ΕΛΛΑΔΑ

Ιερώνυμος: Το ανέσπερο φως της Αναστάσεως να λαμπρύνει την ύπαρξη μας

Ιερώνυμος: Το ανέσπερο φως της Αναστάσεως να λαμπρύνει την ύπαρξη μας

Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για ένα καλύτερο αύριο στέλνει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, με αφορμή τον εορτασμό του Πάσχα.

«Πάσχα σημαίνει έξοδος. Σημαίνει τη διάβαση από την περιοχή της οδύνης στον χώρο της ελπίδας», τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος στο μήνυμά του για το Πάσχα.

Αναφερόμενος στις δύσκολες μέρες που διέρχεται η χώρα μας, επισημαίνει ότι «έχουν έντονη τη γεύση των θλίψεων, της πικρίας, της κόπωσης και της απόγνωσης που αναδύονται σε κάθε ανάβαση προς τον Γολγοθά».

«Αν ο Χριστός δεν είχε αναστηθεί, δεν θα υπήρχε λόγος και νόημα να απευθύνουμε πασχάλιους χαιρετισμούς, όταν η ζωή γύρω μας όλο και περισσότερο υποβαθμίζεται και η ανθρώπινη ύπαρξη απαξιώνεται», προσθέτει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών.

«Ας μην αφήσουμε τις θλίψεις και τις ωδίνες που γεννά η σημερινή δύσκολη κατάσταση του τόπου μας να σκοτεινιάσει τη ζωή μας. Ας αφήσουμε το ανέσπερο φως της Αναστάσεως να λαμπρύνει την ύπαρξη μας και να φωτίσει τον δρόμο για έναν καλύτερο αύριο», καταλήγει ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος .