ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Κραυγή αγωνίας από 47χρονο – Καλείται να πληρώσει ρεύμα 2.500 ευρώ

Κρήτη:  Καλείται να πληρώσει ρεύμα 2.500 ευρώ
Κινδυνεύει να του κόψουν το ρεύμα
cretapost

Σε απόγνωση βρίσκεται 47χρονος κάτοικος του Ηρακλείου ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υγείας και μέρα με την ημέρα κινδυνεύει να μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

Ο άνδρας, αδυνατεί να ανταπεξέλθει στο λογαριασμό των 2.500 ευρώ αφού σε κάθε νέο λογαριασμό συσσωρεύονται νέα χρέη ενώ θα πρέπει διαρκώς να διαπραγματεύεται με τα χρέη των προηγούμενων μηνών, όπως μεταδίδει το cretapost.

Παρά τον υπέρογκο κάθε φορά λογαριασμό ο πάροχος του ρεύματος τον ενημερώνει ότι υπάρχει κίνδυνος διακοπής της σύνδεσης και παρά την προσπάθεια του για ρύθμιση δεν μπορεί να ανταπεξέλθει αφού σε κάθε νέο λογαριασμό, με τα υπέρογκα ποσά και τις χρεώσεις λόγω της ενεργειακής κρίσης, χάνει την ρύθμιση και πρέπει να κάνει νέα αφού δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα δυσβάσταχτα έξοδα.

Ο 47χρονος, εργάζονταν ως οδηγός φορτηγών ωστόσο, σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει τον οδήγησαν στην δύσκολη και στενάχωρη απόφαση να εγκαταλείψει τη δουλειά του και για ένα διάστημα ασχολήθηκε με το σκραπ. Πλέον αδυνατεί να ανταπεξέλθει ακόμα και σε αυτό καθώς πρέπει να βρίσκεται κοντά στα μηχανήματα που τον κρατούν στη ζωή.

Σήμερα ζει με τα χρήματα από το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης τα οποία όμως δεν αρκούν ούτε στο ελάχιστο ώστε να καταφέρει να ανταπεξέλθει έστω και στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις του. Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς τα χρέη συσσωρεύτηκαν και η ακρίβεια που μαστίζει πλέον τα νοικοκυριά δεν βοηθάει στην αποπληρωμή τους.