ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Το εντυπωσιακό γκράφιτι με την Τζωρτζίνα ως Θέμιδα – Το μήνυμα του δημιουργού

Πάτρα: Το εντυπωσιακό γκράφιτι με την Τζωρτζίνα ως Θέμιδα – Το μήνυμα του δημιουργού
Πάτρα: Καλλιτέχνης θέλησε με ένα γκράφιτι να σχολιάσει την υπόθεση της δολοφονίας της Τζωρτζίνας

Πάτρα: Καλλιτέχνης θέλησε με ένα γκράφιτι να σχολιάσει την υπόθεση της δολοφονίας της Τζωρτζίνας

Με ένα εντυπωσιακό γκράφιτι επιχείρησε ο καλλιτέχνης Devoutness να σχολιάσει τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας από τη μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Στο γκράφιτι η μικρή Τζωρτζίνα απεικονίζεται ως Θέμιδα, να αναζητά δικαιοσύνη για τον θάνατό της, έχοντας τα μάτια της ανοιχτά με τον ίδιο να δηλώνει ότι τη ζωγράφισε έτσι θέλοντας να αποτυπώσει την «ύστατη προσπάθεια του κοριτσιού να μιλήσει με εμάς τους ζώντες»

Σύμφωνα με τον ίδιο στο χέρι της Τζωρτζίνας υπάρχει ένας ζυγός, ο ζυγός της δικαιοσύνης που γέρνει προς τη μεριά της, δίνοντας δικαιοσύνη.

«Ήθελα να δώσω τη δική μου άποψη για τη δικαιοσύνη. Στο διάσημο γλυπτό υπάρχει το πέπλο στα μάτια της. Το πέπλο εδώ δεν χρησιμοποιείται, κάτι το οποίο μας κάνει να έχουμε άμεση σχέση με το πρόσωπο του εικονιζόμενου. Βλέπουμε τα συναισθήματά της, βλέπουμε τι νιώθει» είπε ο street artist μιλώντας στο STAR.

«Στο πρόσωπό της χαράσσονται δύο συναισθήματα. Η θλίψη γιατί δεν μπορεί να αναιρέσει τα πεπραγμένα, να πει την ιστορία της. Στο χέρι της υπάρχει ένας ζυγός. Είναι ο ζυγός της δικαιοσύνης που γέρνει προς τη μεριά της, δίνοντας δικαιοσύνη. Ο ζυγός αλλάζει χρώμα και αυτό συμβαίνει γιατί είναι η ύστατη προσπάθεια του κοριτσιού να μιλήσει με εμάς τους ζώντες» κατέληξε ο καλλιτέχνης για το γκραφίτι με την 9χρονη Τζωρτζίνα από την Πάτρα.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Οι 8 λέξεις που έγραψε η Τζωρτζίνα για τη Ρούλα Πισπιρίγκου - Οι ζωγραφιές που εξετάζονται

Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση - θρίλερ της Πάτρας: Η παράλειψη στις τοξικολογικές της Τζωρτζίνας