ΕΛΛΑΔΑ

Το Newsbomb.gr στην Πάτρα: Γείτονας μιλάει για την Ρούλα που «χτυπιόταν» όταν «έχασε» την Ίριδα

Το Newsbomb.gr στην Πάτρα: Γείτονας μιλάει για την Ρούλα που «χτυπιόταν» όταν «έχασε» την Ίριδα

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: «Δεν είχα δει τίποτα. Στο δεύτερο περιστατικό (με την 7μηνη Ίριδα) ήμουν μπροστά»

Αποστολη στην Πάτρα: Δημήτρης Δρίζος

Η κατάσταση στην Πάτρα είναι εκτός ελέγχου μετά την σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για την ανθρωποκτονία της 9χρονης Τζωρτζίνας. Εκεί που μένει η οικογένεια Δασκαλάκη, έχει συγκεντρωθεί από εχθές πλήθος κόσμου που ζητούν από τους ενοίκους να απολογηθούν για τους θανάτους των τριών παιδιών.

Ακριβώς απέναντι από το σπίτι διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια ψησταριά ο κ. Αλέξανδρος. Το Newsbomb.gr βρέθηκε εκεί και συνομίλησε με τον άνθρωπο που έβλεπε καθημερινά την Ρούλα και τα παιδιά της.

«Δεν είχα δει τίποτα. Στο δεύτερο περιστατικό (με την 7μηνη Ίριδα) ήμουν μπροστά. Ήρθε ο ΕΚΑΒίτης προσπαθούσε να σώσει το παιδί, η Ρούλα χτυπιόταν και έλεγε "καλύτερα να πάρει ο Θεός εμένα παρά το παιδί μου" και ο Μάνος έφυγε πίσω από το ασθενοφόρο. Ήμουν μπροστά. Ήταν Κυριακή 10 το πρωί και είχα έρθει στο μαγαζί για να το καθαρίσω. Ήταν μια φυσιολογική οικογένεια. Τα παιδιά τα πρόσεχε, τα πήγαινε σχολείο, τα έφερνε για φαγητό εδώ πέρα, το τι γίνοταν μέσα στο σπίτι τους δεν το ξέρω», σχολίασε φανερά σοκαρισμένος για τα γεγονότα.

Ο γείτονας - ψητοπώλης όταν αναφέρθηκε στα συναισθήματα που έχει για την υπόθεση και το τι πιστεύει για τη Ρούλα Πισπιρίγκου είπε: «Ανάμεικτα (συναισθήματα). Ούτε ότι είναι αθώα, ούτε ότι είναι ένοχη. Εγώ σας είπα αυτό που έβλεπα. Μια οικογένεια νορμάλ και πολύ φυσιολογική. Τα παιδιά έρχονταν εδώ και έπαιζαν έξω από το μαγαζί».

Αποστολή στην Πάτρα - Βίντεο: Δημήτρης Δρίζος

Η ποινή που αντιμετωπίζει η 33χρονη

Με ισόβια κάθειρξη βρίσκεται αντιμέτωπη η Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται ότι με πρόθεση αφαίρεσε τη ζωή της κόρης της Τζωρτζινας. Μετά την τελευταία αλλαγή του άρθρου 299 του Ποινικού Κώδικα, σε αυτόν αναφέρεται ότι «όποιος σκότωσε με πρόθεση άλλον τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη».

Σημειώνεται, ότι σε περίπτωση που συσχετισθούν τελικά και οι άλλες δικογραφίες που αφορούν στα αλλά δυο παιδιά της οικογένειας και εάν ασκηθεί και γι’ αυτά δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για άλλους θανάτους, η Ρούλα Πισπιριγκου θα μπορούσε να καταδικαστεί ακόμα και σε δυο ή τρεις φορές ισόβια κάθειρξη.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση δεν θα εκτίσει -σύμφωνα με το άρθρο 105Β- περισσότερα από 20 έτη ποινή κάθειρξης.

Ο διάλογος που είχε ο Λύτρας με την Ρούλα Πισπιρίγκου πριν να παραιτηθεί

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Ρούλα Πισπιρίγκου είχε το πρωί της Πέμπτης ο δικηγόρος της Απόστολος Λύτρας προκειμένου να της ανακοινώσει την απόφασή του να παραιτηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να αρνήθηκε κατηγορηματικά στον Απόστολο Λύτρα ότι είναι η δολοφόνος του παιδιού της, της 9χρονης Τζωρτζίνας.

«Μα βρέθηκε δηλητήριο στο αίμα της κόρης σου. Ποιος ήθελε να της κάνει κακό; Ο γιατρός; Οι νοσηλευτές;» της απηύθυνε το ερώτημα ο πρώην πλέον δικηγόρος της με την ίδια να μην του απαντά.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες το μόνο που είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου στον Απόστολο Λύτρα ήταν «είμαι αθώα» με τον ποινικολόγο να της ανακοινώνει πως αποχωρεί από την υπόθεση

Η ανακοίνωση του Απόστολου Λύτρα

Ανέλαβα την νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή απο την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες. Δεν θα αναλάβω, οπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονεις, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη. Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης από συνήγορο. Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού.

Γιατί παραιτήθηκε ο Λύτρας

Πληροφορίες θέλουν τον δικηγόρο της Ρούλας Πισπιρίγκου να παραιτήθηκε από την υπεράσπισή της μετά την αποκάλυψη ότι ήταν η 33χρονη που δολοφόνησε την Τζωρτζίνα με τις αρχές να εξετάζουν και το ενδεχόμενο να εμπλέκεται και στον θάνατο των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας που έχασαν τη ζωή τους πριν την 9χρονη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, δε, ότι ο κ. Λύτρας εμφανίζεται να θεωρεί ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου με τη στάση της και όσα του είχε πει, πριν να συλληφθεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση της κόρης της, τον εξέθεσαν ως νομικό.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Απέλυσαν από τη δουλειά της την αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στον ανακριτή η 33χρονη (pics+vids)

Πάτρα: Ο διάλογος που είχε ο Λύτρας με την Ρούλα Πισπιρίγκου πριν να παραιτηθεί