ΕΛΛΑΔΑ

Σεπόλια: Είχαν στείλει εξώδικο στον διευθυντή του 14χρονου -«Κάντε κάτι σπάνε στο ξύλο την κόρη μου»

Σεπόλια: Είχαν στείλει εξώδικο στον διευθυντή του 14χρονου -«Κάντε κάτι σπάνε στο ξύλο την κόρη μου»
Η μητέρα καταγγέλλει τον άγριο ξυλοδαρμό και την παράνομη βιντεοσκόπηση της κόρης της
INTIME NEWS

Είχαν στείλει εξώδικο στον διευθυντή του σχολείου του 14χρονου από πέρσι - «Κάντε κάτι, σπάνε στο ξύλο την κόρη μου»

Εξώδικο απόγνωσης είχε αποστείλει στις 20 Οκτωβρίου 2021 μητέρα μαθήτριας της Β’ Γυμνασίου προς τον διευθυντή του σχολείου, όπου φοιτούσε ο 14χρονος που έβαλε τέλος στη ζωή του στα Σεπόλια.

Στο εξώδικο που αποκαλύπτει το Newsbomb.gr, η μητέρα καταγγέλλει τον άγριο ξυλοδαρμό και την παράνομη βιντεοσκόπηση της κόρης της, η οποία είχε πέσει θύμα ενέδρας από συμμαθητές της και είχε απειληθεί για να μη μιλήσει.

Η πρώτη επίθεση έγινε στις 10 Οκτωβρίου 2021 και η δεύτερη στις 26 Οκτωβρίου 2021, ενώ η μητέρα υπέβαλε μήνυση στον Εισαγγελέα στις 5 Νοεμβρίου 2021 σε βάρος συγκεκριμένων μαθητών του Γυμνασίου. Οι δράστες έφτασαν στο σημείο να βιντεοσκοπήσουν την επίθεση και να ανεβάσουν το υλικό στο διαδίκτυο, επιδιώκοντας να προσβάλλουν και να ειρωνευτούν το παιδί δημόσια.

Η απεγνωσμένη μητέρα περιγράφει στο εξώδικο που έστειλε προς τον διευθυντή:

«Περικύκλωσαν την κόρη μου, την έβρισαν, λέγοντας την ‘πατσαβούρα, γ… τη μάνα σου κλπ’, την απείλησαν λέγοντας της «αν πεις κάτι στη μάνα σου θα σε σπάσουμε στο ξύλο’ και άλλα όμοια ενώ στη συνέχεια της επιτέθηκαν έξι περίπου άτομα, τη χτύπησαν πετώντας την κάτω και κλωτσώντας την. Το περιστατικό αυτό βιντεοσκοπήθηκε από ένα άτομο και ήδη μέχρι σήμερα κυκλοφορεί στα κινητά τηλέφωνα των παιδιών του σχολείου, τα οποία ειρωνεύονται και προσβάλλουν την κόρη μου με το βίντεο του ξυλοδαρμού της».

Αναλυτικά το περιεχόμενο του εξώδικου, το οποίο κοινοποιήθηκε στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και στο υπουργείου Παιδείας:

«Κύριε διευθυντά, όπως γνωρίζετε η κόρη μου φοιτά στο σχολείο σας και συγκεκριμένα στη δευτέρα τάξη. Σας έχω ήδη ενημερώσει προφορικά για τα εξής περιστατικά:

Η κόρη μου έχει πολλάκις αναφέρει-καταγγέλλει σε εμένα ότι γίνεται συχνά θύμα βίαιων επιθέσεων τόσο μέσα στο σχολικό περιβάλλον κατά την ώρα των διαλειμμάτων όσο και εκτός του σχολικού περιβάλλοντος.

Αναφορικά με τα περιστατικά εντός του σχολείου τα κάτωθι:

Από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς συγκεκριμένα παιδιά-μαθητές του σχολείου παρενοχλούν συστηματικά τη θυγατέρα μου. Την έχουν στριμώξει σε τοίχους του σχολείου ιδίως στην πίσω πλευρά του κτιρίου και της ασκούν λεκτική και σωματική βία, εξαπολύουν απειλές, ύβρεις και εν γένει έχουν μία συμπεριφορά συστηματικής παρενόχλησης προς αυτήν.

