Απεργία: Black out στις συγκοινωνίες αύριο – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ – Κανονικά οι πτήσεις

Newsbomb

Φωτογραφία αρχείου / InTime

«Χειρόφρενο» τραβούν αύριο τα περισσότερα μέσα μαζικής μεταφοράς λόγω της συμμετοχής των εργαζόμενων στην Πανελλαδική Απεργία των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ που διεκδικούν αύξηση των μισθών και μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Συγκεκριμένα για 24 ώρες θα παραμείνουν ακινητοποιημένα μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, τραμ και τρόλεϊ. Επίσης, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα και ο Προαστιακός.

Σε ό,τι αφορά σταλεωφορεία θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, καθώς κατά την έναρξη και τη λήξη της βάρδιας οι εργαζόμενοι σε αυτά έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας.

Επίσης δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και είναι πανελλαδική.

Τετράωρη στάση εργασίας από τις 12μμ έως τις 4μμ προκήρυξε και η ΕΣΗΕΑ διεκδικώντας μεταξύ άλλων, αύξηση των μισθών, μέσω συλλογικών συμβάσεων.

Παρόντες στην απεργία δήλωσαν οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες, τα δημόσια νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, νομαρχίες, δήμους και πολεοδομία.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 6 Απριλίου στις 10:30 μπροστά στο ΕΚΘ.

Χωρίς δακτύλιο αύριο

Στην άρση του μέτρου του δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας αύριο Τετάρτη 6 Απριλίου 2022, προχώρησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η απόφαση πάρθηκε λόγω της απεργίας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

«Με κοινή Απόφαση των Υπουργών Προστασίας τους Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου και Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, δεν θα ισχύσει για αύριο, Τετάρτη 6 Απριλίου 2022, ο Δακτύλιος στο Κέντρο της Αθήνας, λόγω της εξαγγελθείσας απεργίας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», λέει η ανακοίνωση.

Οι συγκεντρώσεις, τα καλέσματα και τα αιτήματα

Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας, η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Αθήνα στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ την ίδια ώρα στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Συγκεκριμένα η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους να μετάσχουν στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία πού έχει προκηρύξει

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί αυξήσεις στους μισθούς, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, «ξεπάγωμα» της διετίας 2015 - 2017, αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ, επαναφορά 13ου - 14ου μισθού και αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το «παρών» τόσο στην απεργία όσο και στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα γίνουν εκείνη την ημέρα σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας την Τετάρτη, η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Αθήνα στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Τέλος παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η προγραμματισμένη για την Τετάρτη 6/4 απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. "Μόλις βγήκε επίσημα απόφαση από το δικαστήριο ότι η απεργία κρίθηκε παράνομη, χωρίς να έχουμε ακόμη το σκεπτικό. Αυτό αφορά εμάς, η αγωγή είχε γίνει από το κράτος προς τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και η απεργία κρίθηκε παράνομη. Οπότε οι πτήσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά σαν να μην συνέβη τίποτα", τόνισε ο Παναγιώτης Σίμος, μέλος του ΔΣ των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved