ΕΛΛΑΔΑ

Αττική Οδός: Θάφτηκαν στο χιόνι τα Ι.Χ. - Επέμβαση του στρατού για τους εγκλωβισμένους οδηγούς

Αττική Οδός: Θάφτηκαν στο χιόνι τα Ι.Χ. - Επέμβαση του στρατού για τους εγκλωβισμένους οδηγούς
Εγκλωβισμένοι οδηγοί στην Αττική Οδό το βράδυ της Δευτέρας (24/1)
INTIME NEWS

Οχήματα του Στρατού μεταβαίνουν στην Αττική Οδό προκειμένου να παραλάβουν και να μεταφέρουν τους εγκλωβισμένους οδηγούς.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση απεγκλωβισμoύ των οχημάτων από την Αττική Οδό, από 6 σημεία – εξόδους, Κηφισίας, Δουκίσσης Πλακεντίας, Πεντέλης, Μαραθώνος, Κάντζα και Παιανία, όπως ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, σε νέα έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Ελπίδα» που σαρώνει τη χώρα.

Παράλληλα, απηύθυνε νέα έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις. Σημείωσε ότι οι δυνάμεις είναι παραταγμένες και θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το συμβάν.

Η συγγνώμη της Αττικής Οδού

Στη διαβεβαίωση ότι κάνει κάθε ανθρώπινη προσπάθεια για την επίλυση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην Αττική Οδό, προχώρησε με νέα ανακοίνωση της η διαχειρίστρια εταιρεία, ζητώντας ταυτόχρονα συγγνώμη από τους οδηγούς και τις οικογένειες τους για την ταλαιπωρία.

Παράλληλα, η εταιρεία αναφέρει ότι μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση απεγκλωβισμού θα τοποθετηθεί αναλυτικά για τις αποφάσεις και τις συνθήκες που οδήγησαν στα πρωτοφανή αυτά γεγονότα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ με αίσθημα ευθύνης ενημερώνει ότι πρωταρχικό και αποκλειστικό μέλημά της την παρούσα στιγμή αποτελεί ο απεγκλωβισμός και η ασφάλεια όλων των οδηγών που έχουν ακινητοποιηθεί στα δύο ρεύματα της Αττικής Οδού. Μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση απεγκλωβισμού η εταιρεία θα τοποθετηθεί αναλυτικά για τις αποφάσεις και τις συνθήκες που οδήγησαν στα πρωτοφανή αυτά γεγονότα, που η Αττική Οδός κλήθηκε να αντιμετωπίσει για πρώτη φορά στα 20 χρόνια λειτουργίας της.

Η Αττική Οδός εκφράζει τη λύπη της και ζητά συγνώμη από τους οδηγούς και τις οικογένειες τους για την ταλαιπωρία, με τη διαβεβαίωση ότι κάνει κάθε ανθρώπινη προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος με ασφάλεια».

Δείτε φωτογραφίες από την Αττική Οδό το βράδυ της Δευτέρας στη Gallery:

Εισαγγελική παρέμβαση για τον εγκλωβισμό οδηγών στην Αττική Οδό

Tην άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε νωρίτερα ο πολύωρος εγκλωβισμός οδηγών στην Αττική Οδό εν μέσω σφοδρού δεύτερου κύματος της κακοκαιρίας «Ελπίδα» που πλήττει τη χώρα.

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Τι είναι η γενική αργία που επιβλήθηκε αύριο (25/1) - Ποιους επηρεάζει

Αττική Οδός: Επεμβαίνει ο στρατός για να σώσει τους εγκλωβισμένους οδηγούς

Πολιτική Προστασία: Ευθύνες στην Αττική Οδό για την ακινητοποίηση των οδηγών

Ραγδαίες εξελίξεις: Εισαγγελική παρέμβαση για το χάος στην Αττική Οδό με τους εγκλωβισμένους οδηγούς

Καιρός - Αρναούτογλου: Πού θα χιονίσει περισσότερο τις επόμενες ώρες - Νέα ψυχρή μάζα από το Σάββατο