ΕΛΛΑΔΑ

Απόστολος Λύτρας για τον βιασμό της 24χρονης: Αν βρεθεί DNA δεύτερου άντρα μπορεί να φάνε ισόβια

Απόστολος Λύτρας για τον βιασμό της 24χρονης: Αν βρεθεί DNA δεύτερου άντρα μπορεί να φάνε ισόβια
«Ειδικά για παραμονή Πρωτοχρονιάς τέτοια πάρτι έχουν γίνει πολλές φορές»
INTIME NEWS

«Υπάρχουν και πολλά κορίτσια που εξαναγκάζονται μέσω των ναρκωτικών να προβούν σε τέτοιες διαδικασίες», ανέφερε ο Απόστολος Λύτρας σχετικά με τον βιασμό της 24χρονης

Ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας εξηγεί, στην εκπομπή Open Weekend, πώς αλλάζει η κατηγορία στην περίπτωση που βρεθεί DNA και δεύτερου άντρα στην υπόθεση του βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα.

«Να σας κάνω ένα σχόλιο για αυτή την υπόθεση. Αν υπάρξει και άλλο άτομο που έχει βιαστεί η κοπέλα μιλάμε πλέον για ομαδικό βιασμό που η ποινή είναι μέχρι ισόβια κάθειρξη. Να ξέρετε ότι είναι τελείως διαφορετικό το αδίκημα. Αυτό είναι το πρώτο και δεύτερο που θέλω να πω και θα το πω με πικρία, πιο πολύ για τους δημοσιογράφους, είναι λίγο παράλογο το να μην ξέρουμε ότι τέτοιους είδους πάρτι γίνονται εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα. Δεν έχουμε ακούσει για τέτοια πάρτι στη Μύκονο και σε άλλη μέρη; Μιλάω υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, να βιαστεί ένα κορίτσι. Ειδικά για παραμονή Πρωτοχρονιάς τέτοια πάρτι έχουν γίνει πολλές φορές. Ενδεχομένως ένα κορίτσι υπό την επήρεια ναρκωτικών δεν έχει μεγάλη διαφορά από το χάπι βιασμού. Υπάρχουν και πολλά κορίτσια που εξαναγκάζονται μέσω των ναρκωτικών να προβούν σε τέτοιες διαδικασίες».

Στην ερώτηση μετά από πόσες ανιχνεύεται το χάπι βιασμού στον οργανισμό, ο δικηγόρος ανέφερε: «Το χάπι βιασμού ανιχνεύεται μετά από κάποιες μέρες. Παραμένει στο αίμα κάποιες μέρες. Στην περίπτωση της κοπέλας ή την πρώτη μέρα ή την τρίτη μέρα έχουν πάρει δείγμα στις τοξικολογικές και θα ανιχνευτεί».

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Τι βρέθηκε στα ρούχα της 24χρονης

Σύμφωνα με την εκπομπή του MEGA, «Χαμογέλα και Πάλι», ολοκληρώθηκε η ανάλυση του DNA από ευρήματα που περισυνέλεξαν οι Αρχές στη σουίτα του ξενοδοχείου. Η πρώτη εξέταση DNA στα ρούχα της Γεωργίας έδειξε ότι στο μανίκι του ρούχου που φορούσε βρέθηκε σπερματική κηλίδα, αλλά και βιολογικό υλικό στο μπροστινό μέρος του ενδύματός της, σύμφωνα με την εκπομπή. Όπως προέκυψε από την ανάλυση, το γενετικό υλικό ανήκει σε έναν άνδρα, ενώ το βιολογικό υλικό ανήκει τόσο στην κοπέλα, όσο και τον ίδιο.

Όπως έχει γίνε γνωστό, ο 27χρονος κατηγορούμενος έχει παραδέχθηκε πως υπήρξε ερωτική επαφή με την Γεωργία η οποία ήταν συναινετική και όχι βιασμός. Ταυτόχρονα, δεν εντοπίστηκε βιολογικό υλικό αξιοποιήσιμο στο εσώρουχο ή το σώμα της Γεωργίας που να ανήκει σε άλλο άτομο πλην της ίδιας.

Εντός της εβδομάδας αναμένονται και οι τοξικολογικές εξετάσεις από την Ελβετία προκειμένου να διερευνηθεί αν στην 24χρονη Γεωργία είχε χορηγηθεί ναρκωτική ή άλλη ουσία. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, θα προστεθούν σε αυτά που ήδη έχουν διενεργηθεί από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει στην Αττική

Πατούλης στο Newsbomb: Η κακοκαιρία κλείνει τα σχολεία - Το απόγευμα οι ανακοίνωσεις

Η κακοκαιρία «Ελπίς» «χτυπά» τη χώρα - Δείτε live εικόνα πού χιονίζει σε όλη την Ελλάδα

Βιασμός ανήλικης: Αναφορές και για τρίτα πρόσωπα που καλούσε ο ιερέας - Έρχεται κι άλλη καταγγελία

Survivor: Σάρωσαν οι Διάσημοι, με... όπλο τον καινούργιο «Σοϊλέδη» που «έσβησε» τους Μαχητές