ΕΛΛΑΔΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Όταν πέθανε η Τζωρτζίνα τηλεφώνησε αμέσως σε ιατροδικαστή

Πισπιρίγκου δικαστήρια
Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά τη μεταγωγή της στα δικαστήρια.
InTime / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά της, κατηγορούμενης, μητέρας της 9χρονης Τζωρτζίνας λίγες στιγμές μετά τον θάνατο του άτυχου κοριτσιού. «Βέλη» προς τον πατέρα, Μάνο Δασκαλάκη, από την 33χρονη.

Μια από τις καταθέσεις των γιατρών του νοσοκομείου Παίδων, όπου η άτυχη 9χρονη Τζωρτζίνα άφησε την τελευταία της πνοή, φέρνει στο φως πτυχές που προκαλούν ανατριχίλα για τη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου τις μοιραίες ώρες. Σύμφωνα με την κατάθεση του γιατρού, τον Ιανουάριου του 2022 όταν το παιδί άφησε την τελευταία του πνοή, η 33χρονη αμέσως τηλεφώνησε σε ιατροδικαστή και ζητούσε να μεταφερθεί η σορός της Τζωρτζίνας στην Πάτρα.

Συγκεκριμένα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open μεταδόθηκε πως ο γιατρός κατέθεσε τα πάντα για το μοιραίο μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου. Όπως είπε, τη στιγμή που ανακοινώθηκε ο θάνατος του παιδιού στη Ρούλα Πισπιρίγκου από τους γιατρούς, εκείνη βγήκε από το δωμάτιο, πήγε στο γραφείο των γιατρών και ήταν απόλυτα ψύχραιμη. Ένα γεγονός που από τότε είχε κάνει εντύπωση στους γιατρούς.

«Όταν έβγαινε έξω μου έκανε εντύπωση ότι ήταν ψύχραιμη, απαθής και δεν έκλαψε καθόλου. Η αντίδρασή της δεν ήταν καθόλου φυσιολογική για μια μάνα που της ανακοίνωναν τον θάνατο του παιδιού της», αναφέρει στην κατάθεσή του ο γιατρός και προσθέτει:

«Αυτό που με σόκαρε περισσότερο ήταν η αγωνία της να μεταφερθεί η σορός του παιδιού στην Πάτρα για να γίνει εκεί η νεκροτομή, κάτι που ζητούσε επίμονα. Μάλιστα, αντί να επικοινωνήσει με τον σύζυγό της ή συγγενείς της για να τους ενημερώσει για τον θάνατο του παιδιού, πήρε τηλέφωνο ιατροδικαστή στην Πάτρα προκειμένου να γίνει εκεί η νεκροψία-νεκροτομή. Μάλιστα, μας έδινε τηλέφωνο και μας παρότρυνε να μιλήσουμε με τον ιατροδικαστή, κάτι που αρνηθήκαμε γιατί το πρωτόκολλο μας υποδεικνύει να ενημερώσουμε την αστυνομία».

«Τι νομίζετε; Ότι ο Μάνος είναι άγιος;»

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση των τριών παιδιών στην Πάτρα μίλησε η Αγγελική Νικολούλη λίγες ώρες πριν την προβολή της εκπομπής της «Φως το Τούνελ» που θα ασχοληθεί εξ ολοκλήρου με το θέμα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η ίδια στο Mega, απόψε, θα αποκαλύψει ένα βίντεο ντοκουμέντο για την Τζωρτζίνα, ενώ αναφέρθηκε στα όσα της έλεγε η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον Μάνο Δασκαλάκη.

Ειδικότερα η Αγγελική Νικολούλη, όταν ρώτησε την Ρούλα Πισπιρίγκου γιατί ρωτάει για τον Μάνο, η 33χρονη της είπε: «Νομίζεις ότι ο Μάνος είναι ο άγιος που φαίνεται;».

Επίσης η δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου την ρωτούσε για της πληροφορίες που έφταναν σε εκείνη. «Μόνο για μένα φτάνουν πληροφορίες; Για τον Μάνο;» ρωτούσε.

Τέλος, η Αγγελική Νικολούλη ανέφερε πως της είχε κάνει εντύπωση στις συνομιλίες που είχε με την 33χρονη ότι έλεγε συνεχώς πως «η Τζωρτζίνα πέθανε μέσα στο νοσοκομείο».

Με δύο δικηγόρους στην ανακρίτρια τη Δευτέρα η Ρούλα Πισπιρίγκου

Με δύο δικηγόρους θα παρουσιαστεί τελικά τη Δευτέρα στην ανακρίτρια, προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση του θανάτου της 9χρονης κόρης της, η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά εκτός του δικηγόρου κ. Κωνσταντίνου Ζάρδα, ο οποίος ορίστηκε από την ανακρίτρια ως συνήγορος υπεράσπισης της 33χρονης, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας, στο πλευρό της θα βρεθεί και ο Θεσσαλονικιός δικηγόρος, Όθωνας Παπαδόπουλος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η οικογένεια επικοινώνησε μαζί του και ζήτησε τη βοήθειά του. Ο κ. Παπαδόπουλος έχει πάρει την δικογραφία και την μελετάει και αύριο θα επικοινωνήσει με τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Βρέθηκαν 50 χάπια στο σπίτι της

Το απόγευμα της Παρασκευής (1/4), μετά από παραγγελία του Ανακριτή, άνδρες της Ασφάλειας Πατρών πήγαν στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου παρουσία εισαγγελέα. Η επίσκεψη έγινε αιφνιδιαστικά, με τους αστυνομικούς να ερευνούν τα πάντα εντός του οικήματος και να αναζητούν κυρίως στοιχεία που θα αφορούσαν σε ύπαρξη φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Όταν οι αστυνομικοί χτύπησαν το κουδούνι, την πόρτα άνοιξε η αδερφή της κατηγορούμενης, Δήμητρα Πισπιρίγκου. Οι αστυνομικοί έφτασαν λίγο πριν από τις 16:00 και κατά την έρευνά τους απέσπασαν αρκετά στοιχεία τα οποία θα εξεταστούν στη συνέχεια από τους αρμόδιους.

Μεταξύ των στοιχείων που πήραν οι άνδρες της ασφάλειας, ήταν και 50 χάπια - πιθανότατα ηρεμηστικά - αλλά και ένα λάπτοπ, κάποια κουτιά και σακούλες με άγνωστο περιεχόμενο. Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανότατα σε κάποια από τα κουτιά να περιλαμβάνονταν και ζωγραφιές της Τζωρτζίνας.

Καταγγελία για κακοποίηση της Τζωρτζίνας το 2014

Μία αδιανόητη καταγγελία για την υπόθεση της Πάτρας και του θανάτου των τριών παιδιών έφερε στο φως της δημοσιότητας το Mega.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η καταγγελία έγινε από οργανισμό του δήμου Πατρέων για κακοποίηση της Τζωρτζίνας στο σπίτι της, το 2014.

Μάλιστα, όταν έφτασαν οι αρμόδιοι φορείς στο σπίτι, οι γονείς φέρεται να απάντησαν ότι η καταγγελία έγινε από τρίτους, οι οποίοι… ζήλευαν την οικογένεια.

Σχετικές ειδήσεις