Ιωάννινα: Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

Newsbomb

Τέσσερις Έλληνες και τρεις Αλβανοί «πότιζαν» τη χώρα με ναρκωτικά που έφερναν από το εξωτερικό.

Ήδη στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται έξι μέλη της εκγληματικής οργάνωσης, ενώ οι Αρχές διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός ακόμη ατόμου.

Πρόκειται για τους τέσσερις Έλληνες, μεταξύ των οποίων και δύο γυναίκες, ηλικίας 28, 35, 28 και 29 ετών αντίστοιχα, καθώς και δύο Αλβανούς, ηλικίας 55 και 38 ετών.

Όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί εντόπισαν σε δασώδη περιοχή της Ραβέντης Θεσπρωτίας ένα επιβατικό αυτοκίνητο. Έπειτα από έρευνες διαπίστωσαν πως μέσα στο όχημα υπήρχαν 50 σάκοι με κάνναβη συνολικού βάρους 544 κιλών και 784 γραμμαρίων. Το αυτοκίνητο είχε νοικιαστεί από τον 28χρονο Έλληνα συλληφθέντα και χρησιμοποιήθηκε ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών, με οδηγό τον 35χρονο συνεργάτη του. Ο 35χρονος αντιλαμβανόμενος την ύπαρξη συνεργείου αστυνομικού ελέγχου στη γέφυρα της Βροσίνας, έκρυψε το αυτοκίνητο με τα ναρκωτικά στην περιοχή της Ραβενής Θεσπρωτίας και τράπηκε σε φυγή πεζός. Κατά τη εξέλιξη των ερευνών διαπιστώθηκε ότι οι δύο 28χρονοι Έλληνες, μαζί με τον 33χρονο Αλβανό, επέβαιναν σε άλλο αυτοκίνητο και ενεργούσαν ως προπομποί στη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.

Επιπρόσθετα, προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες Αλβανοί και η 29χρονη Ελληνίδα με άλλο αυτοκίνητο, παρέλαβαν τον 35χρονο από την περιοχή της Ραβενής Θεσπρωτίας, προκειμένου να διευκολύνουν τη διαφυγή του.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι κατά το τελευταίο τρίμηνο, οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με διακριτούς ρόλους με σκοπό την εισαγωγή ναρκωτικών στην Ελλάδα και την διακίνηση και εμπορία τους σε περιοχές της Αττικής.

Ο συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Θεσπρωτίας.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved