ΕΛΛΑΔΑ

Κουτσάφτης στο Newsbomb.gr για τον θάνατο της Τζωρτζίνας: Πρωτοφανής περίπτωση στα ελληνικά χρονικά

Κουτσάφτης στο Newsbomb.gr για τον θάνατο της Τζωρτζίνας: Πρωτοφανής περίπτωση στα ελληνικά χρονικά
«Είμαι από το '80 στη δουλειά, δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο πράγμα»

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Φανερά σοκαρισμένος ο Φίλιππος Κουτσάφτης είπε ότι πρόκειται για κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στη χώρα

Σ' ένα πρώτο σχόλιο αναφορικά με τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου, για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, ο γνωστός ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσάφτης, μίλησε στο Newsbomb.gr για «πρωτοφανή περίπτωση» στα ελληνικά χρονικά.

Ζητώντας του να μας σχολιάσει για τη δηλητηρίαση της μικρής Τζωρτζίνας, μας είπε ότι ακόμα είναι νωρίς και δεν έχει δει τα στοιχεία ώστε να μπορεί να εκφέρει άποψη.

Ωστόσο, φανερά σοκαρισμένος και ο ίδιος ανέφερε ότι πρόκειται για κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στη χώρα, κάτι πρωτοφανές που ούτε και οι δάσκαλοι του θυμάται να είχαν αντιμετωπίσει ποτέ τέτοια υπόθεση.

«Είμαι από το '80 στη δουλειά, δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο πράγμα, είναι πρωτοφανές στα ελληνικά χρονικά, ούτε οι δικοί μου δάσκαλοι είχαν αντιμετωπίσει ποτέ τέτοια υπόθεση», σχολίασε ο κ. Κουτσάφτης.

Ο διάλογος της Ρούλας με τον αστυνομικό: «Πάμε Αθήνα για κατάθεση»- «Με μεγάλη χαρά»

Με ιδιαίτερη ψυχραιμία αντιμετώπισε η Ρούλα Πισπιρίγκου την «επίσκεψη» των αστυνομικών χθες το απόγευμα στο σπίτι της προκειμένου να την μεταφέρουν στην Αθήνα αρχικά για κατάθεση και στη συνέχεια για τη σύλληψή της.

Η Πισπιρίγκου βρισκόταν στο σπίτι της στην Πάτρα μαζί με την αδελφή της όταν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής της χτύπησαν το κουδούνι.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», οι αστυνομικοί απευθυνόμενοι στη Ρούλα Πισπιρίγκου της ζήτησαν να τους ακολουθήσει προκειμένου να μεταβούν στη ΓΑΔΑ για να δώσει μια κατάθεση.

«Πάμε στην Αθήνα να δώσεις μια κατάθεση και θα γυρίσεις» της είπαν συγκεκριμένα, ενημερώνοντάς την πως θα περάσει το κατώφλι της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, λέγοντας της ότι «θα σε γυρίσουμε εμείς».

«Με μεγάλη μου χαρά θα έρθω μαζί σας». Αυτά φέρεται να ήταν τα πρώτα λόγια που είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Όπως μετέδωσε το STAR οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Αττικής βρίσκονταν από το πρωί της Τετάρτης έξω από το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου και παρακολουθούσαν διακριτικά τις κινήσεις της μητέρας των τριών παιδιών της ίδιας οικογένεια από την Πάτρα που έφυγαν από τη ζωή μέσα σε τρία χρόνια.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες κάποια στιγμή οι αστυνομικοί, νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να προχωρήσουν στην προσαγωγή της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία, μάλιστα, την ώρα εκείνη παραχωρούσε συνέντευξη σε μέσο ενημέρωσης της Πάτρας.

Οπως δήλωσε στην «Π» η Δήμητρα Πισπιρίγκου, σε επικοινωνία που είχε με την αδελφή της και ενώ βρισκόταν ήδη στην Αθήνα για το τι συμβαίνει, εκείνη της απάντησε «δεν έχω ιδέα ακόμα γιατί και πώς…».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες όταν η Ρούλα Πισπιρίγκου μπήκε στο αυτοκίνητο με τις συμβατικές πινακίδες και τα φιμέ τζάμια, οι αστυνομικοί της ζήτησαν να κλείσει το κινητό της καθώς δεν ήθελαν να πληροφορηθεί από κάποια ιστοσελίδα ή από το facebook ότι πρόκειται για προσαγωγή ή σύλληψη.

Μόνο αφού έφτασαν στη ΓΑΔΑ λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης στη ΓΑΔΑ οι αστυνομικοί αποκάλυψαν στη Ρούλα Πισπιρίγκου ότι πρόκειται για σύλληψη και στη συνέχεια ακολούθησε η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την υπόθεση.

Αυτή είναι η ποινή που αντιμετωπίζει η Ρούλα Πισπιρίγκου

Με ισόβια κάθειρξη βρίσκεται αντιμέτωπη η Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται ότι με πρόθεση αφαίρεσε τη ζωή της κόρης της Τζωρτζινας.

Μετά την τελευταία αλλαγή του άρθρου 299 του Ποινικού Κώδικα, σε αυτόν αναφέρεται ότι «όποιος σκότωσε με πρόθεση άλλον τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη».

Σημειώνεται, ότι σε περίπτωση που συσχετισθούν τελικά και οι άλλες δικογραφίες που αφορούν στα αλλά δυο παιδιά της οικογένειας και εάν ασκηθεί και γι’ αυτά δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για άλλους θανάτους, η Ρούλα Πισπιριγκου θα μπορούσε να καταδικαστεί ακόμα και σε δυο ή τρεις φορές ισόβια καθειρξη.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση δεν θα εκτίσει -σύμφωνα με το άρθρο 105Β- περισσότερα από 20 έτη ποινή κάθειρξης.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία τις προηγούμενες ώρες ανακρινόταν από τους αστυνομικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών που εξιχνίασαν την υπόθεση, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα προκειμένου να της απαγγελθεί και επίσημα η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Όπως έγραψε χθες, Τετάρτη, το Newsbomb.gr ο εισαγγελέας ζήτησε την έκδοση εντάλματος σύλληψης από ανακριτή σε βάρος της 33χρονης μητέρας της 9χρονης Τζωρτζίνας με το σκεπτικό ότι «αν σκοτώσεις το παιδί σου είσαι ικανός να σκοτώσεις κι άλλους».

Το πώς οδηγήθηκαν όλες οι υποψίες προς τη μητέρα δια της ατόπου εξηγείται από αρκετά συμβάντα που έχουν καταγραφεί. Όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι το δωμάτιο της Τζωρτζίνας ήταν μονόκλινο, έμπαινε μόνο εκείνη στο δωμάτιο του παιδιού, ήταν 24 ώρες το 24ωρο εκεί.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Οι κατάρες της Ρούλας για τους γονείς στη δολοφονία της Άννυς – «Ο Θεός να σας τιμωρήσει»

Πάτρα: «Δεν το χωρά ανθρώπου νους» - Με μια φωνή οι επώνυμοι ξεσπούν με μηνύματα οργής και θλίψης

Πάτρα: Στη Μαλένα και στην Ίριδα στρέφονται οι έρευνες - Τι λέει η Μαστοράκου στο Newsbomb.gr

Ο διάλογος της Ρούλας με τον αστυνομικό: «Πάμε Αθήνα για κατάθεση»- «Με μεγάλη χαρά»