ΕΛΛΑΔΑ

Λέων στο Newsbomb.gr: Κανένα παιδί δεν πέθανε από παθολογικά αίτια, εξελίξεις τις επόμενες ημέρες

O Γρηγόρης Λέων στο Newsbomb.gr: Κανένα παιδί δεν πέθανε από παθολογικά αίτια
«Ξετυλίγεται» το κουβάρι της Πάτρας.
Newsbomb.gr / Νίκος Χριστοφάκης

Πάτρα: «Μαλένα και Ίριδα δεν πέθαναν από παθολογικά αίτια», τόνισε στο Newsbomb.gr ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής, Γρηγόρης Λέων.

Συνεχίζεται το θρίλερ με την υπόθεση των τριών νεκρών κοριτσιών στην Πάτρα, έπειτα από τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου. Μιλώντας στο Newsbomb.gr ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής, Γρηγόρης Λέων έκανε ορισμένες αποκαλύψεις για την υπόθεση θανάτου - της Μαλένας της Ίριδας και της Τζωρζίνας- των τριών νεκρών κοριτσιών στην Πάτρα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λέων τόνισε πως οι ειδικοί έχουν αποκλείσει τα παθολογικά αίτια για τους θανάτους των τριών παιδιών.

Όπως ανέφερε: «Σίγουρα θα έχουμε εξελίξεις μέσα στις επόμενες ημέρες. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ουσιαστικά και η τριμελής επιτροπή για τον πρώτο θάνατο αλλά και η ιατροδικαστής των Πατρών για τον δεύτερο θάνατο θα δώσουν σαφείς απαντήσεις χωρίς κανένα ερώτημα και θα προσδιορίσουν ακριβώς την αιτία τον μηχανισμό και το είδος θανάτου».

Και συμπλήρωσε: «Όλα τα δεδομένα μας δίνουν πλέον βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται για παθολογικά αίτια, βεβαιότητα ότι δεν έχουμε κανένα γενετικό υπόβαθρο μεταξύ των δύο θανάτων και βεβαιότητα για την αιτία θανάτου η οποία αφορά εξωγενή παράγοντα όχι κοινό με αυτό της Τζωρτζίνας».

Λέων στο Newsbomb.gr: Κανένα παιδί δεν πέθανε από παθολογικά αίτια, εξελίξεις τις επόμενες ημέρες
Οργή και θλίψη είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.INTIME / ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Ο θάνατος των παιδιών πρόκειται για ένα εξωτερικό παράγοντα όπως εξηγεί «ο οποίος συνάδει με όλα τα δεδομένα των δύο πρώτων υποθέσεων και με τις περιγραφές της μητέρας αλλά και με τα δεδομένα που έχουμε από τους ιατρικούς φακέλους του πρώτου παιδιού και φυσικά με τα αποτελέσματα όλων των εξετάσεων που έχουν γίνει από τους ιατροδικαστές».

Επιπλέον αναφέρθηκε στην ιστολογική και τοξικολογική εξέταση λέγοντας: «Παρά τις αστοχίες της πρώτης υπόθεσης από τη μεριά της ιατροδικαστού, ουσιαστικά έχουμε μια άψογη ιστολογική και τοξικολογική εξέταση».

Ανέφερε, ακόμη, ότι δεν βρέθηκε κεταμίνη στις εξετάσεις του πρώτου παιδιού και πως η εξέταση έγινε από το ίδιο εργαστήριο, με την ίδια μεθοδολογία και από τους ίδιους επιστήμονες που βρήκαν την εν λόγω ουσία στην εξέταση της Τζωρτζίνας.

«Είναι σημαντικό ότι το τοξικολογικό εργαστήριο το οποίο βρήκε την κεταμίνη στο τρίτο παιδί είναι αυτό που έχει κάνει με την ίδια μεθοδολογία με στα ίδια μηχανήματα και την τοξικολογική εξέταση του πρώτου παιδιού άρα δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το αρνητικό αποτέλεσμα και νομίζω ότι θα έχουμε με όλα αυτά τα δεδομένα ξεκάθαρη απάντηση για όλα», τόνισε.

Πλήθος κόσμου αφήνει χειρόγραφα σημειώματα έξω από το σπίτι των τριών νεκρών παιδιών.ΙΝΤΙΜΕ / ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ



Στο ερώτημα «αν δεν είχε πεθάνει η Τζωρτζίνα, οι θάνατοι της Ίριδας και της Μαλένας θα είχαν θεωρηθεί φυσιολογικοί;» ο ίδιος απάντησε:

«Δυστυχώς το πρόβλημα εδώ ήταν ο πρώτος θάνατος. Στον πρώτο θανατο υπήρχαν αστοχίες, σημαντικές αστοχίες οι οποίες συμπαρέσυραν και την δεύτερη υπόθεση. Η συνάδελφος στην δεύτερη υπόθεση άφησε σημαντικά περιθώρια για να μιλήσουμε για ένα θάνατο όχι παθολογικό καθώς έβαλε ως δεύτερη αιτία θανάτου το πνευμονικό οίδημα».

Ο Ιατροδικαστής τόνισε: «Εντούτοις η αστοχία της πρώτης συναδέλφου αφετέρου μια άστοχη διερεύνηση παθολογοανατομική στην καρδιά που μας έδειξε ένα εύρημα το οποίο είναι υπό αμφισβήτηση αυτό της αγενεσίας του φλεβόκομπου. Νομίζω ότι όλα αυτά οδήγησαν στην δεύτερη περίπτωση στο να μην έχουμε ξεκάθαρη εικόνα. Το πνευμονικό οίδημα που τέθηκε ήταν μια αιτία που μπορούσε να ανοίξει μια υπόθεση αλλά σίγουρα δεν μπορούσε να προσφέρει βεβαιότητες».

Καταληκτικά ανέφερε ότι: «Το σίγουρο είναι ότι η Τζωρτζίνα ξεκλείδωσε με ασφάλεια πλέον όλες τις αντίστοιχες διαδικασίες».

Λέων στο Newsbomb.gr: Κανένα παιδί δεν πέθανε από παθολογικά αίτια, εξελίξεις τις επόμενες ημέρες
Η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου και η αδερφή της στην ΓΑΔΑ την Πέμπτη 31 Μαρτίου.INTIME - ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: «Η διαμάχη Ρούλας - Μάνου θα βγάλει στη φόρα αλήθειες, κάτι κρύβουν», λέει ο Κατερινόπουλος

Πάτρα: Η ζωγραφιά της Τζωρτζίνας και το σημείωμα στη μητέρα της - «Μη με ψάξεις, φεύγω» (vids)

Σχετικές ειδήσεις