Σύνταγμα - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Συγκέντρωση συμπαράστασης για τον βιασμό της 24χρονης Γεωργίας
Πλήθος κόσμου διαδήλωσε στις 9 περίπου το βράδυ της Παρασκευής στο Σύνταγμα, ως ένδειξη συμπαράστασης στην 24χρονη Γεωργία, η οποία έχει καταγγείλει ομαδικό βιασμό σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Η μεγάλη αυτή συγκέντρωση (3.500 ατομα σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.) διοργανώθηκε διαδικτυακά και το κεντρικό σύνθημα είναι ότι η Γεωργία δεν είναι μόνη της στον αγώνα να αποδείξει τι πέρασε εκείνο το βράδυ.
Σε αυτή συμμετείχαν συλλογικότητες και φεμινιστικές οργανώσεις. Μεταξύ άλλων ζητούσαν καμμιά ανοχή στους υπαίτιους και όσων εμπλέκονται στην υπόθεση.
Όπως φαίνεται αρκετοί νέοι άνθρωποι αποδεικνύουν ότι εκτός από οργισμένοι, είναι και απολύτως συνειδητοποιημένοι για τα σεξουαλικά εγκλήματα που ταλανίζουν τη χώρα μας.
Δείτε την gallery:
0110
Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιεί πλήθος κόσμου στο Σύνταγμα μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τον ομαδικό βιασμό της 24χρονης Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη. Πηγή: Λευτέρης Παρτσάλης
0210
Η συγκέντρωση στην οποία συμμετέχουν περίπου 3.500 άτομα διοργανώθηκε διαδικτυακά και το κεντρικό σύνθημα είναι ότι η Γεωργία δεν είναι μόνη της στον αγώνα να αποδείξει τι πέρασε εκείνο το βράδυ. Πηγή: Λευτέρης Παρτσάλης
0310
Κλειστή είναι η Βασιλίσσης Αμαλίας από το ύψος της οδού Σέκερη και η Πανεπιστήμιου. Πηγή: Λευτέρης Παρτσάλης
0410
Οι νέοι άνθρωποι αποδεικνύουν ότι εκτός από οργισμένοι, είναι και απολύτως συνειδητοποιημένοι για τα σεξουαλικά εγκλήματα που ταλανίζουν τη χώρα μας. Πηγή: Λευτέρης Παρτσάλης
0510
Νέος κόσμος πλημμύρισε την πλατεία Συντάγματος, ενώ στη συνέχεια παρατάχθηκε μπροστά από τη Βουλή, πριν ξεκινήσει πορεία. Πηγή: Λευτέρης Παρτσάλης
0610
Νωρίτερα το απόγευμα ολοκληρώθηκε η κατάθεση του 33χρονου που φέρεται να προσκάλεσε την 24χρονη Γεωργία στο πάρτι σε σουίτα ξενοδοχείου, όπου τελέστηκε ο βιασμός της όπως κατήγγειλε η ίδια. Πηγή: Λευτέρης Παρτσάλης
0710
Επίσης, σήμερα κατασχέθηκαν τα κινητά τριών ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση από την Αθήνα και αποστάλθηκαν στην Ανακρίτρια στη Θεσσαλονίκη για περαιτέρω έρευνα.
0810
Οι δύο εξ αυτών δηλώνουν άγνοια για το καταγγελθέν συμβάν...
0910
... ενώ ο τρίτος –ο 27χρονος– ισχυρίστηκε πως είχε ερωτική επαφή με την 24χρονη, αλλά έγινε με τη συναίνεσή της.
1010
Συνθήματα στήριξης της 24χρονης Γεωργίας.
«Αδερφή μου, εγώ σε πιστεύω» και «Τα πλουσιόπαιδια βιάζουν» είναι μερικές από τις φράσεις που αναγράφονταν σε πανό. Παράλληλα, κάποιοι φώναζαν συνθήματα κατά των γυναικοκτονιών.
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.