ΕΛΛΑΔΑ

Ακρίβεια - Πρόεδρος ΙΝΚΑ στο Newsbomb.gr: To καλάθι της νοικοκυράς αντί να γεμίζει, αδειάζει

Ακρίβεια - Πρόεδρος ΙΝΚΑ στο Newsbomb.gr: To καλάθι της νοικοκυράς αντί να γεμίζει, αδειάζει
Πότε θα σταματήσουν οι αυξήσεις;
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Μιλώντας, ο κ. Λεχουρίτης, για τα καύσιμα, ανέφερε πως «η κατάσταση έχει ξεφύγει»

Για την ακρίβεια που έχει επισκιάζει την αγορά της Ελλάδας μίλησε ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Γιώργος Λεχουρίτης στο Newsbomb.gr.

«Το καλάθι της νοικοκυράς όχι μόνο δεν γεμίζει αλλά το βλέπουμε να αδειάζει συνεχώς. Τα τρόφιμα βρίσκονται στα ύψη, τα φρούτα το ίδιο, τα λαχανικά το ίδιο. Στις λαϊκές αγορές τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν καλύτερες τιμές απ' ότι θα τα βρούμε στο σούπερ μάρκετ», είπε ο κ. Λεχουρίτης.

Μιλώντας για τα καύσιμα, ανέφερε πως «η κατάσταση έχει ξεφύγει. Κανείς δεν αιτιολογεί γιατί έχουμε αυτή την τιμή σήμερα. Να σας θυμίσω ότι το 2013 η τιμή του βαρελιού του πετρελαίου Brent ήταν στα 140 ευρώ και η αμόλυβδη κόστιζε 1,68 ευρώ, ενώ ενώ σήμερα είναι περίπου στα 110 δολάρια το βαρέλι το Brent, η αμόλυβδη σκαρφάλωσε στα 2,30 ευρώ».

Σχολιάζοντας την αύξηση στο ρεύμα και την κρατική επιδότηση στα τιμολόγια των επιχειρήσεων, ο Πρόεδρος του ΙΝΚΑ φανερά απογοητευμένος δήλωσε πως «η επιδότηση της ρήτρας αναπροσαρμογής δεν κάνει τίποτα. Θα έπρεπε η κυβέρνηση να την καταργήσει τελείως».

Πότε θα σταματήσουν οι αυξήσεις; «"Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται". Όταν αφήνεις ελεύθερη την αγορά, να διαμορφώνει μόνη της τις τιμές, τότε χάνεις τον έλεγχο. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας κάνει ότι θέλει». Για να εξομαλυνθεί η κατάσταση θα πρέπει να μειωθεί ο ΦΠΑ στις υπηρεσίες αναφέρει ο κ. Λεχουρίτης. «Θα πρέπει να υπάρξει μείωση του ΦΠΑ μόνο στις υπηρεσίες. Δηλαδή, το νερό από 13% να πάει στο 6%. Να μειωθεί ο ΦΠΑ στην κινητή τηλεφωνία, στην αποχέτευση, στο ρεύμα, στα εισιτήρια».

Διαβάστε επίσης:

Μόσχος στο Newsbomb.gr: «Όλοι οι αγρότες χρωστάμε στη ΔΕΗ» - Η ρήτρα αναπροσαρμογής τους έβαλε μέσα

Ακρίβεια: Απίστευτο και όμως ελληνικό - Μερίδα γύρος κοστίζει 23 ευρώ στη Μύκονο!