ΕΛΛΑΔΑ

Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο - Που «χτυπάει» η κακοκαιρία

Απαγόρευση Απόπλου
Απαγόρευση Απόπλου σήμερα 8/2
INITIME

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των θυελλωδών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, οι οποίοι, σύμφωνα με την Εθνική Μετερεωλογική Υπηρεσία, κατά τόπους φθάνουν τα 10 μποφόρ.

Όσον αφορά τον Αργοσαρωνικό, τα δρομολόγια εκετελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Επίσης, κλειστές είναι οι γραμμές Αρκίτσα-Αιδηψός, Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα, Κυλλήνη-Ζάκυνθος, Κυλλήνη-Κεφαλλονιά, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη και Λιμένας Θάσου-Σαμοθράκη. Τέλος, κλειστό παραμένει το πορθμείο Ρίου-Αντιρρίου.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα, καλό θα είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, για τις αλλαγές που θα υπάρξουν στο δρομολόγια λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Άστατος ο καιρός στην Αττική

Άστατος είναι αυτή τη στιγμή ο καιρός στο κέντρο της Αθήνας, με ισχυρούς ανέμους, βροχές και χιόνια στα ορεινά. Χιονόνερο συναντούν όσοι κινούνται στις Βόρειες περιοχές της Αττικής.

Η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για την Αττική, σήμερα Τρίτη (8/2):

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονόνερο στα βόρεια και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα). Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν. Τις πρώτες πρωινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν και καταιγίδες κυρίως στα νότια.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Η κακοκαιρία έφερε ανέμους έως 12 μποφόρ σήμερα τονίζει ο Σάκης Αρναούτογλου

Οι πολύ ισχυροί βοριάδες αποτελούν το ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που ταλαιπωρεί αρκετές περιοχές από νωρίς το πρωί με τον Σάκη Αρναούτογλου να παρουσιάζει τη λίστα με τις περιοχές στις οποίες καταγράφηκε η μεγαλύτερη ένταση των ανέμων.

Όπως σημειώνει ο έμπειρος προγνώστης της ΕΡΤ «12 Μποφόρ στην Αριδαία Πέλλας και τη Νάξο, 10 Μποφόρ στην περιοχή της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τον σταθμό της ΕΜΥ στο αεροδρόμιο, οι μέγιστες εντάσεις ανέμων μέχρι στιγμής».

Διακοπή κυκλοφορίας για βαρέως τύπου οχήματα στην παλιά εθνική Ελευσίνας-Θηβών

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ανακοινώθηκε από τη ΓΑΔΑ ότι αποφασίστηκε διακοπή κυκλοφορίας για τα βαρέως τύπου οχήματα στην παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας-Θηβών λόγω της χιονόπτωσης που επικρατεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.