Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Παιδοκαρδιολόγος για 9χρονη Τζωρτζίνα στο Newsbomb.gr: Δεν βρήκαμε σαφή καρδιολογική αιτία θανάτου

Πάτρα παιδοκαρδιολόγος
Τι είπε ο παιδοκαρδιολόγος

Στο Newsbomb.gr μίλησε ο Παιδοκαρδιολόγος που εξέτασε την 9χρονη Τζωρτζίνα από την Πάτρα.

Συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση θανάτου των τριών μικρών κοριτσιών από την Πάτρα, με τον διευθυντή του Παιδοκαρδιολογικού του Ωνασείου, Ιωάννη Παπαγιάννη, να μιλά στο Newsbomb.gr.

O κ. Παπαγιάννης είπε ότι στο Newsbomb.gr πως έγιναν ενδελεχείς εξετάσεις και «δεν βρήκαμε κάποια σαφή καρδιολογική αιτία» που να δικαιολογεί την κατάληξη του κοριτσιού.

Και πρόσθεσε ότι «από εκεί και πέρα θα προχωρήσει η προανάκριση – απ’ ότι γνωρίζω – και θα κληθούν να καταθέσουν οι μάρτυρες». Σημείωσε δε ότι δεν θα ήθελε να προχωρήσει σε λεπτομέρειες, καθώς πρόκειται για «λεπτή υπόθεση».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να ζητηθεί η εκταφή της 9χρονης, ο κ. Παπαγιάννης τόνισε ότι «δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα», εξηγώντας πως αν ζητηθεί, δεν είναι εκείνος που θα το αιτηθεί.

«Δεν αποκλείω τίποτα»

Νωρίτερα, ο Ιωάννης Παπαγιάννης μίλησε στο MEGA και την εκπομπή ‘’Live News’’, τονίζοντας ότι «Δεν ανευρέθη απολύτως τίποτα. Ήταν όλα φυσιολογικά, άριστη καρδιά, άριστο καρδιογράφημα. Μετά την τοποθέτηση του μηχανήματος, παρακολουθούσαμε το παιδί από μακριά. Με μία συσκευή που λαμβάναμε από το μηχάνημα παίρναμε στοιχεία για το αν υπήρχε επικίνδυνη δραστηριότητα. Το παρακολουθούσαμε από τον Ιούνιο του 2021 μέχρι την ημέρα του θανάτου. Η συσκευή δεν έδειξε καμία απολύτως σοβαρή αρρυθμία».

Και πρόσθεσε «Να σας απαντήσω στα καρδιολογικά, το παιδί δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα επιφάνειας, που μπορεί να προκαλέσει αιφνίδιο θάνατο. Δεν αποκλείω τίποτα άλλο. Η ανακοπή καρδιάς είναι το τελικό στάδιο μετά απ' οτιδήποτε σοβαρό. Αν λείπει το οξυγόνο στον άνθρωπο, θα σταματήσει η καρδιά. Δεν είχε καρδιακό πρόβλημα, το είχαμε ελέγξει από κάθε πλευρά».

Μάλιστα, ο Παιδοκαρδιολόγος υπογράμμισε ότι δεν κατάφερε να διαγνώσει τι προκάλεσε την καρδιακή ανακοπή της 9χρονης Τζωρτζίνας. «Ο θάνατός της χαρακτηρίστηκε αιφνίδιος με αδιευκρίνιστα αίτια. Θα διενεργηθούν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις και από τα αποτελέσματα αυτών των ελέγχων θα έχουμε μια πιο σαφή εικόνα», είπε χαρακτηριστικά.

Το άγνωστο περιστατικό με την 9χρονη Τζωρτζίνα το 2021

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, τον Απρίλιο του 2021, δηλαδή έναν μήνα μετά τον θάνατο της -μόλις 7 μηνών- Ίριδας, η Τζωρτζίνα διακομίσθηκε με σπασμούς στο Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, όπου υποβλήθηκε σε πλήρη καρδιολογικό έλεγχο.

Ξαφνικά, και ενώ ήταν μόνη της στον θάλαμο (δηλαδή απουσίαζαν οι γιατροί και την συνόδευε η μητέρα της σύμφωνα με το ρεπορτάζ) έπαθε ανακοπή καρδιάς.

