ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία: Συνελήφθη άνδρας για την πυρκαγιά στο Λιβαδάκι – Έγιναν «στάχτη» 3.000 στρέμματα

Ηλεία: Συνελήφθη άνδρας για την πυρκαγιά στο Λιβαδάκι – Έγιναν «στάχτη» 3.000 στρέμματα
Μεγάλη οικολογική καταστροφή στην Ηλεία
Patris News

Ηλεία: Το Πυροσβεστικό Σώμα ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός άνδρα ως υπαίτιου για την πυρκαγιά στην περιοχή Λιβαδάκι, η οποία κατέκαψε πάνω από 3.000 στρέμματα πρασίνου.

Για περίπου δυο 24ωρα η Πυροσβεστική έδωσε μάχη με τις φλόγες στον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και την περιοχή Λιβαδάκι, στην Ηλεία, έτσι ώστε να τιθασεύσει το πύρινο μέτωπο που είχε ξεσπάσει. Εν τέλει, αργά το βράδυ της Τρίτης (5/4) η πυρκαγιά οριοθετήθηκε ενώ παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε υπάρχει και σύλληψη ενός άνδρα για εμπρησμό από αμέλεια.

Επιβεβαιώθηκε, εν μέρει, με αυτό τον τρόπο και ο αντιδήμαρχος της περιοχής ο οποίος είχε κάνει σαφές ότι η πυρκαγιά σε εκείνο το σημείο που ξέσπασε φαινόταν να έχει ξεκινήσει από ανθρώπινο χέρι. Σύμφωνα, λοιπόν, με την πυροσβεστική ο άνδρας που συνελήφθη αναμένεται να περάσει την αυτόφωρη διαδικασία και από εκεί και πέρα την υπόθεση θα αναλάβει ο εισαγγελέας.

«Συνελήφθη χθες, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Πύργου, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε δασική έκταση, στην θέση Βρυσούλα της Τ.Κ. Λιβαδακίου, του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Ηλείας και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 9/2021 Πυροσβεστική Διάταξη. Για τo ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Κάηκαν περίπου 3.000 στρέμματα δάσους

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Patris News, η οικολογική καταστροφή που προκάλεσε η πυρκαγιά στην περιοχή ήταν τεράστια. Όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ, κάηκαν περισσότερα από 3.000 στρέμματα ενώ το μεγαλύτερο μέρος του δάσους που κατέστρεψε η πυρκαγιά ήταν αναγεννημένο από παλαιότερο πέρασμα της πύρινης λαίλαπας.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης είχε βρεθεί και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος μαζί με τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηλείας Κώστα Μπαλκάμο. Μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε πως ο ηλειακός λαός έχει πληρώσει ακριβά και κατ’ επανάληψη το τίμημα τέτοιων συμπεριφορών και ενεργειών βαριάς αμέλειας.