ΕΛΛΑΔΑ

Ανδραβίδα: «Τους σκότωσα εξ επαφής για να μην ακουστεί» – Αρνείται ότι δολοφόνησε τα δύο παιδιά

Ανδραβίδα: «Τους σκότωσα εξ επαφής για να μην ακουστεί» – Αρνείται ότι δολοφόνησε τα δύο παιδιά
Το σπίτι της τετραπλής δολοφονίας
Patrisnews.com

Ανδραβίδα: Ο μακελάρης είπε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς ότι δεν θέλει να θυμηθεί τι έγινε ακριβώς και ότι «δεν έχει συγχώρεση για αυτό».

Σε επίσημες ανακοινώσεις προχώρησε η Αστυνομία στην Πάτρα για το τετραπλό έγκλημα στην Ανδραβίδα και τη σύλληψη του 60χρονου ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία ομολόγησε.

Όπως ανέφερε ο Διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Μαρτζάκλης, ο καθ' ομολογία δράστης σκότωσε με όπλο το ζευγάρι στην Ανδραβίδα, στο σπίτι που του ανήκε και το ζευγάρι είχε ενοικιάσει.

Όπως είπε, η εξιχνίαση της υπόθεσης ήταν άμεση με την σύλληψη του 60χρονου χθες το μεσημέρι στον Πύργο, αφού όμως είχε προηγηθεί ο εντοπισμός του αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στην Πάτρα και η προσαγωγή του στην αστυνομία.

Σχετικά με την στάση του 60χρονου κατά την διάρκεια της εξέτασής του στην Ασφάλεια του Πύργου, ο Απόστολος Μαρτζάκλης είπε ότι «ο δράστης υπό το βάρος των αποδεικτικών στοιχείων της προανάκρισης ομολόγησε ότι διέπραξε τις ανθρωποκτονίες του 31χρονου και της 37χρονης και υπέδειξε το σημείο πολυκατοικίας στην Πάτρα όπου είχε κρύψει το όπλο του εγκλήματος.»

Σύμφωνα πάντα με τον υποστράτηγο, «εντοπίσθηκαν μέσα σε τσαντάκι που ήταν επιμελώς κρυμμένο σε λεβητοστάσιο πολυκατοικίας στην Πάτρα ένα πιστόλι των 9mm με γεμιστήρα που έφερε πέντε φυσίγγια, 12 φυσίγγια των 9mm και τρία φυσίγγια διαμετρήματος 0,45». Όπως πρόσθεσε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής, «έπειτα από βαλλιστική και εργαστηριακή εξέταση το πιστόλι που βρέθηκε ταυτοποιήθηκε ως το πυροβόλο όπλο με το οποίο ο 60χρονος διέπραξε τις δύο ανθρωποκτονίες».

Όσον αφορά στο ερώτημα γιατί δεν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί από τους περίοικους, είπε ότι ο δράστης πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής τα θύματά του. Όσον αφορά τους φόνους των δύο βρεφών της οικογένειας, ηλικίας δύο και τριών ετών αντίστοιχα, ο Απόστολος Μαρτζάκλης είπε ότι «ο 60χρονος δεν τους έχει ομολογήσει», προσθέτοντας ότι «κατά την διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας αναφέρθηκε στην παρουσία των δύο βρεφών στο σπίτι, λέγοντας στην συνέχεια ότι δεν θέλει να θυμηθεί τι έγινε ακριβώς το μόνο που είπε στους αστυνομικούς ήταν ότι “δεν έχει συγχώρεση για αυτό”».

Ο δράστης, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε, δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατά συρροή και παράβαση του νόμου για τα όπλα, αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικώς Αμαλιάδας .

Διαβάστε επίσης:

Έτσι έδρασε ο «μακελάρης της Ανδραβίδας» - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. και οι φωτογραφίες