ΕΛΛΑΔΑ

Κούγιας στο Newsbomb.gr: Η ΕΛΑΣ κωλυσιεργεί, επιβεβαιώνομαι για τη διαφυγή ενός εκ των δραστών

Κούγιας ΕΛΑΣ δράστες
Ο Αλέξης Κούγιας
INTIME/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αποκαλύψεις του Αλέξη Κούγια στο Newsbomb.gr για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου Άλκη, καθώς και των δύο τραυματιών από τη δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη, μίλησε στο Newsbomb.gr προχωρώντας σε αποκαλύψεις αναφορικά με την υπόθεση.

Ο κ. Κούγιας σχολιάζοντας τις πληροφορίες που έρχονται από τη Θεσσαλονίκη και την ιστοσελίδα thestival περί διαφυγής ενός εκ των δραστών της δολοφονίας στην Αλβανία, τόνισε ότι «Δυστυχώς επιβεβαιώνομαι».

Και πρόσθεσε πως «υπάρχει οσμή συγκάλυψης στην υπόθεση και κωλυσιεργία από την ΕΛΑΣ για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δραστών», καθώς - όπως είπε - «ήταν γνωστό από τα πρώτα λεπτά το περιβάλλον του 23χρονου κατηγορούμενου».

Συνέχισε, λέγοντας ότι στο στενό περιβάλλον του 23χρονου «υπάρχει συνομήλικός του, γιος αξιωματικού της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη (πρόκειται για γυναίκα αξιωματικό). Η κυρία είναι του περιβάλλοντος Σαββίδη και έχω φωτογραφία που δείχνει τον γιό της στο περιβάλλον του 23χρονου».

Παράλληλα, ο Αλέξης Κούγιας τόνισε πως «αν τελικά δεν συλληφθούν όλοι οι δράστες, θα είναι ήττα της πολιτείας, ήττα της κυβέρνησης και του υπουργού κ. Θεοδωρικάκου».

Αναφερόμενος στον δικηγόρο του 23χρονου κατηγορουμένου, είπε πως είναι «σύζυγος δικαστή της Θεσσαλονίκης, η οποία είναι επίσης του περιβάλλοντος Σαββίδη κι έχει αρχίσει να ψελλίζει πως ο κατηγορούμενος δεν είναι ο ηθικός αυτουργός».

Ερωτηθείς για το τι πρέπει να γίνει σχετικά με τους συνδέσμους των ομάδων, με αφορμή και τους εντατικούς ελέγχους της ΕΛΑΣ τα τελευταία 24ωρα, ο κ. Κούγιας ξεκαθάρισε πως δεν θέλει να αναφερθεί ξανά στο ζήτημα, υπογραμμίζοντας πως «είναι οξύμωρο να εντοπίζονται όπλα και να τα χρεώνουν όλα σε έναν κατηγορούμενο, χωρίς να έχει γίνει εξέταση μέσω DNA για να ταυτοποιηθούν όλα τα πρόσωπα».

Δολοφονία Άλκη: Ηχηρή αποκάλυψη από τον Κούγια για φωτογραφία που έχει στα χέρια του

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κούγιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί του Σαββάτου, αναφέρθηκε στην εμπειρία του ως διοικητικού παράγοντα του ποδοσφαίρου, λέγοντας χαρακτηριστικά για τους συνδέσμους πως «οι διοικήσεις των συνδέσμων είναι με κουκούλες, δεν βλέπεις πρόσωπα» και συμπλήρωσε πως τα μέλη των συνδέσμων, που πλέον λειτουργούν ως «επιχειρήσεις», όπως ανέφερε, πολύ συχνά εμπλέκονται σε εμπόριο ναρκωτικών και όπλων, εκβιασμούς, «προστασία» σε μαγαζιά κτλ.

Και πρόσθεσε πως πρέπει να γίνουν νόμιμοι όλοι οι σύνδεσμοι, επισημαίνοντας ακόμη πως «το θέμα είναι και ποιος είναι ο πρόεδρος της ομάδας. Αν έχει ο πρόεδρος της ομάδας κάνει λεφτά από λαθρεμπόριο καυσίμων ή ναρκωτικών, δεν πρόκειται να καταγγείλεις κανέναν».

Αναφορικά με την έρευνα για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Άλκη, ο Αλέξης Κούγιας είπε στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» πως «Με ανησυχεί ότι αργεί η σύλληψη των υπόλοιπων εμπλεκόμενων στην επίθεση. Μιλάμε για την Θεσσαλονίκη, όχι για την Νέα Υόρκη. Είναι μια πόλη που ξέρουν οι πάντες τα πάντα. Ειδικά αφότου βρέθηκε και αυτός ο χώρος και όσα βρέθηκαν σε αυτόν».

«Εμένα χθες μου ήρθε μια είδηση που με έχει συγκλονίσει. Μου έστειλαν μια φωτογραφία με τον φερόμενο ως δολοφόνο του Άλκη. Δίπλα του είναι ο γιός μιας ανώτερης αξιωματικού του Τμήματος Αθλητικής Βίας της Θεσσαλονίκης. Θα την θέσω υπόψη των Αρχών την φωτογραφία αυτή», είπε ο Αλέξης Κούγιας, εγείροντας σειρά ερωτημάτων για την συσχέτιση της φωτογραφίας ή μη, με την εξέλιξη των ερευνών.

Ακόμη, ο Αλέξης Κούγιας είπε πως «Με ανησυχεί ότι δεν έχουν συλλάβει τους υπολοίπους δολοφόνους και ότι χωρίστηκε η δικογραφία για τα όπλα στην «γιάφκα», χωρίς να ελεγχθούν για DNA και άλλα στοιχεία και πήγαν κατηγορούμενο τον φερόμενο ως δολοφόνο για αυτά», αναφέροντας πως κατά την γνώμη του εμπλέκονται ακόμη έως 7 άτομα στην επίθεση στον άτυχο Άλκη και τους φίλους του.

Δολοφονία Άλκη: 20χρονος που συμμετείχε στην επίθεση το έσκασε από την Ελλάδα

Λίγο νωρίτερα έγινε γνωστό πως διέφυγε από την Ελλάδα για να γλιτώσει τη σύλληψη 20χρονος Αλβανός που συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Άλκη Καμπανού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Thestival, ο δράστης πέρασε τα ελληνοαλβανικά σύνορα προχθές. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν χθες το μεσημέρι. Όταν αναζήτησαν το όνομά του στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσαν με έκπληξη ότι το προηγούμενο βράδυ ταξίδεψε για την Αλβανία.

Ο 20χρονός είναι στενός φίλος του 23χρονου Αλβανού που έχει συλληφθεί και κρατείται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του Άλκη. Οι δυο τους ανήκουν στον ίδιο σύνδεσμο οπαδών. Τον Μάρτιο του 2019 είχαν επιτεθεί από κοινού σε δύο οπαδούς του Άρη, στο ίδιο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης. Τότε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους τον είχε ταυτοποιήσει ως δράστη για την επίθεση και σχημάτισε σε βάρος του δικογραφία. Για τον 20χρονο θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Κούγιας: Φοβάμαι μήπως φυγάδευσαν τους δράστες στην Αλβανία

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία των ερευνών της Αστυνομίας αναφορικά με τα υπόλοιπα άτομα που συμμετείχαν στην άνανδρη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Κουγιάς, ο ο οποίος είναι δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού και των άλλων δύο παιδιών που μαχαιρώθηκαν στο τραγικό επεισόδιο της Θεσσαλονίκης, μίλησε στην «Livesport» και εξέφρασε φόβους πως δεν θα εντοπιστούν εύκολα οι υπόλοιποι δράστες.

«Ακόμα δεν έχουν γίνει άλλες συλλήψεις, εκτός του 23χρονου και εύχομαι να μην δικαιωθεί ο Καρυπίδης, που μου είπε ότι θα το φορτώσουν σε αυτόν τον Αλβανό που συνέλαβαν και οι άλλοι θα την κοπανήσουν. Προσωπικά, φοβάμαι μήπως τους φυγάδευσαν τους υπόλοιπους ή τους έχουν φυγαδεύσει ήδη στην Αλβανία και ψάχνουν να τους βρουν στην Ελλάδα. Θα φανεί αυτό μέσα στις επόμενες δύο μέρες. Θα είμαι στη Βέροια την Κυριακή το πρωί για να μιλήσω με την οικογένεια του Άλκη και την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη, την επόμενη μέρα από την απολογία του κατηγορούμενου, για να πάρουμε τη δικογραφία. Τώρα δεν ξέρουμε τίποτα, είμαστε τυφλοί πάνω σε αυτό το θέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Άλκη: Ηχηρή αποκάλυψη από τον Κούγια για φωτογραφία που έχει στα χέρια του

Μαρτυρία Καπραβέλου: Ο Άλκης ήρθε νεκρός στο νοσοκομείο - Από θαύμα έμειναν ζωντανοί οι φίλοι του

Τελεσίγραφο Θεοδωρικάκου: Οι παράνομοι σύνδεσμοι οπαδών θα κλείνουν