ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στην Πάτρα: Γιατί ένα διαφορετικό πόρισμα από τους ιατροδικαστές θα περιπλέξει την ανάκριση

Η Ρούλα Πισπιρίγκου
Η Ρούλα Πισπιρίγκου
Intimenews

Πάτρα: Αντίστροφα έχει αρχίσει να μετρά πλέον ο χρόνος για το νέο πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα οι οποίοι θα δώσουν την οριστική απάντηση για το αν και η Μαλένα και η Ίριδα υπήρξαν επίσης θύματα εγκληματικής ενέργειας.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θρίλερ των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα, με την υπόθεση να μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία.

Οι Αρχές έχουν επικεντρωθεί στη διερεύνηση του θανάτου των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Πισπιρίγκου - Δασκαλάκη, Μαλένας και Ίριδας, καθώς έχει ήδη ανατεθεί στους δύο ιατροδικαστές της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Yπηρεσίας Αθηνών, Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλογριά, να πραγματοποιήσουν νέες εξετάσεις σε δείγματα από τα δύο κορίτσια.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταθέσει πέντε νοσηλευτές του Καραμανδάνειου νοσοκομείου που περιέγραψαν τις συνθήκες νοσηλείας αλλά και την κλινική εικόνα του παιδιού. Μάλιστα, οι περιγραφές τους φέρεται να επικεντρώθηκαν στην ημέρα που το 9χρονο κορίτσι πήγε στο νοσοκομείο με τη μητέρα του, η οποία ανέφερε ότι έχει σπασμούς ζητώντας από τους γιατρούς την εύρεση της αιτίας του προβλήματος. Ήταν οι κρίσιμες ημέρες που η Τζωρτζίνα υπέστη καρδιακή ανακοπή και μετά από τις δραματικές προσπάθειες οι γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν στη ζωή αλλά στη συνέχεια διαγνώστηκε με εγκεφαλοπάθεια.

Aπό αύριο θα ξεκινήσουν να καταθέτουν γιατροί του ίδιου νοσοκομείου που δεν είχαν εξεταστεί στο στάδιο της προανάκρισης, ενώ συνολικά αναμένεται να περάσουν το κατώφλι της 18ης ανακρίτριας δέκα γιατροί από τα τρία νοσοκομεία που νοσηλεύτηκε η άτυχη Τζωρτζίνα.

Θα προκύψουν δυσκολίες στην ανάκριση αν υπάρξει διαφορετικό πόρισμα από τους ιατροδικαστές

Νωρίτερα σήμερα, ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος που είχε αναλάβει αρχικά την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, είπε πως οι παρελθούσες ιατροδικαστικές εκθέσεις θα αποτελέσουν πρόβλημα στη διαδικασία εφόσον δεν ακυρωθούν.

«Ο λόγος που δεν ανέλαβα ήταν γιατί εκπροσωπούσα και τους δύο γονείς. Δεν θα μπορούσα σε δύο αντικρουόμενες πλευρές να συμμετέχω. Έχουμε δύο ιατροδικαστικές. Θα πρέπει να αποδεχθεί ότι αυτές οι ιατροδικαστικές είναι λάθος. Σε διαφορετική περίπτωση πιο από τα δύο πορίσματα θα λάβει υπόψιν το δικαστήριο ή η ανάκριση;».

Ο κ. Λύτρας σημείωσε πως σε περίπτωση που δεν ακυρωθούν οι πρώτες ιατροδικαστικές εκθέσεις και οι καινούργιες δείξουν διαφορετικές αιτίες θανάτου, θα προκύψει πρόβλημα στην ανακριτική διαδικασία.

«Θα έχει στα χέρια του το δικαστήριο δύο διαφορετικά πορίσματα. Γιατί να έχει κάνει λάθος η κ. Τσιόλα και όχι ο κ. Καλόγριας; Δεν είναι απλό το θέμα. Οι ιατροδικαστικές είναι δημόσια έγγραφα, θα πρέπει με κάποιον τρόπο να ακυρωθούν οι πρώτες. Όσο υπάρχουν, στο συγκεκριμένο θέμα μόνο πρόβλημα θα δημιουργήσουν».

Πάτρα: Στο «μικροσκόπιο» τα κοινά στοιχεία των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας

Το κοινό στοιχείο των δύο θανάτων της Ίριδας και της Μαλένας έχει μπει στο μικροσκόπιο των δύο έμπειρων ιατροδικαστών που έχουν αναλάβει να λύσουν τον γρίφο του μυστηρίου, σε μια υπόθεση που χαρακτηρίζεται δύσκολη και περίπλοκη.

Το πνευμονικό οίδημα που έχει καταγραφεί ως αιτία θανάτου των δύο κοριτσιών αλλά και η συνδυαστική μελέτη του χαμού των 3 παιδιών της ίδιας οικογένειας θεωρούνται τα κλειδιά της πρωτοφανούς υπόθεσης της Πάτρας.

«Στη Μαλένα επειδή έχει γίνει πολύ δουλειά μέχρι τώρα νομίζω δεν θα αργήσουμε να έχουμε αποτέλεσμα», δήλωσε ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων.

Οι δύο έμπειροι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλογρηάς μετά την εισαγγελική παραγγελία μπορούν να ελέγξουν τα πάντα και τους πάντες. Θα έχουν στα χέρια τους ό,τι στοιχεία ζητήσουν για να μπορέσουν με απόλυτη βεβαιότητα να καταλήξουν στην αιτία θανάτου.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Καταθέτουν γιατροί και νοσηλεύτριες για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Πάτρα: «Φύλλο και φτερό» οι φάκελοι της Ίριδας και της Μαλένας - Τι ψάχνουν οι Αρχές

Σχετικές ειδήσεις