ΕΛΛΑΔΑ

Μόσχος στο Newsbomb.gr: «Όλοι οι αγρότες χρωστάμε στη ΔΕΗ» - Η ρήτρα αναπροσαρμογής τους έβαλε μέσα

Μόσχος στο Newsbomb.gr: «Όλοι οι αγρότες χρωστάμε στη ΔΕΗ» - Η ρήτρα αναπροσαρμογής τους έβαλε μέσα
«Το κόστος του ρεύματος με τη ρήτρα αναπροσαρμογής είναι τόσο υψηλό που ακόμα και με την επιδότηση που έχει δεν μπορούμε να το πληρώσουμε»
INTIME

Σε απόγνωση οι παραγωγοί στις λαϊκές αγορές

Κύμα ακρίβειας «σαρώνει» τη χώρα, με τις τιμές σε καύσιμα και είδη πρώτης ανάγκης να έχουν εκτιναχθεί. Οι παραγωγοί λαϊκών αγορών «κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου» καθώς ακόμα και οι ίδιοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα υπέρογκα έξοδα ενώ υπάρχουν και αρκετές περιπτώσεις αγροτών που δεν μπορούν να καλλιεργήσουν προϊόντα!

Την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι παραγωγοί λόγω των ανατιμήσεων και της ακρίβειας αναλύει στο Newsbomb.gr, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, Παντελής Μόσχος.

«Έχουμε πολλά έξοδα. Το κόστος παραγωγής, η ΔΕΗ που είναι τρεις φορές πάνω, το πετρέλαιο με 2,10 ευρώ, ενώ σε όλη την Ευρώπη έχει 1,20 ευρώ. Τα εργατικά χέρια που χρειάζεσαι. Δεν βγαίνουμε πια. Έχουμε μεγάλες δυσκολίες. Δεν υπάρχει αγρότης που να μην χρωστάει στη ΔΕΗ. Το κόστος του ρεύματος με τη ρήτρα αναπροσαρμογής είναι τόσο υψηλό που ακόμα και με την επιδότηση που έχει δεν μπορούμε να το πληρώσουμε».

Ο κος Μόσχος τόνισε ότι η κίνηση στις λαϊκές αγορές δεν έχει μειωθεί, ωστόσο οι καταναλωτές είναι πιο φειδωλοί στις αγορές τους και ο λόγος είναι γιατί «ο μισθός τους εξανεμίζεται το πρώτο δεκαπενθήμερο κάθε μήνα». Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα «να πουλάμε με πιο χαμηλές τιμές από όσο θα έπρεπε και έτσι δεν μένει τίποτα στην τσέπη μας».

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών επεσήμανε ότι «οι παραγωγοί βλέπουν ότι ο τζίρος τους έχει μειωθεί αρκετά, καθώς έφτασε να είναι κάτω κατά 30% με 40%».

«Δουλεύουμε από τις 5 το πρωί μέχρι το βράδυ. Είμαστε στα χωράφια όλη η οικογένεια, εγώ, η γυναίκα μου, ο γιος μου και η νύφη μου και δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα από τις αυξήσεις. Το κόστος στα καύσιμα, στο ρεύμα, αλλά και στα λιπάσματα μας έχει "βάλει" μέσα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Οι αυξήσεις στο πετρέλαιο «πνίγουν» τα ΚΤΕΛ

Καύσιμα: «Πανδημία» με τις αυξήσεις, να συνεχιστεί το Fuel pass λένε βενζινοπώλες στο Newsbomb.gr