Οι γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν μέσα σε οκτώ λεπτά, όμως το κοριτσάκι υπέστη εγκεφαλοπάθεια. Έπειτα από αυτό το επεισόδιο, της τοποθετήθηκε απινιδωτής -σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Μαστοράκου: Είναι ένα άλυτο μυστήριο για την ιατρική κοινότητα

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννα Μαστοράκου, έδωσε απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα για την υπόθεση.

Η κυρία Μαστοράκου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, τόνισε ότι «είναι ένα άλυτο μυστήριο για την ιατρική κοινότητα αυτοί οι θάνατοι διότι έχουμε τρία διαφορετικά παιδιά με διαφορετικό ιστορικό τα οποία όμως καταλήγουν με ένα συγκεκριμένο τρόπο, είτε στο σπίτι είτε σε νοσηλευτικά ιδρύματα. Πραγματικά οι θεράποντες ιατροί είναι θλιμμένοι και έδωσαν και τον καλύτερο τους εαυτό γι’ αυτήν την οικογένεια.

Να θυμίσω ότι δύο από τα παιδιά είχαν επισκεφθεί δύο νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής αλλά και δύο της Αθήνας και πολύ έμπειροι γιατροί ασχολήθηκαν με τα κορίτσια. Έχουν γίνει ουσιαστικά πάρα πολλές εξετάσεις αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει βρεθεί ένας συνδετικός κρίκος που να αιτιολογεί την εικόνα που έχουμε δει».

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας σημείωσε ότι αν και υπάρχουν ιατροδικαστικές αναφορές, έχει μείνει ένα ερωτηματικό στους γιατρούς. «Η θλίψη στην ιατρική κοινότητα εδώ είναι μεγάλη και ειδικά στους θεράποντες ιατρούς που έδωσαν την ψυχή τους για να σώσουν τα παιδιά» είπε η Άννα Μαστοράκου.

Και συμπλήρωσε: «Είχαν νοσηλευτεί σε 4 νοσηλευτικά ιδρύματα, σε δύο στην Πάτρα και δύο στην Αθήνα, έχουν εμπλακεί πολύ έμπειροι συνάδελφοι και η απορία είναι ότι δεν υπάρχει επιστημονική εξήγηση που να μπορεί να αποτυπώσει τι ακριβώς έγινε».

Πάτρα: Ρεπορτάζ Newsbomb.gr για τα νεκρά κοριτσάκια: Ρεαλιστικό κάθε σενάριο – Ίσως γίνει εκταφή

Σε ένα πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα θρίλερ έχει μετατραπεί η υπόθεση θανάτου των τριών μικρών παιδιών από την Πάτρα, που πέθαναν μέσα σε τρία χρόνια.

Η υπόθεση συγκλονίζει το πανελλήνιο, με τα ερωτήματα να είναι πολλά, ενώ η σπανιότητα της υπόθεσης προκάλεσε την άμεση εισαγγελική παρέμβαση. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διακριβωθούν τα -αναπάντητα μέχρι στιγμής- αίτια του θανάτου των τριών μικρών αδελφών, της 7 μηνών Ίριδας, της 3,5 ετών Μαλένας και της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Οι έμπειροι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν εξακριβώσει δεκάδες δύσκολες περιπτώσεις και αντιμετωπίζουν κάθε ζήτημα με εξαιρετικά λεπτούς χειρισμούς, χαρακτηρίζουν ιδιαίτερα σοβαρή την υπόθεση, επισημαίνοντας πως οι πάντες που θα ασχοληθούν με τη συγκεκριμένη υπόθεση θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεχτικοί.

Όπως τονίζουν έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., το Τμήμα Ανθρωποκτονιών ουσιαστικά ξεκινά την έρευνα από το μηδέν, συγκεντρώνοντας πρωτογενές υλικό και καταθέσεις από πρόσωπα - «κλειδιά».

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, θα καταθέσουν οι γιατροί που διαδοχικά καθ' όλη τη διάρκεια των προηγούμενων ετών έτυχε να ασχοληθούν με τα τρία παιδάκια, ιατροδικαστές, νοσηλευτές, συγγενείς και τελευταίοι οι γονείς των κοριτσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ερωτήματα είναι τόσο πολλά που είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο μέχρι και να υπάρξουν εκταφές των τριών κοριτσιών, ωστόσο, το ενδεχόμενο αυτό θα εξεταστεί τελευταίο, μιας και για μια εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία και με δεδομένο ότι υπάρχουν δύο χαροκαμένοι γονείς που θρηνούν τα τρία τους παιδιά.