ΕΛΛΑΔΑ

Λασίθι: Ολονύχτια επιχείρηση για να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι - Κατέρρευσε κτίσμα (pics+vid)

Λασίθι: Ολονύχτια επιχείρηση για να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι
Τσουχτερό κρύο και έντονη χιονόπτωση είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα το πρωί στο Οροπέδιο Λασιθίου

Συνεχίζεται η επέλαση του «Διομήδη» και στην Κρήτη - Ολονύχτια επιχείρηση για να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι στο Οροπέδιο Λασιθίου

Τα μηχανήματα του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου παρέμειναν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας σε εγρήγορση, προκειμένου να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι. Το χιόνι μέσα στα χωριά του Οροπεδίου έχει ξεπεράσει τα δέκα εκατοστά, ενώ με απόφαση του δημάρχου τα σχολεία σήμερα είναι κλειστά.

Από την ένταση των καιρικών φαινομένων ένα ακατοίκητο κτίσμα κατέρρευσε στον οικισμό του Αγίου Γεωργίου. Επίσης, από χθες το πρωί παραμένει κλειστό το αγροτικό οδικό δίκτυο μέσα στον κάμπο, καθώς μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα που παρατηρήθηκαν δεν ήταν ασφαλείς οι μετακινήσεις.

Δείτε φωτογραφίες στη Gallery:

Ηράκλειο: Επιχείρηση απεγκλωβισμού έξι ατόμων στο Οροπέδιο Καθαρού

Επιχείρηση απεγκλωβισμού έξι ατόμων στήθηκε τα ξημερώματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Αγίου Νικολάου στο Οροπέδιο του Καθαρού πάνω από την Κριτσά.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική που κλήθηκε να παρέμβει στις τέσσερις περίπου τα ξημερώματα, μια παρέα με δέκα οχήματα ξεκίνησαν χθες το βράδυ για το Οροπέδιο του Καθαρού, πλην όμως λόγω της έντονης χιονόπτωσης, εγκλωβίστηκαν στη θέση Σγουρός Πρίνος στα 1.100 μέτρα υψόμετρο, περίπου. Τα περισσότερα από τα δέκα αυτοκίνητα κατάφεραν να ξεκολλήσουν από το σημείο, ωστόσο τέσσερα οχήματα έμειναν πίσω. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού για τους έξι πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί μέσα στα οχήματά τους, ολοκληρώθηκε με επιτυχία λίγο μετά τις οκτώ το πρωί.

Στη «κατάψυξη» η χώρα

Πολύ ισχυρός παγετός εκδηλώθηκε κατά τόπους στα ηπειρωτικά της χώρας σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξαν ο ανέφελος ουρανός και η χιονοκάλυψη που υπάρχει σε αρκετές περιοχές μετά την κακοκαιρία Διομήδης.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες έπεσαν κάτω και από τους -15 βαθμούς Κελσίου. Αναλυτικά: Μαυρολιθάρι Φωκίδας -15,7, Άγιος Δημήτριος Πιερίας -13,7, Φλώρινα -12,8, Περτούλι -12, Νέος Καύκασος Φλώρινας -11,9 και Βλάστη Κοζάνης -11,4 βαθμοί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τζώρτζης Μονογυιός: Τι είπε στο τελευταίο του τηλεφώνημα - «Θα δεις τι γκάζια έχει το εργαλείο»

Νόβακ Τζόκοβιτς: Η Αυστραλία ακύρωσε τη βίζα του για δεύτερη φορά

Καιρός - Μαρουσάκης: Έρχεται νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας με βροχές και χιόνια - Αναλυτική πρόγνωση