Τέλος οι μάσκες από 1η Ιουνίου – Πότε επιστρέφουν, ποιοι χώροι εξαιρούνται

Διονυσία Προκόπη

Τα μέτρα θα επανεξεταστούν τον Σεπτέμβριο
INTIME NEWS

Μάσκες: Εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την άρση της υποχρεωτικότητας στους κλειστούς χώρους από την 1η Ιουνίου. Οι εξαιρέσεις και η ημερομηνία επιστροφής του μέτρου.  

Από την 1η Ιουνίου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, αίρεται η υποχρεωτικότητα της μάσκας για την πλειονότητα των εσωτερικών χώρων (καταστήματα, σούπερ μάρκετ, χώροι διασκέδασης κλπ.). Ωστόσο, η ισχυρή σύσταση για τη χρήση της παραμένει, όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση της σε όλες τις μονάδες υγείας και φροντίδας ηλικιωμένων, όπως και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Για αεροπλάνα, ΚΤΕΛ, τρένα και μέσα μεταφοράς με αριθμημένες θέσεις, οι μάσκες δεν θα είναι υποχρεωτικές για τους επιβάτες. Για τα πλοία, ωστόσο, η Επιτροπή θα αποφανθεί στην επόμενη συνεδρίασή της.

Σε επόμενη συνεδρίαση θα συζητηθεί, επίσης, και το θέμα των σχολείων.

Για τη φθινοπωρινή περίοδο, τόσο η χρήση της μάσκας όσο και μία σειρά από μέτρα που αυτή τη στιγμή είναι σε αναστολή, όπως τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, θα επανεξεταστούν με βάση την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας εκείνη τη στιγμή.

Αναλυτικές ανακοινώσεις για το θέμα της μάσκας, θα κάνει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σήμερα (18/05/2022), στις 17:00.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 4.626 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 19 θάνατοι και 161 διασωληνωμένοι

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved