ΕΛΛΑΔΑ

Σε διαθεσιμότητα Ανθυπαστυνόμος για κατάχρηση εξουσίας

Σε διαθεσιμότητα Ανθυπαστυνόμος για κατάχρηση εξουσίας

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων συνελήφθησαν στη Σάμο, ένας 38χρονος Ανθυπαστυνόμος που υπηρετεί στο νησί και μία 43χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και της εκβίασης.


Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυνομικός τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε από αλλοδαπό, Αλβανό υπήκοο, ο συλληφθείς αστυνομικός απαιτούσε από αυτόν το ποσό των 350 ευρώ προκειμένου να μην τον συλλάβει για κατοχή ΙΧΕ αυτοκινήτου με παραποιημένο αριθμό πλαισίου.

Το αυτοκίνητο αυτό, ο καταγγέλλων, σύμφωνα με τη μαρτυρία του, το είχε αγοράσει νόμιμα πριν τρεις μήνες από τη 43χρονη συλληφθείσα.

Σε συνεννόηση με αστυνομικούς, κανονίστηκε συνάντηση, στο γραφείο του αστυνομικού, κατά την οποία ο αλλοδαπός παρέδωσε στον 38χρονο Ανθυπαστυνόμο το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Οι αστυνομικοί, που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, συνέλαβαν τον 38χρονο.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο ένστολος εκβίαζε τον καταγγέλλοντα σε συνεννόηση με τη 43χρονη, με σκοπό τα χρήματα που θα παραλάμβανε να τα παρέδιδε στη συνέχεια στην γυναίκα λόγω προηγούμενης μεταξύ τους οικονομικής διαφοράς.