Πολιτική Προστασία: Γενική αργία στην Αττική με 10 πόντους χιόνι, αλλά όχι στην Εύβοια με 1,5 μέτρο

Newsbomb

Newsbomb.gr

Δυστυχώς, επιβεβαιωνόμαστε ξανά και ξανά όταν λέμε ότι δεν υπάρχει καμία οργάνωση, κανένας προγραμματισμός και κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Την παράταση της σημερινής αργίας λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα και αύριο Τετάρτη (26/01), ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης. Όπως είπε ο υπουργός, η σημερινή αργία παρατείνεται και αύριο Τετάρτη σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη.

Μάλιστα! Η επιβεβαίωση για όσα γράφαμε νωρίτερα, ότι στην Πολιτική Προστασία δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός και πως η ανικανότητα και ανευθυνότητα ορισμένων θέτει σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων συμπολιτών μας, δεν άργησε ούτε μία ώρα να έρθει και μάλιστα διά στόματος του ίδιου του αρμόδιου υπουργού, κ. Χρήστου Στυλιανίδη.

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας βγήκε λοιπόν και ανακοίνωσε ότι θα παραταθεί η αργία στην Αττική, η οποία βεβαίως και έχει προβλήματα, αλλά το ύψος του χιονιού αγγίζει τα 10 εκατοστά και σταδιακά αποκαθίστανται – όπως τόνισε και ο ίδιος - όλα τα προβλήματα.

Φυσικά ο κ. Στυλιανίδης ανακοίνωσε αργία και για τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου πλήττονται σήμερα από τον χιονιά, ωστόσο φαίνεται πως… ξέχασε την Εύβοια, τη Βοιωτία και την Φθιώτιδα.

Αλήθεια, δεν γνωρίζει ο κ. Στυλιανίδης ότι η Εύβοια έχει 1 - 1,5 μέτρο χιόνι σε ορισμένες περιοχές; Δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης; Δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που για παράδειγμα μένουν στη νότια Εύβοια αλλά δουλεύουν στη Χαλκίδα, τη Θήβα, τα Οινόφυτα; Τι θα κάνουν αυτοί οι άνθρωποι, πώς θα μετακινηθούν; Μήπως θα τους στείλει κανέναν εκσκαφέα;

Αλήθεια, ο κ. Στυλιανίδης έχει δει πόσο χιόνι έχουν χωριά της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας; Έχει αντιληφθεί ότι δεν έχουν ούτε ρεύμα για να ανάψουν θέρμανση; Γνωρίζει ότι ότι υπάρχουν οικογένειες με παιδιά που δεν έχουν ανάψει καλοριφέρ εδώ και 24 ώρες με το θερμόμετρο πολύ κάτω από το μηδέν επειδή δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση; Στην ενημέρωση από τον κ. Σκρέκα έγινε γνωστό ότι τουλάχιστον 10 χωριά στο δήμο Λοκρών της Φθιώτιδας είναι χωρίς ρεύμα, την ώρα που οι δρόμοι δεν έχουν καν καθαριστεί.

Πώς θα πάνε λοιπόν κύριοι της Πολιτικής Προστασίας όλοι αυτοί στη δουλειά τους; Γιατί για μια ακόμη φορά ξεχάσατε την Εύβοια; Γιατί δεν αντιλαμβάνεστε τα προβλήματα σε Βοιωτία και Φθιώτιδα;

Δεν ξέρουμε πραγματικά τι άλλο να κάνουμε για να καταλάβετε ότι θέτετε τις ζωές χιλιάδων συμπολιτών μας σε κίνδυνο. Τι θα πείτε στην οικογένεια ενός εργαζόμενου από την Εύβοια που σηκώθηκε το πρωί να πάει στη δουλειά του και τραυματίστηκε σε τροχαίο; Πώς είναι δυνατόν να μην ανακοινώνεται αργία σε αυτούς;

Προφανώς θα ξέρετε καλύτερα και ο σχεδιασμός σας ελπίζουμε να πετύχει. Μέχρι στιγμής όμως, οι πολίτες είναι οργισμένοι και οι ευθύνες που σας βαραίνουν είναι τεράστιες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Στυλιανίδης: Παρατείνεται η γενική αργία και την Τετάρτη (26/01)

Πλεύρης: Αναβολή των εμβολιασμών και την Τετάρτη (26/1)

Αττική Οδός: Έτσι θα έπρεπε να είχαν κάνει τον αποχιονισμό – Το παράδειγμα στην παραλιακή λεωφόρο

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved