και την πίστη μας, Φτάνει πια αυτή η κοροϊδία. Είμαστε μια Μητρόπολη Παναγιοσκέπαστη, με την Παναγία Τρυπητή να έχει σώσει αυτόν τον τόπο. Δεν μπορεί ο καθένας, όποιος κι αν είναι αυτός, να υβρίζει το όνομα της Παναγίας και της πίστεώς μας. Τα δικά τους κόμπλεξ να πάνε να τα λύσουν αλλού κι όχι μέσα στην Εκκλησία».

«Δεν είναι δυνατόν, κάθε φορά που έχουμε Χριστούγεννα ή Πάσχα ο κάθε κομπλεξικός να βγαίνει και να μιλάει με τόσο περιφρονητικά λόγια για την Παναγία και τον Χριστό, προκαλώντας το συναίσθημα του πιστού λαού» πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων.

Ο κ. Ιερώνυμος, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «ο φανατισμός, όπου κι αν εμφανίζεται, κάνει κακό. Αντί να είμαστε ενωμένοι, κάνουνε κακό. Αυτοί, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την ίαση του σώματος – και καλά κάνουν -έρχονται και χτυπάνε το πνεύμα, την ψυχή του λαού μας. Αυτό είναι ντροπή και μόνο ντροπή. Έχουμε πονέσει όλοι με την ανάρτηση αυτή. Ο Χριστός μας ήταν ο πρώτος πρόσφυγας. Η Παναγία μας ήταν η Παρθένος και βγαίνει και τους υβρίζει και εξευτελίζει την Παναγία μας. Προσευχόμαστε, ο Θεός να του δώσει ταπείνωση, να καταλάβει το σφάλμα και να ζητήσει συγγνώμη από την Παναγία».

Πατρών Χρυσόστομος: Στον ασέβαστο κύριο Μόσιαλο απάντησε σήμερα ο Ορθόδοξος Ελληνικός λαός

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εμπαίζει την ορθόδοξη πίστη και να διακωμωδεί τα θεία», ανέφερε φανερά ενοχλημένος ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος αμέσως μετά από την τέλεση της Χριστουγεννιάτικης θείας λειτουργίας στον ιερό ναό του αγίου Ανδρέα για να προσθέσει πως «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να προσβάλλει τα θρησκευτικά πιστεύματα οποιοδήποτε ανθρώπου».

Αναφερόμενος προσωπικά στο πρόσωπο του κ. Μόσιαλου, ο ιεράρχης τόνισε πως «προσευχόμαστε ο θεός να τον ελεήσει και αυτόν αλλά και τους όμοιούς του. Να τους φωτίσει ώστε να μετανοήσουν και να ζητήσουν το έλεός του», διευκρινίζοντας παράλληλα πως στον ασεβέστατο καθηγητή απάντησε σήμερα ο ορθόδοξος Ελληνικός λαός, «με την συμμετοχή του στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας και στη θεία κοινωνία».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: «Με αγαπάει ο Θεός, έχω ρεπό», είπε ο 42χρονος λίγες ώρες πριν από το μοιραίο τροχαίο

Survivor 5: Η πρεμιέρα είχε δάκρυα, τραυματισμούς και ένα μεγάλο ζευγάρι με το «καλημέρα»

Αθηνά Ευμορφιάδη: Το Instagram της νέας παίκτριας του Survivor προκαλεί... ζαλάδες

«Παραμιλούν» οι Τούρκοι: Τώρα αντιλαμβάνονται τι τους περιμένει από Rafale, Viper και Mirage 2000-5