ΕΛΛΑΔΑ

Παγώνη στο Newsbomb.gr: «Οι μη εμβολιασμένοι κινδυνεύουν σοβαρά από τη μετάλλαξη Όμικρον»

Παγώνη στο Newsbomb.gr: «Οι μη εμβολιασμένοι κινδυνεύουν σοβαρά από τη μετάλλαξη Όμικρον»
ap

Για την πορεία των μεταλλάξεων στη χώρα, αλλά και την εικόνα των νοσηλειών από τον κορονοϊό στα νοσοκομεία μίλησε στο Newsbomb.gr, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Στα ύψη παραμένει το ιικό φορτίο του κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς η υπερμεταδοτική μετάλλαξη Όμικρον εξακολουθεί να σαρώνει τη χώρα και η εικόνα που προκύπτει από τους επιδημιολογικούς δείκτες φανερώνει επιδείνωση, που σύμφωνα με τους ειδικούς θα διαρκέσει περίπου έως τα τέλη του μήνα.

Ραγδαία είναι η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον χωρίς -για την ώρα- μεγάλο αντίκτυπτο στο σύστημα υγείας, καθώς όλοι οι διασωληνωμένοι συμπολίτες μας νοσούν από τη «Δέλτα», όπως έκανε γνωστό στο Newsbomb.gr, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Τα κρούσματα συνεχίζουν να είναι υψηλά πιέζοντας το σύστημα Υγείας. Αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία επικρατούν 50% η Δέλτα και 50% η Όμικρον. Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας μέχρι τώρα έχουμε Δέλτα. Η κάλυψη των ΜΕΘ φτάνει το 88% και η κάλυψη των απλών κλινών Covid στο 69,7%. Αυτό που βλέπουμε από τις εφημερίες μας είναι ότι η Όμικρον είναι πολύ επιθετική, αλλά ιδιαίτερα στους μη εμβολιασμένους», τόνισε χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr η κ. Παγώνη.

Η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ συνέχισε λέγοντας, «η αυξητική τάση των κρουσμάτων θα συνεχιστεί έως τέλος του μήνα. Ήδη είδαμε τον πρώτο θάνατο από την Μετάλλαξη Όμικρον. Η αύξηση των εισαγωγών μας προβληματίζει πρέπει όλοι να κάνουν την τρίτη δόση. Από την νέα παραλλαγή κινδυνεύουν σοβαρά οι μη εμβολιασμένοι».

Καπραβέλος: Ανησυχητικό ότι η μετάλλαξη Όμικρον δεν εκτοπίζει την Δέλτα

Την ανησυχία του για την εξέλιξη της μετάλλαξης Όμικρον, εξέφρασε ο διευθυντής της Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος, τονίζοντας ότι δεν φαίνεται να μετατοπίζει την Δέλτα.

«Δεχόμαστε πολύ μεγάλη πίεση από τη Δέλτα κυρίως. Δεν έχουμε δει το 50% - 50% (σ.σ σε Δέλτα και Όμικρον), ένα 10% είναι ένα Όμικρον. Μάς κάνει εντύπωση ότι επιμένει η Δέλτα, έχουμε νέες μολύνσεις. Η Όμικρον δεν εκτοπίζει τη Δέλτα, κι είναι ανησυχητικό αυτό» αν έφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (14/1) στον ΣΚΑΪ.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμα το αποτύπωμα της Όμικρον» σημείωσε στη συνέχεια και κατέληξε:

«Oι μονάδες μας είναι γεμάτες, οι ΜΕΘ είναι γεμάτες, έχουμε γεμίσει 5 κλινικές, κι ακουμπάμε την 6η. Είναι πάρα πολλοί οι διασωληνωμένοι». «Στην εντατική έχουμε μόνο περιστατικά Δέλτα (...) στις εντατικές είναι όλοι ανεμβολίαστοι».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δυστύχημα με Ferrari: Η έκκληση Κούγια για αυτόπτες μάρτυρες και η δικαστική διαμάχη Μονογυιού

Κρούσματα σήμερα: 19.772 νέες μολύνσεις - 72 θάνατοι σε 24 ώρες και 679 διασωληνωμένοι

Μυτιλήνη: Φωτιά στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ

Survivor: Αυτή είναι σύντροφός του Βαλάντη (photos)