Το πράγμα έφτασε στο απροχώρητο και η κατάσταση εκτραχύνθηκε πριν περίπου 10 ημέρες όταν συγκεκριμένα άτομα, συμμαθητές της και άλλοι εκτός σχολικού περιβάλλοντος, περικύκλωσαν την κόρη μου, την έβρισαν, λέγοντας την ‘πατσαβούρα, γ… τη μάνα σου κλπ’, την απείλησαν λέγοντας της «αν πεις κάτι στη μάνα σου θα σε σπάσουμε στο ξύλο’ και άλλα όμοια ενώ στη συνέχεια της επιτέθηκαν έξι περίπου άτομα, τη χτύπησαν πετώντας την κάτω και κλωτσώντας την. Το περιστατικό αυτό βιντεοσκοπήθηκε από ένα άτομο και ήδη μέχρι σήμερα κυκλοφορεί στα κινητά τηλέφωνα των παιδιών του σχολείου, τα οποία ειρωνεύονται και προσβάλλουν την κόρη μου με το βίντεο του ξυλοδαρμού της.

Απορίας άξιο πως επιτρέπεται μαθητές να έχουν κινητά τηλέφωνα σε λειτουργία εντός του σχολείου;

Ως διευθυντής του συγκεκριμένου σχολείου προφανώς και δεν έχετε ευθύνη για περιστατικά που συμβαίνουν εκτός του σχολείου. Ωστόσο είστε αποκλειστικά υπεύθυνος και μάλιστα έχετε ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να προστατεύετε την κόρη μου, όπως και κάθε άλλο μαθητή σας για όσα συμβαίνουν μέσα στο σχολείο. Εντός του σχολείου δε σας αναφέρω ότι στα διαλλείματα η κόρη μου γίνεται δέκτης επιθέσεων, ύβρεων και απειλών και μάλιστα σας έχει ζητήσει και προσωπικά να παρέμβετε εσείς όμως τίποτα δεν έχετε κάνει με αποτέλεσμα η κατάσταση να φτάσει στα έσχατα. Επίσης σε δική μας συνομιλία μου είπατε να κινηθώ νομικά. Ήδη έχω δώσει εντολή να υποβληθεί έγκληση κατά παντός υπευθύνου και ήδη με την παρούσα εξώδικη δήλωσή μου απευθύνομαι τόσο προς υμάς όσο και προς όσων κοινοποιείται η παρούσα, προκειμένου να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.

Επειδή φοβάμαι για τη σωματική ακεραιότητα της κόρης μου καθώς υπάρχει κίνδυνος επανάληψης ακόμα και χειρότερων συμβάντων βίαιης επίθεσης σε βάρος της.

Για όλους τους παραπάνω λόγους διαμαρτύρομαι και σας καλώ όπως:

Λάβετε άμεσα κάθε αναγκαίο μέτρο προστασίας της κόρης μου και να ελεγχθεί από τα αρμόδια όργανα του σχολείου τι πραγματικά συμβαίνει στα διαλείμματα.

Επίσης από τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κολωνού ζητώ να παρέμβετε άμεσα και να λάβετε αρμοδίως κάθε αναγκαίο νόμιμο μέσο προστασίας της κόρης μου.

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μου αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς αυτόν που απευθύνεται και σε όσους που κοινοποιείται για να λάβουν γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες αντιγράφοντας αυτή ολόκληρη στις εκθέσεις επίδοσης που θα συντάξει».

Διαβάστε επίσης:

Αγία Παρασκευή: Συμπλοκή μεταξύ ανηλίκων - 15χρονος τραυμάτισε με ψαλίδι 14χρονο

Κολωνός: Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για το bullying που δεχόταν ο 14χρονος

Τι είπαν οι γονείς του Γιακουμάκη για την αυτοκτονία του 14χρονου Μάκη